Annonce
AGF

David Nielsen efter AGF-nederlag i Randers: - Tingagers skade afgjorde kampen

David Nielsen mener, hans hold manglede kvalitet i nederlaget i Randers. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
AGFs cheftræner savnede kvalitet i sit hold, der for 11. gang i træk ikke kunne besejre Randers FC.

FODBOLD: Der er åbenbart nogle ting, der aldrig ændrer sig. AGF kan ikke slå Randers FC.

Selv med seks friske Superligasejre i ryggen måtte århusianerne strække våben søndag på Cepheus Park i Randers. 0-2-nederlaget var 11. gang i træk, et AGF-hold gik fra banen uden at besejre lokalrivalen.

Søndagens kamp var mere rig på intensitet og fight end chancer. Og derfor blev det afgørende, at AGF mistede Frederik Tingager i begyndelsen af anden halvleg hvor hjemmeholdet scorede, mener AGFs cheftræner David Nielsen.

- Det var en tæt fight, og vi havde ikke kvalitet nok til at skabe noget i første halvleg. Vi kom fint ud efter pausen, men kampen blev afgjort ved, at vi måtte tage Frederik Tingager ud og blive behandlet på en dødbold - det afgjorde kampen.

Hvor ondt gør det, at det er Randers, der stoppede jeres sejrstime?

- Vi hader at tabe her og det hader vores fans især, og det gør ondt. For mig handler det om, at vi ikke havde den power og kvalitet offensivt, der skulle til for at skabe mere end de halvanden chance, vi skabte. Det blev en kamp på Randers' præmisser.

Hvorfor havde I ikke kvaliteten?

- Sådan var det på dagen i dag. Vi havde ikke kvaliteten til at lirke dem op.

I har haft problemer med Randers FC i al den tid, du har været AGF-træner. Hvorfor?

- Det er åbenbart nogle kampe, vi har svært ved at håndtere. I dag kæmpede vi med dem i første halvleg og stod imod. Vi havde egentlig en god følelse i pausen og vi vidste, vi ville få mere power som kampen skred frem. Men så kom situationen med Tingagers skade, der vækkede hjemmeholdet og publikum, sagde David Nielsen.

Nu går Superligaen på pause mens der spilles landskampe. Om to uger møder AGF bundproppen Silkeborg IF.

- Vi må arbejde videre som vi hidtil har gjort. Vi ved, at vi ikke var dygtige nok til at slå Randers i dag. Det kigger vi og analyserer på og gør klar til at møde Silkeborg.

- Det gør ikke mindre ondt at tabe bare fordi vi har vundet seks kampe inden det. Vi mødte et hold, der håndterede kampen bedre end os og udnyttede den situation, der kom til dem. Vi har været gode, men det handler ikke om hvordan vi er kommet her til. Vi fortsætter udviklingen med det her unge hold, som vi skal blive ved med at bygge på, sagde David Nielsen.

Annonce

Superliga, 12. runde

  • Randers FC – AGF 2-0 (0-0)
  • Mål: 1-0 Emil Riis Jakobsen (53.), 2-0 Al-Hadji Kamara (87.)
  • Randers (4-4-2): Patrik Calgren – Johnny Thomsen, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Koplin – Mikkel Kallesøe, André Rømer (Vito Hammershøj-Mistrati, 74.), Frederik Lauenborg, Seba Lobjanidze – Emil Riis Jakobsen (Mathias Nielsen, 74.), Marvin Egho (Al-Hadji Kamara, 67.)
  • AGF (4-1-4-1): Aleksandar Jovanovic – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager (Jesper Juelsgård, 56.), Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Bror Blume (Zach Duncan, 66.), Jakob Ankersen (Jon Dagur Thorsteinsson, 73.) – Patrick Mortensen
  • Advarsler: Nicolai Poulsen, Frederik Tingager, AGF. Marvin Egho, Emil Riis Jakobsen, Frederik Lauenborg, Mathias Nielsen, Al-Hadji Kamara, Randers
  • Dommer: Michael Tykgaard (skadet, skiftet i pausen). Mikkel Høyer
  • Tilskuere: 9.947 på Cepheus Park, Randers
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce