Annonce
Sport

David Nielsen efter nyt nederlag: I min verden er det nogle små ting, vi skal gøre bedre

AGF tabte 1-2 til Horsens. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AGF tabte for femte gang i træk men cheftræner David Nielsen ser mange lyspunkter i spillet. Men han advarer sine spillere om, at mister de først gejsten, så er bunden ikke nået.

FODBOLD: Det er skidt, men det kunne være værre.

AGF tabte mandag for femte kamp i træk, da AC Horsens vandt 2-1 på Ceres Park.

Én ting er nederlaget. Men det er vigtigt, at AGF-spillerne ikke også mister troen, siger cheftræner David Nielsen. Fordi gør de først det, kan det gå endnu værre end den nuværende 11.-plads.

- Vi er i en situation, hvor vi ikke kan lave de fejl, vi gjorde i dag. I begge ender af banen. Det er situationer i begge felter, der afgør fodboldkampe, om dem har vi ikke været dygtige nok igennem det meste af sæsonen til. Vi har manglet den sidste skarphed og det er dét, jeg forsøger at finde nøglen til. Men den dynamik og indstilling, spillerne har inde på banen, det er dén der gør, at spillerne skabte de chancer, de gjorde. Og mister vi først dén fordi tingene er hårde, så ender vi et sted, vi ikke skal være. Kunsten nu er at holde troen til næste kamp, sagde AGFs cheftræner David Nielsen mandag efter at have set sit hold brænde fem store chancer og lukker alt for nemme mål ind.

- Det er egentlig ikke så svært for os at spille fodbold lige nu, men det er rigtig svært at vinde. Og det meste af det ligger imellem ørerne.

- Når man er et mørkt sted er det svært at få kampen over på vores hænder. Vi spillede en god kamp og der er blod og isposer overalt i omklædningsrummet. Så det er ikke fordi, spillerne ikke vil. Men når man er i en situation, som vi er i lige nu, hvor vi har ramt en dårlig periode - man kan kalde det krise eller dårlige præstationer - så er det vigtigt at have et positivt udtryk, og det viste vi i dag. Vi gjorde mange ting rigtigt. Men de små ting, der afgør fodboldkampe, havde vi svært ved at få levet ud.

Men er det tilfældigt, når det er så mange kampe i træk, at de små ting er gået imod jer?

- Nej, fordi det har været en lang periode. Men omvendt er det også tæt på. Vi kan sagtens sige, at det er langt fra, at vi får point, men i min verden er det nogle små ting, vi skal gøre bedre. Men kunsten er at holde den samme positivitet for at komme til de muligheder, som vi gjorde i dag. Dét bliver sværere og sværere efterhånden som man ikke får belønning.

AGF møder Vejle på mandag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce