Annonce
AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Nicolai Poulsen og AGF har nu vundet tre gange i træk på MCH Arena. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nicolai Poulsen erkender, at den seneste uge som AGF-spiller har været hektisk - især mentalt. Men sejren i Herning søndag beviser for ham, at det århusianske Superligahold er hvor de skal være inden medaljeslutspillet.

FODBOLD: Det har ikke været mange timer i fodbolddanmark i den seneste uge, hvor AGF ikke har ståljet overskrifterne.

Først var der den dramatiske 3-3-kamp i Parken, så nederlaget til FC Nordsjælland og AGFernes frustrationer over Bubacarr Sannehs røde kort. Og endelig endte AGF ugen med at fyre den sportschef, der aldrig var nået at begynde i sit nye job.

Søndagens 1-0-sejr i Herning over FC Midtjylland var i den kontekst vigtig for AGF, erkender både spillere og cheftræner.

Annonce

- Det er en sindssygt forløsende sejr. De seneste to kampe har været hårde for os - mest oppe i hovederne. Så det var dejligt at få tre point mod et rigtig dygtigt hold. Det blev en arbejdssejr til sidst, men vi gjorde rigtig mange ting rigtigt, og det er ikke mange chancer, vi gav dem.

Hvordan har den seneste uge påvirket dig?

- Vi har fornemmet, at tingene har været imod os på flere punkter, som det er svært at garantere sig imod. Men vi fik vist i dag, at vi trods alt ikke er så hårdt ramt.

- Vi spillede frit i dag, og vi har fundet det spil frem, vi viste i mange kampe i seneste sæson. Vi er dynamiske og spiller bare ud over stepperne. Og det skal vi bare fortsætte med, sagde Nicolai Poulsen.

Superliga, 20. runde

FC Midtjylland – AGF 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Patrick Mortensen (9.)

FCM (4-2-3-1): Jonas Lössl – Kristoffer Lund Hansen, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Ailton (Japhet Sery Larsen, 60.) – Frank Onyeka (Mikael Andersson, 81.), Jens-Lys Cajuste (Lasse Vibe, 67.) – Anders Dreyer (Luca Pfeiffer, 81.), Evander Ferreira, Pione Sisto (Awer Mabil, 67.) – Sory Kaba

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara – Kevin Diks, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Gift Links (Milan Jevtovic, 60.), Patrick Olsen, Bror Blume (Albert Grønbæk Erlykke, 75.), Jon Dagur Thorsteinsson (Alexander Munksgaard, 83.) – Patrick Mortensen

Advarsler: Sory Kaba, Jens-Lys Cajuste, FCM. Nicolai Poulsen, Kevin Diks, AGF

Dommer: Peter Kjærsgaard

Tilskuere: 0 på MCH Arena

Skulle have scoret til 2-0

Cheftræner David Nielsen kunne ikke dy sig for at sende en stikpille til de mandagstrænere, der den seneste uge har været efter ham og hans kollegaer.

- Der har været mange spørgsmål efter denne uge; Nu er hængelåsen røget af, mente nogle, fordi vi har råbt lidt og været lidt utilfredse med et rødt kort. Men vi har selvfølgelig talt om, at vi skal holde fokus, og det var dejligt at se, at vi kunne det i dag.

- Alt kan ske i en fodboldkamp, og vi kunne godt have kommet herud og spillet dårligt. Og så havde I stillet nogle helt andre spørgsmål. Alle mulige spørgsmål havde rejst sig, så det var vigtigt at vinde i dag - også når vi kigger i tabellen, hvor vi ikke længere kan blive suget ind i noget rod omkring top seks, sagde David Nielsen.

Den eneste anke, cheftræneren havde søndag, var at sejren ikke blev større:

- Det var en meget, meget stærk præstation. Vi mødte et vildt godt hold som vi virkelig havde godt fat i.

- Vi skulle have scoret til 2-0 og 3-0, men når vi ikke gjorde det, så er det vigtigt, at vi holdt nullet. Vi havde rigeligt med muligheder for at lukke kampen. Men vi spillede en super kamp, hvor forløbet blev godt for os fordi vi var så stærke til at lukke ned for deres duelspil - især omkring Sory Kaba.

Annonce

AGF vandt fortjent

Sejren var AGFs tredje i træk i Herning og den fjerde ud af de fem seneste mod FC Midtjylland.

Samtidig var det den forsvarende mesters andet nederlag i træk i Superligaen, og holdets cheftræner Brian Priske havde ikke meget positivt at sige om sit eget hold efter kampen.

- Det er tæt på at være et lavpunkt i forhold til kvalitet, beslutninger, afslutninger og offensivt udtryk. Det gør ondt.

Så du AGF som det bedste hold i dag?

- Ja. Uden at de var prangende, men de var bedst og havde mange afslutninger og var farlige - jeg kan ikke huske, at vi kreerede ret mange, sagde Brian Priske.


Det er en sindssygt forløsende sejr. De seneste to kampe har været hårde for os - mest oppe i hovederne. Så det var dejligt at få tre point mod et rigtig dygtigt hold.

Nicolai Poulsen, AGF
Annonce
AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

AGF

Bagkanten: Patrick Olsen er pludselig kommet i klemme i AGF, men betyder det, at han skal se langt efter spilletid fremover?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Østjylland

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Sport

Aarhus Fremad og Brabrand spiller lige op med de økonomiske muskelhunde: Useedede på bankkontoen, men klare i spyttet på banen

Annonce