Annonce
Sport

David Nielsen efter storsejr: - Der er stadig ting, vi skal gøre bedre

Tobias Sana scorede to gange i AGFs 4-2-sejr i Farum. Arkivfoto: Axel Schütt

AGFs talenter har bragt sig selv tættere på spilleminutter i Superligaen efter flere gode indsatser i årets to første træningskampe.

FODBOLD: Det er næsten ikke til at tro, at der kun er fire dage fra tirsdag til lørdag, når man så AGFs præstationer mod henholdsvis OB og FC Nordsjælland og årets to første træningskampe.

Lørdagens 4-2-sejr i Farum bød i store dele af første halvleg på meget boldbesiddelse til AGF og nogle kyniske afslutninger, hvilket var den diametrale modsætning af 2-3-nederlaget til OB.

- Det var en rigtig god kamp at få mod et godt hold, der udfordrede os. Nu har vi mødt OB og FC Nordsjælland, to hold der er dygtige til at spille bolden, og det har været godt for os at arbejde med vores presspil. Vi har fået rettet nogle ting omkring hvordan vi gerne vil presse mod hold, der gerne vil spille bolden, siger AGFs cheftræner David Nielsen, der desuden påpeger en forskel i intensitetsniveau som årsag til de forskellige præstationer i de to kampe.

AGF vandt lørdag første halvleg med 4-0, skiftede ti mand ud og tabte så anden halvleg med 0-2:

- Der er en del spillemæssige ting, vi kan gøre bedre. Vi skal være mere koncentrerede i de perioder, vi er på bolden. Men det var godt at se, at vi var hvor vi skal være nu fysisk og at vi var skarpe foran mål.

- Anden halvleg var ikke dårlig og første halvleg var ikke fremragende. Vi fik meget ud af første halvleg og i anden halvleg lukkede vi to mål ind, men indsatsen var ikke dårlig. Vi formåede bare ikke at presse dem nok og få skabt nok chancer. Men der var en masse gode ting i spillet og nogle gode stop i deres omstillinger, siger David Nielsen.

Annonce

Labre Lunding

I Farum havde David Nielsen to U19-spillere med fra start i Benjamin Hvidt og Kasper Lunding.

Og især sidstnævnte imponerende med flere hidsige løb med bolden og to oplæg til mål.

- Han har leveret rigtig godt. Han har set utroligt fit, frisk og koncentreret ud på træningsbanen og i de halvlege, han har fået. Og derfor fik han lov til at starte i dag. Og det samme gælder for Benjamin (Hvidt, red.), der havde et godt niveau i sit spil mod OB, og derfor fik han lov til at starte denne gang. Det var godt at se de to, de kan godt være deres indsats bekendt.

De er vel tættere på minutter i Superligaen med den slags præstationer?

- Det er jo dét, det handler om. Vi skal kunne se, at de kan levere kontinuerligt. Og det nærmer de sig. De har haft 14 gode dage i opstarten, hvor der ikke er nogen tvivl om, at de har investeret en masse i deres ferie - det gælder for alle de unge. De har bragt sig selv i en situation, hvor de kan konkurrere om pladserne fra start, og så handler det om hvor langt de kan blive ved med at holde sig på det niveau koncentrationsmæssigt og fysisk, siger David Nielsen.

AGF spiller onsdag mod Brabrand i vinterens sidste testkamp i Danmark inden træningslejren i Portugal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce