Annonce
Sport

David Nielsen efter storsejr: - Der er stadig ting, vi skal gøre bedre

Tobias Sana scorede to gange i AGFs 4-2-sejr i Farum. Arkivfoto: Axel Schütt

AGFs talenter har bragt sig selv tættere på spilleminutter i Superligaen efter flere gode indsatser i årets to første træningskampe.

FODBOLD: Det er næsten ikke til at tro, at der kun er fire dage fra tirsdag til lørdag, når man så AGFs præstationer mod henholdsvis OB og FC Nordsjælland og årets to første træningskampe.

Lørdagens 4-2-sejr i Farum bød i store dele af første halvleg på meget boldbesiddelse til AGF og nogle kyniske afslutninger, hvilket var den diametrale modsætning af 2-3-nederlaget til OB.

- Det var en rigtig god kamp at få mod et godt hold, der udfordrede os. Nu har vi mødt OB og FC Nordsjælland, to hold der er dygtige til at spille bolden, og det har været godt for os at arbejde med vores presspil. Vi har fået rettet nogle ting omkring hvordan vi gerne vil presse mod hold, der gerne vil spille bolden, siger AGFs cheftræner David Nielsen, der desuden påpeger en forskel i intensitetsniveau som årsag til de forskellige præstationer i de to kampe.

AGF vandt lørdag første halvleg med 4-0, skiftede ti mand ud og tabte så anden halvleg med 0-2:

- Der er en del spillemæssige ting, vi kan gøre bedre. Vi skal være mere koncentrerede i de perioder, vi er på bolden. Men det var godt at se, at vi var hvor vi skal være nu fysisk og at vi var skarpe foran mål.

- Anden halvleg var ikke dårlig og første halvleg var ikke fremragende. Vi fik meget ud af første halvleg og i anden halvleg lukkede vi to mål ind, men indsatsen var ikke dårlig. Vi formåede bare ikke at presse dem nok og få skabt nok chancer. Men der var en masse gode ting i spillet og nogle gode stop i deres omstillinger, siger David Nielsen.

Annonce

Labre Lunding

I Farum havde David Nielsen to U19-spillere med fra start i Benjamin Hvidt og Kasper Lunding.

Og især sidstnævnte imponerende med flere hidsige løb med bolden og to oplæg til mål.

- Han har leveret rigtig godt. Han har set utroligt fit, frisk og koncentreret ud på træningsbanen og i de halvlege, han har fået. Og derfor fik han lov til at starte i dag. Og det samme gælder for Benjamin (Hvidt, red.), der havde et godt niveau i sit spil mod OB, og derfor fik han lov til at starte denne gang. Det var godt at se de to, de kan godt være deres indsats bekendt.

De er vel tættere på minutter i Superligaen med den slags præstationer?

- Det er jo dét, det handler om. Vi skal kunne se, at de kan levere kontinuerligt. Og det nærmer de sig. De har haft 14 gode dage i opstarten, hvor der ikke er nogen tvivl om, at de har investeret en masse i deres ferie - det gælder for alle de unge. De har bragt sig selv i en situation, hvor de kan konkurrere om pladserne fra start, og så handler det om hvor langt de kan blive ved med at holde sig på det niveau koncentrationsmæssigt og fysisk, siger David Nielsen.

AGF spiller onsdag mod Brabrand i vinterens sidste testkamp i Danmark inden træningslejren i Portugal.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce