Annonce
AGF

David Nielsen efter taktisk triumf i Farum: - Det kunne ikke være bedre

19-årige Sebastian Hausner spillede for anden kamp i træk for AGF - og igen holdt han og holdkammeraterne nullet. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
19-årige Sebastian Hausner har længe banket på til en startplads i AGF, fortalte David Nielsen efter søndagens 1-0-sejr i Farum.

FODBOLD: Det er pudsigt som to fodboldkampe, der ender det samme, kan være så forskellige.

Torsdag slog AGF OB 1-0 i Aarhus, søndag FC Nordsjælland 1-0 i Farum. Den første omgang var dårlig og kedelig, den anden velspillet og underholdende.

Sådan er fodbold.

Superligakampen søndag forløb efter AGFs drejebog.

- Det gik fuldstændigt som vi ønskede. Det kunne ikke være bedre. Vi skabte endda endnu flere muligheder end forventet – og så lukkede vi ned for dem på en helt vild måde, det var meget stærkt, glædede AGFs cheftræner David Nielsen sig.

- Vi gik all in på at lukke dem ned. Det er et andet spil heroppe – vi kommer fra tunge græsbaner og kommer her op på en kunstgræsbane. De er pishamrende gode teknisk på bolden og spiller lynhurtigt. Så mange af de presmønstre, vi har, kan vi ikke lave her. Vi vil simpelthen ikke nå op i pres før bolden er væk igen. Vi fandt en god måde at løse det på og spillerne udførte det fantastisk.

Kort inden Patrick Mortensen afgjorde kampen på straffespark ti minutter før tid, sendte David Nielsen angriberen Nicklas Helenius på banen i stedet for midtbanespilleren Bror Blume i et forsøg på at vinde kampen:

- Nogle gange skal man sende et signal til spillerne om, at man tror på dem. Derfor valgte vi at satse offensivt til sidst. Vi er altid gode med en femmandsmidtbane, men det er også vigtigt, nu hvor vi har to store spillere, der er dygtige på hver sin måde (Patrick Mortensen og Helenius, red.), at vi kan inkorporere dem begge på banen på en måde. Og vi så i dag, at det ændrede kampen, at Nordsjælland pludselig skulle holde styr på to større spillere. Det ændrede rytmen.

Annonce

Superliga, 15. runde

  • FC Nordsjælland – AGF 0-1 (0-0)
  • Mål: 0-1 Patrick Mortensen (80., straffespark)
  • FCN (4-3-3): Nicolai Larsen – Oliver Marc Rose-Villadsen, Kian Hansen, Abdul Mumin, Ulrik Yttergård Jenssen (Mathias Rasmussen, 73.) – Mikkel Rygaard, Jacob Steen Christensen, Magnus Kofod Andersen (Joachim Rothmann, 82.) – Isaac Atanga, Mikkel Damsgaard, Ibrahim Sadiq (Mohammed Kudus, 63.)
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu, Bror Blume (Jakob Ankersen, 68.), Zach Duncan (Benjamin Hvidt, 33.), Jon Dagur Thorsteinsson (Nicklas Helenius, 78.) – Patrick Mortensen
  • Advarsler: Mikkel Rygaard, FC Nordsjælland. Nicolai Poulsen, AGF
  • Dommer: Sandi Putros
  • Tilskuere: 3.230 på Right to Dream Park

Hausner imponerer

Også i forsvaret rykkede David Nielsen på taktikbrikkerne.

Jesper Juelsgård var bænket og erstattet af unge Sebastian Hausner, der fik genvalg efter torsdagens pokalkamp mod OB.

- Han har givet mig fornemmelsen af, at han er klar. Allerede i foråret gjorde han det godt og så gik han ind og spillede en super kamp mod OB hvor vi holdt nullet. Der er en del ting, der har peget i retning af, at han er klar, og han løste opgaven fantastisk i dag, sagde David Nielsen.

Spilleren selv var dog lidt mere kritisk over for sin egen indsats, der trods alt endte med et clean cheet.

- Jeg er tilfreds, for vi vinder, men jeg er selvfølgelig træt af, at jeg har nogle svipsere undervejs. Det hører måske lidt med, når man er ung og ikke har spillet så mange kampe. Men det bliver forhåbentligt bedre, som jeg får kampe i bogen. Jeg var heldig med, at det ikke kostede mere i dag, sagde Hausner.

Søndag spillede han sin syvende Superligakamp for AGF.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tryghed er en af varerne på hylden

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112 For abonnenter

Spark, slag og knivstik mens offer lå ned: Fem gerningsmænd på fri fod

Annonce