Annonce
AGF

David Nielsen efter taktisk triumf i Farum: - Det kunne ikke være bedre

19-årige Sebastian Hausner spillede for anden kamp i træk for AGF - og igen holdt han og holdkammeraterne nullet. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
19-årige Sebastian Hausner har længe banket på til en startplads i AGF, fortalte David Nielsen efter søndagens 1-0-sejr i Farum.

FODBOLD: Det er pudsigt som to fodboldkampe, der ender det samme, kan være så forskellige.

Torsdag slog AGF OB 1-0 i Aarhus, søndag FC Nordsjælland 1-0 i Farum. Den første omgang var dårlig og kedelig, den anden velspillet og underholdende.

Sådan er fodbold.

Superligakampen søndag forløb efter AGFs drejebog.

- Det gik fuldstændigt som vi ønskede. Det kunne ikke være bedre. Vi skabte endda endnu flere muligheder end forventet – og så lukkede vi ned for dem på en helt vild måde, det var meget stærkt, glædede AGFs cheftræner David Nielsen sig.

- Vi gik all in på at lukke dem ned. Det er et andet spil heroppe – vi kommer fra tunge græsbaner og kommer her op på en kunstgræsbane. De er pishamrende gode teknisk på bolden og spiller lynhurtigt. Så mange af de presmønstre, vi har, kan vi ikke lave her. Vi vil simpelthen ikke nå op i pres før bolden er væk igen. Vi fandt en god måde at løse det på og spillerne udførte det fantastisk.

Kort inden Patrick Mortensen afgjorde kampen på straffespark ti minutter før tid, sendte David Nielsen angriberen Nicklas Helenius på banen i stedet for midtbanespilleren Bror Blume i et forsøg på at vinde kampen:

- Nogle gange skal man sende et signal til spillerne om, at man tror på dem. Derfor valgte vi at satse offensivt til sidst. Vi er altid gode med en femmandsmidtbane, men det er også vigtigt, nu hvor vi har to store spillere, der er dygtige på hver sin måde (Patrick Mortensen og Helenius, red.), at vi kan inkorporere dem begge på banen på en måde. Og vi så i dag, at det ændrede kampen, at Nordsjælland pludselig skulle holde styr på to større spillere. Det ændrede rytmen.

Annonce

Superliga, 15. runde

  • FC Nordsjælland – AGF 0-1 (0-0)
  • Mål: 0-1 Patrick Mortensen (80., straffespark)
  • FCN (4-3-3): Nicolai Larsen – Oliver Marc Rose-Villadsen, Kian Hansen, Abdul Mumin, Ulrik Yttergård Jenssen (Mathias Rasmussen, 73.) – Mikkel Rygaard, Jacob Steen Christensen, Magnus Kofod Andersen (Joachim Rothmann, 82.) – Isaac Atanga, Mikkel Damsgaard, Ibrahim Sadiq (Mohammed Kudus, 63.)
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu, Bror Blume (Jakob Ankersen, 68.), Zach Duncan (Benjamin Hvidt, 33.), Jon Dagur Thorsteinsson (Nicklas Helenius, 78.) – Patrick Mortensen
  • Advarsler: Mikkel Rygaard, FC Nordsjælland. Nicolai Poulsen, AGF
  • Dommer: Sandi Putros
  • Tilskuere: 3.230 på Right to Dream Park

Hausner imponerer

Også i forsvaret rykkede David Nielsen på taktikbrikkerne.

Jesper Juelsgård var bænket og erstattet af unge Sebastian Hausner, der fik genvalg efter torsdagens pokalkamp mod OB.

- Han har givet mig fornemmelsen af, at han er klar. Allerede i foråret gjorde han det godt og så gik han ind og spillede en super kamp mod OB hvor vi holdt nullet. Der er en del ting, der har peget i retning af, at han er klar, og han løste opgaven fantastisk i dag, sagde David Nielsen.

Spilleren selv var dog lidt mere kritisk over for sin egen indsats, der trods alt endte med et clean cheet.

- Jeg er tilfreds, for vi vinder, men jeg er selvfølgelig træt af, at jeg har nogle svipsere undervejs. Det hører måske lidt med, når man er ung og ikke har spillet så mange kampe. Men det bliver forhåbentligt bedre, som jeg får kampe i bogen. Jeg var heldig med, at det ikke kostede mere i dag, sagde Hausner.

Søndag spillede han sin syvende Superligakamp for AGF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce