Annonce
AGF

David Nielsen om AGF-sportschefs skifte til FCK: - Når vi andre går i krig med sabler og sværd, går de i krig med fly og kanoner

Hvad sker der lige her? AGFs cheftræner, David Nielsen, mener ikke, at det havde nogen indflydelse på præstationen, at AGF lige har mistet den sportslige vejviser. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.
David Nielsen og Sebastian Hausner tager ikke på vej efter at AGF har mistet klubbens sportschef. De er overbevist om, at klubben snart finder en ny, der er mindst lige så god som Peter 'PC' Christiansen.

FODBOLD: AGF står uden sportschef efter Peter 'PC' Christiansen fredag morgen sagde sit job op.

Det har i dagene efter skabt en del ringe i vandet i den danske Superliga-andedam. Men internt i AGF tager de nu nyheden med ro. I hvert fald hvis man skal tro cheftræner David Nielsen og forsvarsspiller Sebastian Hausner.

Sportschefskiftet havde ingen indflydelse på den lidet opløftende århusianske præstation søndag aften i Farum, hvor AGF tabte 1-3 til FC Nordsjælland, hvis man spørger cheftræner David Nielsen:

Annonce

- Resultatet i dag har ikke noget at gøre med, at vi skifter sportschef. Vi fik vist nok energi i kampen til at jeg kan se, at vi nok skal fikse det til kampen mod Brøndby på mandag.

Er du skuffet over, at han forlader det projekt, I er i gang med i AGF?

- Nej, jeg er ikke skuffet over noget som helst. Det er op til hvert enkelt individ at træffe den beslutning, der er bedst for en selv. Det er en sindssyg hård branche og nogle gange bliver man fristet til at cashe ind på noget, hvor man føler, man kan komme videre.

- Det er sådan, fodbold er. Klubben er gået fra ét sted til et andet på hans vagt, så selvfølgelig er han attraktiv. Jeg har været her i tre og et halvt år sammen med ham og jeg ønsker ham alt mulig held og lykke.

Viser det noget om magtforholdet, at FCK kan plukke jeres sportschef?

- Når vi andre går i krig med sabler og sværd, så går de i krig med fly, kanoner og maskingevær. Sådan er det.

Hvad betyder det, at der nu kommer en ny mand ind i spidsen for den sportslige retning?

- Ligesom hvis vi skiftede angriber, så skal vi lige lære hinanden at kende når der kommer en ny ind.

Er du inde over processen med at finde en ny sportschef?

- Ikke endnu. På et tidspunkt kan jeg tænke mig, at jeg bliver involveret . Men jeg har haft fokus på denne kamp. Vi har haft to dage til at forberede os på den. Så jeg er glad for, at der er andre, der tager sig af det lige nu. Vi skal sørge for at få samlet holdet op, sagde David Nielsen efter nederlaget i Farum.


Jeg har taget det stille og roligt. Det er ikke noget, vi kan gøre noget ved. 'PC' har taget et valg og det må vi respektere. Og jeg er ret sikker på, at der kommer en ny mand til jobbet, der er mindst lige så god.

Sebastian Hausner, AGF


Nye øjne

Ifølge direktør Jacob Nielsen fik følelserne frit løb hos enkelte spillere da Peter Christiansen i fredags selv overbragte truppen nyheden.

Men for 20-årige Hausner har det nu ikke væltet hans verden, at den sportslige ledelse i AGF får en ny chef.

- Jeg har taget det stille og roligt. Jeg var til mentaltræner mens resten af truppen blev kaldt til hastemøde, så jeg fik bare beskeden senere. Det er ikke noget, vi kan gøre noget ved. 'PC' har taget et valg og det må vi respektere. Og jeg er ret sikker på, at der kommer en ny mand til jobbet, der er mindst lige så god.

Hvad betyder det for dig, at han skifter?

- Der kommer nogle nye øjne på en, og det kan være lige så godt som det kan være skidt. Men i første omgang skal jeg hjem og arbejde hårdere på træningsbanen så jeg kan minimere de fejl, jeg laver.

Kan du forstå hans valg?

- Det ved jeg ikke. Jeg ved ikke hvad han har fået at vide, så det har jeg ikke noget at sige til, sagde Sebastian Hausner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce