Annonce
AGF

David Nielsen frygter ikke bronze-træthed før OB-kamp: Spillerne er jo ikke dumme

David Nielsen og AGF møder OB onsdag aften om en plads i Europa. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
David Nielsen lod musikken spille da AGF i søndags fejrede den bedste sæson i 23 år. Tre dage senere skal klubben nu forsøge at kvalificere sig til Europa-kampe. Cheftræneren frygter dog ikke træthed, tværtimod.

FODBOLD: David Nielsen blev bedt om at sige et par ord over højtaleranlægget til de 8.500 tilskuere, der søndag havde overværet det århusianske Superligahold få bronzemedaljer på Ceres Park.

Han gjorde det meget kort. Takkede for en god sæson og mindede så om, at den sådan set ikke er slut endnu, fordi onsdag venter OB. Han sluttede af med at råbe "let's go" ind i mikrofonen til publikums store jubel.

Det var på mange måder meget sigende for cheftrænerens måde at håndtere sit arbejde i AGF. Med ydmyghed og et konstant fokus på den udfordring, der ligger lige foran næsetippen.

Hele sæsonen har det da også været sådan, at stillede en journalist et spørgsmål om tabellen, top seks-drømme, bronze-drømme, sølv-drømme så var svaret det samme:

- Den slags lader vi jer om, vi koncentrerer os om at vinde den næste kamp og så må vi se hvor vi ender.

Men søndag kunne David Nielsen og kompagni ikke løbe fra festen.

Bronzemedaljerne blev uddelt efter 0-1-nederlaget til Brøndby. Og på trods af, at det i nogle dage lugtede af sølv, så var Aarhus på den anden ende over den første medalje i 23 år.

Og den fest blev David Nielsen og AGF-spillerne selvfølgelig nød til at tage del i.

- Med vores bronzemedaljer om halsen kunne vi have gået forbi alle fansene og ned i omklædningsrummet fordi vi har en kamp på onsdag, men det synes jeg ikke, havde været på sin plads, fortæller David Nielsen.


Fordi kampen i Farum blev spillet foran 1.200 tilskuere troede vi alle sammen, at vi var energiforladte. Men det er den anden højeste kamp i sæsonen vurderet på vores fysiske parametre. Så det er en fuldstændig forkert vurdering, at vi ingen energi har. Spillerne er i god form og vi er klar til onsdag.

David Nielsen


Annonce

- Spillerne er jo ikke dumme

Onsdagens kamp er sådan set ikke en officiel Superligakamp. Mål kommer ikke til at tælle med i de officielle statistikker og eventuelle karantænepoint fra sæsonens gule kort er blevet nulstillet.

Kampen mod sæsonens syvendeplads OB er udelukkende en kamp, der skal bestemme hvilket hold Danmark sender ud i Europa sammen med mestrene FC Midtjylland, sølvvinderne FC København samt pokalvinderen Sønderjyske.

Og fordi kampen er så speciel, giver det mening for David Nielsen at festen blev holdt i søndags selvom der stadig er arbejde at gøre onsdag.

- Vi bliver nødt til at skille tingene ad. Superligaen er egentlig færdigspillet og alle ved hvem der ender hvor. Og nu skal der så spilles om en plads i Europa. Og jeg kan egentlig godt lide rent mentalt, at det er sådan.

Har du et arbejde med at sætte spillerne op, så de også forstår, at det er sådan?

- Spillerne er jo ikke dumme, de ved godt, der er en ny kamp onsdag. Det er bare at være klar. Vi kan godt sætte alle mulige faldgruber op hvor vi kan ende med at konstatere, at sæsonen er en katastrofe hvis ikke vi kommer i Europa. Men det er ikke dét, det handler om. Vi skal ud og forsøge at kvalificere os til Europa med dette hold, siger David Nielsen.

Europa Playoff

Superligaen er i realiteten slut og onsdag skal AGF og OB finde ud af, hvem der skal have Danmarks sidste Europa-plads.

Siden den nuværende struktur blev taget i brug i 2016 har vinderen af nedrykningsspillet (Superligaens syvendeplads) skulle møde det bedst placerede hold i medaljeslutspillet uden en Europaplads. I denne sæson er det bronzepladsen fordi Danmark har fire Europa-billetter. Én til mestren, én til andenpladsen, én til pokalvinderen og altså den sidste at spille om mellem AGF og OB.

I de tre seneste sæsoner har holdet fra medaljeslutspillet alle gange besejret syvendepladsen; FC Midtjylland slog Randers FC 3-0, FC København slog AGF 4-1 og Brøndby slog Randers FC 4-2.

AGF tager imod OB på Ceres Park klokken 20.00.

Annonce

Masser af energi

Mens AGF har knoklet for metal i medaljeslutspillet har OB kæmpet sig til at møde århusianerne via nedrykningsspillets playoff-kampe.

De har mødt vidt forskellige modstandere - i sagens natur fra hver sin ende af rækken - men kommer bortset fra det ind til kampen med samme formkurve.

To sejre, én uafgjort og to nederlag i de seneste fem kampe.

David Nielsen udtalte selv efter AGFs 1-1-kamp mod FC Nordsjælland, at hans hold virkede lidt trætte i sokkerne. Men den udtalelse trækker han tilbage.

- Fordi kampen i Farum blev spillet foran 1.200 tilskuere troede vi alle sammen, at vi var energiforladte. Men det er den anden højeste kamp i sæsonen vurderet på vores fysiske parametre. Så det er en fuldstændig forkert vurdering, at vi ingen energi har. Spillerne er i god form og vi er klar til onsdag, siger David Nielsen.

Uanset hvad har AGF og OB haft den samme belastning i forhold til kampe i juli-måned med seks kampe hver på stort set de samme dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce