Annonce
AGF

David Nielsen glæder sig over chancebonanza: - Vi leverede en toppræstation

Jon Dagur Thorsteinsson blev fejret af cheftræner David Nielsen da AGF slog Lyngby 2-1 på et sent mål. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
Jon Dagur Thorsteinsson kommer til at rejse sig oven på en sløj sæsonstart efter søndagens matchvindermål, vurderer David Nielsen.
Annonce

FODBOLD: Selvfølgelig var det Jon Dagur Thorsteinsson, der sikrede AGF sejren i de døende minutter af udekampen mod Lyngby.

Fodbolden har sin egen logik. Efter en sæsonstart hvor islændingen har været meget udskældt, var han til søndagens kamp sat på bænken.

Et kvarter før tid afløste han Gift Links. Og i slutminutterne sendte han AGFs 29. afslutning i mål. Fra skurk til helt på få sekunder.

Og AGFs cheftræner David Nielsen håber og tror da også, at matchvinderrollen kommer til at sætte gang i Thorsteinssons sæson.

- Han er en person, der spiller på små marginaler. Og han har ledt efter denne dag. Den position han fandt på banen i dag var rigtig god. Han har været en fremragende spiller for os, men er ikke helt lykkedes med at skabe dét, han gerne vil i de første kampe. Men han tog det på en fantastisk måde at han skulle begynde på bænken og leverede et energifuldt indhop, der afgjorde kampen. Og jeg er sikker på, at det kan løfte sine præstationer i de kommende kampe, sagde David Nielsen.


Vi har manglet noget direktehed i vores spil i de seneste kampe, men i dag pegede vi dejligt fremad. Vi var chanceskabende hele tiden og præstationen var simpelthen i top.

David Nielsen, AGF-træner


Annonce

Af sted mod mål

Cheftræneren var i det hele taget meget begejstret for 2-1-sejren over bundholdet. Ikke kun på grund af de tre point, men også på grund af den måde, kampen blev spillet på.

Hans hold har i de seneste kampe ikke formået at skabe ret mange chancer, men det var der lavet om på søndag.

- Vi har manglet noget direktehed i vores spil i de seneste kampe, men i dag pegede vi dejligt fremad. Vi var chanceskabende hele tiden og præstationen var simpelthen i top. At kampen så forløber sådan at vi startede med at komme bagud, gjorde det hele lidt mere ængsteligt. Men vi viste, at vi var et hold, der tror på os selv, og vi fandt vejen frem.

Hvad havde I ændret i dag siden i skabte mange flere chancer i forhold til i de seneste kampe?

- Vi havde talt om hvilket hold vi er og vi har besøgt nogle af de dybe ting, der ligger i vores måde at spille på; Det handler kort sagt om at løbe mod deres mål og at alt skal pege op mod deres mål, sagde David Nielsen.

Annonce

Mental test

Nu har AGF en pokalkamp på torsdag inden en landskampspause.

- Det var en stor mental test i dag. Vi kom fra et par kampe uden sejr, vi kom bagud i en kamp, som alle kan mærke, at vi skal vinde.

- Man ved aldrig hvad der sker, når man taber. Alle kommer til at tage fra kampen med deres eget svar på hvorfor det er gået dårligt. Og det kan være svært at samle ind som træner. Hvis ikke tingene er på samme spor begynder det at stritte. Derfor er det vigtigt at vinde fodboldkampe, sagde David Nielsen.

Superliga, 8. runde

Lyngby - AGF 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Vivtor Torp (2.), 1-1 Kevin Diks (51.), 1-2 Jon Dagur Thorsteinsson (89.)

Lyngby (4-3-3): Thomas Mikkelsen - Jens Martin Gammelby, Nicolai Geertsen, Frederik Winther, Brian Hamalainen - Mathias Hebo Rasmussen (Kasper Enghardt, 86.), Marcel Rømer, Victor Torp - Rasmus Thellufsen (Magnus Warming, 82.), Emil Nielsen (Kevin Tshiembe, 82.), Christian 'Greko' Jakobsen (Lasse Fosgaard, 66.)

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Kevin Diks (Alexander Munksgaard, 80.), Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård - Nicolai Poulsen - Albert Grønbæk Erlykke, Patrick Olsen, Bror Blume (Nicklas Helenius, 75.), Gift Links (Jon Dagur Thorsteinsson, 75,) - Patrick Mortensen

Advarsler: Rasmus Thellufsen, Victor Torp, Lyngby

Dommer: Morten Krogh

Tilskuere: 300 på Lyngby Stadion

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Danmark

Ulven kommer - med hvad?

AGF

Tre ledere er stoppet på en måned: AGF-direktør afviser, at det er andet end tilfældigt

Annonce