Annonce
AGF

David Nielsen har respekt for kunstgræsset i Farum: - Det kræver vanvittigt meget at slå FC Nordsjælland

AGF har besejret FC Nordsjælland tre gange i denne sæson. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGFs trænerstab ved på forhånd hvad de kommer op imod når de møder FC Nordsjælland, men derfor kan de sagtens få store problemer med at slå Superligaens yngste hold, mener David Nielsen.
Annonce

FODBOLD: Der har været en kedeligt mønster i AGFs seneste kampe, men heldigvis for den århusianske Superligaklub går David Nielsen ikke op i mønstre.

Efter sejre over et af de to (andre) tophold har AGF tabte til et lavere rangerende hold. I begge konkrete tilfælde AaB.

Onsdag venter FC Nordsjælland så på udebane for AGF. Kampen kommer efter sejre over FC Midtjylland og FC København.

Men AGFs cheftræner er ikke bekymret for, at al energien blev brændt af i Parken og nordsjællænderne får den halvlukne udgave af AGF at se som AaB mødte.

- Det allervigste er, at vi ikke er nervøse for den graf, nogen sidder og laver; 'åhh, nu slog I dem, men I slog ikke dem der ugen før'. For os handler det om at gå ud og spille hver kamp fordi de har deres eget liv.

- Vi ved, at vi kan matche intensiteten mod de allerbedste hold fordi de spiller på en måde som vi har formet os efter. Og så er der nogle hold, der bringer en anden intensitet - som FC Nordsjælland, der bringer den med bolden og er hurtige til at genvinde bolden, siger David Nielsen.


Det er to vidt forskellige opgaver at møde Nordsjælland på natur- og kunstgræs. Det kræver vanvittigt meget at slå dem på deres egen hjemmebane.

David Nielsen


Annonce

- Nægter at sparke langt

Da AGF for en god måned siden slog FC Nordsjælland 2-1 i Aarhus - den tredje sejr over Farum-holdet i denne sæson - udtalte holdets træner Flemming Pedersen, at nederlaget for så vidt ikke kom bag på ham.

- AGF spillede som de plejer at gøre. Det var jo som en kopi af de tidligere kampe i sæsonen. Så der var ikke noget, der overraskede os.

- Vi kunne godt have gjort ligesom AaB i pokalsemifinalen og spillet lange bolde op over AGF-presset og lagt opgaven om at skabe noget over til dem. Men det vil jeg ikke, vi bliver nødt til at blive bedre til at spille igennem presset, sagde Flemming Pedersen dengang, i øvrigt med et meget stort smil.

Er det en fordel for jer, at de er så konsekvente i dét, de gør?

- Ja, når vi spiller på naturgræs, så er det en fordel. Der har vi en fordel. Nu har de en fordel fordi vi spiller på deres bane med kunstgræs. Det er to vidt forskellige opgaver at møde Nordsjælland på natur- og kunstgræs. Det kræver vanvittigt meget at slå dem på deres egen hjemmebane, siger David Nielsen.

Holdet har dog kun vundet syv ud af 17 hjemmekampe i denne sæson. Blandt andet har AGF selv slået dem 1-0 tilbage i november.

Kampen er sæsonens næstsidste. AGF indtager andenpladsen i Superligaen med ét point ned til FC København. Onsdagens kamp på Right to Dream Park spilles klokken 18.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce