Annonce
AGF

David Nielsen holder hånden over udskældt AGF-målmand: - Fodbold er et sted, hvor det stadig er helt i orden at mobbe

William Eskelinen får kamp om handskerne i AGF efter at Kamil Grabara har meldt sin ankomst. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
William Eskelinen kan sandsynligvis se frem til at blive bænket i AGF, hvilket mange fans længe har håbet på. Men ikke al kritik har været lige sober, mener David Nielsen, der dog samtidig understreger, at svenskeren kun har én mulighed for at svare igen - på træningsbanen.
Annonce

FODBOLD: Det er sjældent at et hold med så meget succes, som AGF har haft det seneste år, har en spiller, der er så udskældt som William Eskelinen har været.

Målmanden får ikke mange pauser på de sociale medier - eller på Ceres Park, for den sags skyld - hvor mange AGF-fans ikke lægger skjul på, at de ønsker en ny målmand.

Og mandag gik deres ønske i opfyldelse. Kamil Grabara blev fløjet ind fra Liverpool på en lejeaftale for resten af sæsonen.

Polakken er en gammel kending i AGF og vurderet på jublen på Facebook og Twitter, så er der ingen fans, der har glemt polakken.

Men hvad så med Eskelinen?

Han har kontrakt med AGF i fire år endnu og har nu for anden gang siden sin ankomst for godt et år siden oplevet, at AGF lejer en tidligere førstemålmand til at udfordre ham. I fjor var det Aleksandar Jovanovic, der blev hentet sidst i transfervinduet da Eskelinen blev skadet.

Men David Nielsen har ikke mistet troen på målmanden, understreger han.

- Vi er ikke utilfredse med William på samme måde som alle andre er. Men vi har fået mulighed for at hente Kamil, så nu kommer der stor konkurrence på positionen, og det er kun fint, sagde cheftræneren efter tirsdagens træning på Fredensvang hvor Kamil Grabara ikke var med, fordi han venter på svar fra en coronatest.

Men hvordan skal han forholde sig til, at I nu henter en ny målmand?

- Jeg fik engang et godt råd; Efter hver sæson skal du regne med, at klubben henter en spiller, der presser dig på din position. Sådan er fodbold og trupperne bliver kun større. Alle kommer til at føle, at de er under pres, og det gør kun spillerne bedre, mener David Nielsen.


Jeg synes også, at det har været massivt. Og det har været lige siden hans debut for mere end et år siden, hvor han begik et straffespark. Det er han aldrig blevet tilgivet for derude.

David Nielsen


Annonce

Mobbeoffer

Der er ingen runde borde i fodbold. Det er kæmp eller bliv nedkæmpet.

Men når det er sagt, så bryder David Nielsen sig ikke om den hetz, svenskeren har været udsat for. Nogle få dage før Kamil Grabara-handlen blev officiel, talte avisen med træneren om den hårde medfart, William Eskelinen lever med.

Der har været massiv kritik fra fans og eksperter. Hvad kan du gøre som træner? Er det noget, I har talt om?

- Nej, det er ikke noget, vi taler om. Det er svært at gøre noget ved. Fodbold er jo et af de steder, hvor det åbenlyst er helt i orden at mobbe folk. Det er der ikke så meget at gøre ved. Han skal fortsætte med at have fokus på det, han skal, og det er at præstere. Lader du dig som spiller påvirke af den slags, kan du ikke præstere, og så er du færdig.

- Sådan er det at være her i AGF. Alt er jo godt og positivt, når vi vinder inde på banen, men det går også den anden vej. AGF er et ekstraordinært sted at være, og det er fantastisk, når det går godt, og brutalt, når der går mindre godt. Det er en del af gamet. Det skal spillerne lære, for de skal ikke forme deres karrierer efter, hvad alle mulige forskellige mennesker skriver og mener om dem.

- Det har jeg selv lært gennem en lang karriere, og det skal spillerne på egen hånd lære at håndtere. Sociale medier er en stor del af fodbolden i dag. Det er nådesløst, men det fører jo ingen vegne. Folk skriver, hvad de har lyst til, og det skal man simpelthen kunne lære at sortere i.

Men er det i orden, at der så stadigvæk, selvom det går godt sportsligt, er en spiller, der bliver peget ekstra meget på?

- Jeg synes også, at det har været massivt. Og det har været lige siden hans debut for mere end et år siden, hvor han begik et straffespark. Det er han aldrig blevet tilgivet for derude. Der er rigtig meget unuanceret kritik, men hvad skal han gøre? Han kan ikke gøre andet end at fokusere på sig selv, og han har heldigvis ikke tabt hovedet på grund af alt det, der foregår omkring ham. Jeg ser ham tage nogle gode skridt hver dag. Og det er det vigtigste, sagde David Nielsen.

Og kritikken er da heller ikke gået målmandens egen næse forbi.

- Jeg ved godt, at jeg ikke er perfekt. Jeg er stadig ung og skal udvikle mig på mange områder. AGF er en stor klub, i top tre i Danmark, så selvfølgelig er der pres på. Men det føler jeg godt, jeg kan håndtere.

- Jeg ved godt selv, når jeg har lavet en fejl, og så ved jeg også, at andre vil tænke, det var en fejl. Men jeg er min egen hårdeste kritiker, og jeg lader mig ikke gå på af hvad andre synes, sagde 24-årige William Eskelinen efter tirsdagens træning.

Annonce

Sportschefen gør sit arbejde

Om udfordringerne kommer fra fans og medier eller i form af en ny holdkammerat, som også bruger hænderne, så mener AGFs sportschef Peter Christiansen, at William Eskelinen kun har én måde at svare kritikerne og sportschefen selv igen på - og det svar skal komme ude på træningsbanen.

- Jeg har talt med William om, at han skal forstå, at en fodboldklub er dynamisk. Hvad der er nyt, blivende og gammelt bevæger sig hele tiden.

- Derfor har jeg gjort det klart for ham, at lige så vel som det er hans job at holde bolden ude af målet, så er det mit job at sørge for at AGF står så stærkt som overhovedet muligt. Og det føler jeg, at vi gør ved at bringe en ekstra mand ind med de kvaliteter, Kamil har. Men som jeg også sagde til William; hvis han præsterer bedst til træning, så er det også ham, der spiller.

Sportschefen mener, at situationen nu er anderledes end for et år siden hvor Aleksandar Jovanovic blev lejet i SD Huesca.

- Jovanovic kom efter at William blev skadet og at jeg i første omgang fik at vide, at han var ude i otte til ti uger. Derfor tog vi den mulighed, der var, for at tage Jovanovic ind. Efterfølgende er det blev misfortolket i forhold til, at vi skulle have ment, at William dengang ikke var god nok. Men William vandt pladsen tilbage fra Jovanovic, og jeg synes i det hele taget ikke, at Aleksandar var dygtig senest han var tilbage hos os. Det må jeg sige.

Skal det forstås sådan, at I nu ikke er tilfredse med William Eskelinen siden I henter en ny målmand?

- Nej. Min opgave er at gøre summen af AGF så stor som mulig. Jeg fik en mulighed for at bringe Kamil ind, og vi ved, hvilken kvalitet og mentalitet, han har. I er velkomne til at analysere på det som i vil, men jeg tror, det er godt, at der kommer endnu hårdere konkurrence i målmandsteamet end der endnu har været.

Er det meningen, at William Eskelinen skal være førstemålmand i AGF igen når Kamil Grabara rejser hjem om et år?

- Der er ingen garantier i fodbold. Hvem siger at Kamil ikke er der efter denne sæson? Det ved jeg heller ikke. Der er lang tid til juni og tingene går hurtigt, siger Peter Christiansen.

Annonce

- Velkommen

William Eskelinen må altså indstille sig på, at handsken skal samles op. Og andet er han heller ikke indstillet på.

- Jeg hilser Kamil velkommen, som jeg gør med enhver ny holdkammerat. Ledelsen synes, at konkurrencen skal øges, og det tror jeg også er godt for mig og min udvikling.

- Det var lidt samme situation med Jovanovic. Han kom tilbage til klubben efter at have været rigtig god sæsonen inden, og der var en konkurrencesituation, som jeg endte med at vinde. Det er altid godt med konkurrence, både for klubben og os, siger William Eskelinen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

GPS-signaler i Aarhus rammes af mystiske forstyrrelser: Mistanke falder på ulovlige jammere

AGF

Ny sportslig chef på plads i AGF: - Jeg har set flere hundrede kampe på Fredensvang

Annonce