Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sen udligning: Det er et af de vigtigste mål, der er scoret i nyere tid i AGF

AGF's cheftræner David Nielsen efter kampen i 3F Superligakampen mellem AGF og Randers FC på Ceres Park i Aarhus. Kampen er den første efter nedlukningen under coronakrisen og spilles uden tilskuere og med restriktioner. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Superligaen vendte torsdag tilbage uden tilskuere på tribunen. Men det gjorde ikke den store forskel for Patrick Mortensen, der endte med at udligne Randers' føring i dommerens tillægstid.

FODBOLD: Det meste var vendt på hovedet, da Superligaen vendte tilbage efter ufrivillig coronapause torsdag aften.

Hvor det de seneste fem år har været Randers FC, der har drillet AGF, udlignede hjemmeholdet torsdag til 1-1 i dommerens tillægstid på Ceres Park. Patrick Mortensens mål så godt som sikrede AGF en plads i medaljeslutspillet for første gang i fire forsøg.

Derfor lagde AGFs cheftræner David Nielsen heller ikke skjul på målets betydning.

- Det var et af de vigtigste mål, der er scoret i nyere tid i AGF.

- Havde vi tabt kampen, så havde det været en meget ærgerlig følelse. Især med det tryk, vi skabte i anden halvleg, som jeg var tilfreds med.

Der gik næsten 70 minutter før i rigtigt fik sat tryk på dem, hvorfor tog det så længe?

- Det var en bøvlet kamp og vi havde store vanskeligheder med mange forskellige ting. Omvendt, så fandt vi frem til det i løbet af kampen og vi fik skabt mere og mere energi. Jeg kunne have været nervøs for, at vi havde tabt mere og mere energi. Det var dét, jeg var nervøs for, da vi kom bagud.

Efter udligningen lod det til, at spillerne og jer i trænerstaben ikke var helt afstemt omkring hvor meget, I skulle gå efter sejren i forhold til at forsvare 1-1. Hvordan oplevede du det?

- Jeg føler ikke, vi manglede en afstemning. Vi ville ikke for langt tilbage på banen, men vi skulle forsvare det ene point. For eksempel holdt vi Hausner hjemme på den sidste dødbold. Fordi vi kunne ikke leve med, at vi havde smidt det point her fordi det var så vigtigt i forhold til stillingen.

Kan vi sige tillykke med top-seks?

- Ikke helt endnu, men vi er i hvert fald et godt skridt i den rigtige retning, sagde David Nielsen.

Hans hold har nu seks point og en meget bedre målscore ned til Randers på syvendepladsen med to spillerunder igen.

Superliga

  • AGF – Randers FC 1-1 (0-1)
  • Mål: 0-1 Simon Piesinger (36.), 1-1 Patrick Mortensen (90.)
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Kevin Diks, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu (Gift Links, 82.), Zach Duncan (Mustafa Amini, 23.), Bror Blume (Nicklas Helenius, 67.), Jon Dagur Thorsteinsson (Jakob Ankersen, 67.) – Patrick Mortensen
  • Randers (4-4-2): Patrik Carlgren – Johnny Thomsen, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin – Mikkel Kallesøe, André Rømer, Vito Hammershøj-Misrati (Frederik Lauenborg, 60.), Mathias Greve (Tosin Kehinde, 87.) – Emil Riis Jakobsen (Kasper Høgh, 87.), Al-Hadji Kamara (Mathias Nielsen, 68.)
  • Advarsler: Zach Duncan, Patrick Mortensen, AGF. Kasper Høgh, Randers
  • Dommer: Jens Grabski Maae
  • Tilskuere: 0 på Ceres Park

Drop af Eskelinen

AGF kom bagud i første halvleg da Simon Piesinger tog chancen fra 40 meter og fik overlistet AGFs William Eskelinen i målet.

Et drop af de større, og målmanden selv forsøgte da heller ikke at løbe fra regningen efterfølgende.

- Han prøvede lykken og fik gevinst i dag, så tillykke til ham.

Var du fejlpositioneret?

- I 999 uden af 1.000 gange ville jeg kontrollere en bolden som den der til træning, men ikke i dag. Det skulle jeg selvfølgelig have gjort bedre. Hvor stort et drop, det er, må I vurdere.

- For holdets skyld er jeg glad for, at vi kom tilbage og udlignede. Det viser god karakter, sagde William Eskelinen.

Annonce

Ingen tilskuere, intet problem

Målmandsdroppet og resultatet var mildt sagt ikke det eneste, der var vendt på hovedet i torsdag.

Superligakampen blev afviklet uden tilskuere men med en virtuel tribune og dåselyd i højtalerne. Men det gjorde nu ikke den store forskel for målscorer Patrick Mortensen.

- Jeg fornemmede ikke, at det var meget anderledes end at spille en normal kamp, hvis jeg skal være helt ærlig. Vi har forberedt os på dette i lang tid. Det er et mentalt spørgsmål, det gælder om at finde den indre motivation og finde frem til den ægte kærlighed til fodbold. Dén er inde på banen, det skal jo ikke være tilskuerne, der skal afgøre, om du vil spille fodbold eller ej.

- Jeg fornemmede ikke et tomt stadion, men det er heller ikke sådan, at jeg fornemmer at der er en masse mennesker når stadion er fyldt, fordi mit fokus er inde på banen, sagde Mortensen.

Patrik Mortensen udlignede i dommerens tillægstid da AGF spillede 1-1 med Randers FC. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

AGF

Tidligere AGF-profil drager til Island

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce