Annonce
AGF

David Nielsen jubler over succesfuldt stilskifte: - Vi spillede godt på en ny måde

Patrick Mortensen scorede AGFs første mål i denne sæson. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
For anden kamp i træk var AGF stort - og tæt på at smide sejren til sidst. Men udviklingen bekymrer dog ikke i Superligaklubben, der vandt premierekampen over Vejle.
Annonce

FODBOLD: Det var ikke meget - hvis overhovedet - at AGFs målmand William Eskelinen rørte bolden i den første halve time af mandagens Superligakamp mod Vejle.

Hjemmeholdet var i total kontrol. Satte et højt pres, var aggressive og målsøgende mod en oprykker, der slet ikke var vant til tempoet i Superligaen. Derfor førte AGF 2-0 efter 17 minutters spil.

Og begyndelsen på kampen var det primære, cheftræner David Nielsen tog med sig hjem efter dét, der endte med en 4-2-sejr.

- Det var en anden type AGF-hold, som spillede godt på en anden måde end vi gjorde i seneste sæson. Det var jeg rigtig glad for at se.

- Vi spillede bolden højere op på banen før vi satte den på spil og det gav os noget kvalitet i indspilene. Og så var der en god intensitet selv om vi brugte en ekstra aflevering.


Den eneste grund til, at den her kamp ændrede karakter, var at jeg tog mig den luksus at skifte hele venstresiden fordi vi skal ud i en militæroperation til Slovenien på torsdag.

David Nielsen


Annonce

Udskiftning skabte uro

På trods af den flotte begyndelse på kampen, der senere blev udbygget til 3-0, kom Vejle igen og reducerede til 2-3.

- Vi talte om i pausen, at nu skulle vi ikke tro, at vi kunne det hele, og det synes jeg heller ikke, vi gjorde. Men efter vi kom foran 3-0 begyndte vi at skifte ud for at skåne Højer lidt. Og så skete der lidt derovre på venstresiden hvor de fik spillet sig for let igennem. Men jeg synes nu ikke, der gik panik i den. Men det er klart, at når vi er foran 3-0 og der så pludselig står 3-2, så sker der nogle ting. Men vi fik samlet os og efterfølgende blev de ikke farlige, sagde angriber Patrick Mortensen.

Og David Nielsen tog ansvaret på sine skuldre.

- Den eneste grund til, at den her kamp ændrede karakter, var at jeg tog mig den luksus at skifte hele venstresiden fordi vi skal ud i en militæroperation til Slovenien på torsdag (Europa League-kvalifikation, red.). Det blev ængsteligt til sidst, men så var det et fantastisk tidspunkt at Benjamin Hvidt valgte at score sit første AGF-mål på.

Kampen mod FC Honka i første Europa League-kamp havde samme mønster. I kom foran med flere mål og lukkede alligevel modstanderen ind i kampen igen. Er du nervøs for det mønster eller er det tilfældigt?

- Det er meget symptomatisk i kampe tidligt på sæsonen, tror jeg. Men det er noget, vi skal lære; at spille kampene når vi er foran. Men kunsten er at komme der til hvor vi er foran. Vi har spillet to gældende kampe og vi har scoret ni mål. Det er stærkt. Men det er klart, at vi er på ingen måde færdige som hold. Men de små knapper, vi har skruet på, så rigtig fint ud, sagde David Nielsen.

Viceanfører Patrick Mortensen deler overskuddet.

- Jeg er ikke så bekymret. Vi har nu tre point efter én kamp. Sidste år havde vi to point efter fem kampe. Så det er helt fornuftigt. Hvis vi hver kamp kan komme foran 2-0 eller 3-0, så lever jeg med, at der går mål ind. Men det er klart, at et tophold skal også kunne holde nullet - det skal vi kunne, sagde Patrick Mortensen.

Superliga, 1. runde

AGF - Vejle Boldklub 4-2 (2-0)

Mål: 1-0 Patrick Mortensen (9.), 2-0 Frederik Tingager (17.), 3-0 Jon Dagur Thorsteinsson (58.), 3-1 Raphael Dwamena (71.), 3-2 Juhani Ojala (84.), 4-2 Benjamin Hvidt (90.)

AGF (4-3-3): William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen (Kevin Diks, 66. (Niklas Backman, 86.)) - Nicolai Poulsen - Gift Links (Milan Jevtovic, 66.), Bror Blume (Benjamin Hvidt, 83.), Patrick Olsen, Jon Dagur Thorsteinsson (Søren Tengstedt, 83.) - Patrick Mortensen

Vejle (4-2-3-1): Indy Groothuizen - Thomas Gundelund (Kjartan Finnbogason, 70.), Mads Greve, Juhani Ojala, Viljormur Davidsen (Malte Amundsen, 63.) - Jacob Schoop, Saied Ezatolahi - Allan Sousa (Lundrim Hetemi, 70.), Diego Montiel (Lucas Jensen, 59.), Seigiy Gryn (Wahid Faghir, 46.) - Raphael Dwamena

Advarsler: Alexander Munksgaard, AGF. Jacob Schoop, Lundrim Hetemi, Vejle

Dommer: Sandi Putros

Tilskuere: 7.547 på Ceres Park

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce