Annonce
AGF

David Nielsen om rødt kort: - Det er horribelt

Niklas Backman var forbløffet over at modtage sin anden advarsel i AGFs 1-2-nederlag til Silkeborg IF. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGFs cheftræner var både uforstående over for sit holds indsats i første halvleg mod Superligaens bundprop og dommerens præstation, som han kalder en katastrofe i forbindelse med udvisningen af anfører Niklas Backman.

FODBOLD: AGF led et hårdt slag mandag aften, hvor de for anden gang i sæsonen måtte lide et nederlag til Silkeborg IF - bundproppen, der blot er noteret for tre sejre i sæsonen.

Desuden blev anfører Niklas Backman udvist i 1-2-nederlaget og kan dermed ikke være med i AGFs vigtige kamp mod Randers FC på torsdag.

Og sidstnævnte var næsten dét, der irriterede AGFs cheftræner David Nielsen mest efterfølgende.

Niklas Backman modtog sit andet gule kort da han brokkede sig til dommeren ti minutter før tid efter at han mente, Patrick Mortensen burde have haft et straffespark.

- Der foregår nogle ting omkring den udvisning, som jeg har svært ved at forstå. For det første tør han ikke dømme to straffespark. Desuden er det en katastrofe, at Backman bliver vist ud for at råbe; ’der er straffe’ i det, han løber fordi ham. Vi er ikke klar til at spille uden tilskuere hvis det er sådan, det går, sagde David Nielsen med henvisning til de tomme tribuner, som frygten for spredning af Corona-virussen har skabt.

- Det er helt horribelt at smide Backman ud når jeg hører, hvad Niklas siger til ham. Havde han råbt idiot eller et eller andet kunne han være blevet vist ud for dét, men ikke for at minde om, at der var straffe.

Er det en udvisning, I har tænkt jer at klage over?

- Det ved jeg ikke, det må vi finde ud af. Dommeren har jo vist ham ud af en grund, det må vi se, hvad vi kan gøre ved.

Hovedpersonen selv havde også kun hovedrøsten tilovers for dommer Benjamin Willaume-Jantzens beslutning.

- Jeg løb hjem og råbte til dommerne på vejen; ’hey, der er straffespark’. Og så viste han mig ud. Hvis han synes, det er et gult kort, så kan jeg ikke gøre meget ved det. Men jeg har gjort det 1000 gange i sæsonen og det er første gang, jeg får et gult kort for det. Men det kan være godt for en gammel mand at lære noget nyt, fordi det må man åbenbart ikke, sagde Niklas Backman.

Annonce

Superliga, 24. runde

  • Silkeborg IF – AGF 2-1 (2-0)
  • Mål: 1-0 Junior Brumado (36.), 2-0 Nicolai Vallys (40.), 1-2 Patrick Mortensen (straffespark, 70.)
  • Silkeborg (4-3-2-1): Rafael Enrique Romo Perez – Svenn Crone, Kees Luijckx, Frederik Alves Ipsen, Frederik Møller – Mads Kaalund, Filip Lesniak, Mads Emil Madsen – Nicolai Vallys (Rasmus Carstensen, 80.), Jeppe Okkels (Valance Nambishi, 66.) – Junior Brumado (Emil Holten, 90.)
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard (Kevin Diks, 40.), Niklas Backman, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Kasper Lunding (Jon Thorsteinsson, 57.), Mustafa Amini, Bror Blume, Jakob Ankersen (Nicklas Helenius, 80.) – Patrick Mortensen
  • Advarsler: Rafael Enrique Romo Perez, Rasmus Carstensen, Silkeborg. Alexander Munksgaard, Nicolai Poulsen, Niklas Backman 2, AGF
  • Udvisning: Svenn Crone (69.), Silkeborg, Niklas Backman (77.), AGF
  • Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
  • Tilskuere: 0 på Jysk Park

- For dårligt

Det røde kort rundede en generelt dårlig dag af for AGF, der tabte for anden gang i sæsonen til Silkeborg IF.

Hjemmeholdet førte 2-0 ved pausen inden AGF vågnede i anden halvleg.

- Vi var alt for passive i første halvleg. Anden halvleg var pissegod. Dér kom vi tilbage til dét, vi skal, men der er en grund til, at vi var bagud 0-2. Og det er ikke fordi, de var heldige, vi var dårlige, sagde David Nielsen.

Hvorfor var I så passive i første halvleg?

- Det er der sikkert mange grunde til. Vi kunne starte med at score på vores chancer, dem havde vi rigeligt af. Men da vi ikke gjorde det mistede vi energi og håbede, at det nok skulle gå over. Men sådan kan vi ikke spille fodbold.

I har nu tabt to gange til Silkeborg. Hvad er forklaringen på, at I har det så svært ved dem?

- De har været gode og effektive i de kampe, vi har mødt dem. Og omvendt har vi nok haft vores mindst effektive kampe mod dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

112

Overrasket af betjente: 44-årig smed revolver fra sig under flugtforsøg

Annonce