Annonce
Sport

David Nielsen om tæt Superliga: - Vi må spille hver kamp som er det vores sidste

Jens Stage forventes at skulle tage en tørn i forsvaret, når AGF søndag møder Vendsyssel. Arkivfoto: Ole Nielsen

Skader og karantæner plager AGFs forsvar før søndagens Superligakamp mod bundholdet Vendsyssel i Hjørring. To U19-talenter kan få debut.

FODBOLD: Meget tyder på, at AGFs cheftræner David Nielsen skal være kreativ.

Til søndagens udekamp i Hjørring mod Vendsyssel FF må han undvære flere rutinerede spillere fra sit forsvar.

Helt sikkert er det, at Jesper Juelsgård og Casper Højer Nielsen afsoner karantæne. Og ifølge Stiftens oplysninger må cheftræneren også undvære centerforsvarerne Niklas Backman og Frederik Tingager, der er skadede. De to spillere har stort set ikke trænet på græs i de seneste uger.

Det efterlader David Nielsen med højre back Alexander Munksgaard som eneste mand fra det etablerede forsvar, der er kampklar.

Det forventes, at træneren kalder på et par af U19-holdets forsvarsspillere for at fylde hullerne ud. Både Sebastian Hausner, 18 år, og Daniel Thøgersen, 19 år, får Superligadebut hvis de kommer på banen på Nord Energi Arena.

Desuden er viceanfører og altmuligmand Jens Stage et oplagt alternativ til at dække ind i bagerste kæde.

Han lader sig ikke gå på af, at der er mandefald.

- Vi har prøvet mange gange før, at der var flere skader. Og i nogle tilfælde er det faktisk i de kampe, vi har spillet bedst. Som for et år siden hvor vi spillede Europa-finale mod FC København, hvor der var en masse skader i kampene op til. Alle i truppen ved, hvad holdets udtryk er, og når det er sådan er det lettere at træde ind. Det er ikke noget problem, siger Jens Stage.

Er det heller ikke et problem, når der kan være tale om to meget unge spillere?

- Jeg ved hvad de står for til træning og jeg ved, at uanset hvem der kommer til at spille, så har de den rigtige mentalitet, ellers ville de ikke være her - og de har været i klubben længe. Nu er de begyndt at blive voksne nok til at komme i kamp, så jeg er slet ikke utryg ved at få nogle af dem på banen.

Annonce

Superliga, 24. runde


  • Søndag møder AGF Vendsyssel FF i tredjesidste spillerunde i grundspillet. AGF ønsker ikke længere at offentliggøre truppen et døgn før kampen, men her er Stiftens bud på en startopstilling:
  • 4-4-2: Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Jens Stage, Daniel Thøgersen - Kasper Lunding, Mustafa Amini, Adama Guira, Jakob Ankersen - Tobias Sana, Patrick Mortensen
  • Kampen spilles på Nord Energi Arena i Hjørring med start klokken 14.00

Knald eller fald

Uanset hvem, David Nielsen ender med at pege på, så står der 11 AGF-spillere klar i Hjørring søndag eftermiddag.

Og de står foran en kamp, som de næsten ikke kan tåle at tabe i forhold til jagten på en topseks-placering.

- For os var det knald eller fald mod Esbjerg i den første kamp i foråret. Og ugen efter i Sønderjyske. Det samme mod Midtjylland, fordi det er sådan, vi har sat holdet op over vinteren. Vi skal kunne klare den slags kampe. Og så kan vi blive reddet eller slagtet af de andre resultater, men hvis vi sidder og kigger på de andre kampe hele tiden uden at have koncentration på os selv, så begynder det først at gå imod os, mener David Nielsen.

Han og AGF blev mindet om Vendsyssels kvalitet i mandags, da de fik 1-1 i Parken mod FC København, på trods af holdets placering som næstsidst i Superligaen.

- Der et rigtig svært sted at spille, det er der ingen tvivl om. Men omvendt er vi et sted, hvor der er god energi i vores hold og det skal vi fortsætte med at vise.

Men er der en mental fare i, at I efter kampen mod bundholdet Vendsyssel mangler OB og AaB, der ligger lige omkring jer?

- Nej, det er der ikke. Da vi ikke fik point mod Midtjylland ved vi, at uanset hvad, så ved vi, at det handler om at spille den næste kamp som var det den sidste. Det er det mindset, alle hold går ind til de her sidste kampe med.

På trods af sejre over FC København og OB på eget græs tidligere på sæsonen, er Vendsyssel det hold i ligaen, der har fået færrest point på hjemmebane. Alligevel forventer Jens Stage en kamp som de fleste andre i en historisk kompakt Superliga:

- Det bliver en tæt kamp som alle andre i denne række. Bortset fra FC Københanvs 6-1-sejr over OB - FCK er i en klasse for sig efter min mening - så har jeg ikke set nogle kampe ende med en storsejr. Det er hele tiden fifty-fifty og hvis vi tager til Vendsyssel og spiller vores chance, så har vi samme odds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce