Annonce
Sport

David Nielsen om tæt Superliga: - Vi må spille hver kamp som er det vores sidste

Jens Stage forventes at skulle tage en tørn i forsvaret, når AGF søndag møder Vendsyssel. Arkivfoto: Ole Nielsen

Skader og karantæner plager AGFs forsvar før søndagens Superligakamp mod bundholdet Vendsyssel i Hjørring. To U19-talenter kan få debut.

FODBOLD: Meget tyder på, at AGFs cheftræner David Nielsen skal være kreativ.

Til søndagens udekamp i Hjørring mod Vendsyssel FF må han undvære flere rutinerede spillere fra sit forsvar.

Helt sikkert er det, at Jesper Juelsgård og Casper Højer Nielsen afsoner karantæne. Og ifølge Stiftens oplysninger må cheftræneren også undvære centerforsvarerne Niklas Backman og Frederik Tingager, der er skadede. De to spillere har stort set ikke trænet på græs i de seneste uger.

Det efterlader David Nielsen med højre back Alexander Munksgaard som eneste mand fra det etablerede forsvar, der er kampklar.

Det forventes, at træneren kalder på et par af U19-holdets forsvarsspillere for at fylde hullerne ud. Både Sebastian Hausner, 18 år, og Daniel Thøgersen, 19 år, får Superligadebut hvis de kommer på banen på Nord Energi Arena.

Desuden er viceanfører og altmuligmand Jens Stage et oplagt alternativ til at dække ind i bagerste kæde.

Han lader sig ikke gå på af, at der er mandefald.

- Vi har prøvet mange gange før, at der var flere skader. Og i nogle tilfælde er det faktisk i de kampe, vi har spillet bedst. Som for et år siden hvor vi spillede Europa-finale mod FC København, hvor der var en masse skader i kampene op til. Alle i truppen ved, hvad holdets udtryk er, og når det er sådan er det lettere at træde ind. Det er ikke noget problem, siger Jens Stage.

Er det heller ikke et problem, når der kan være tale om to meget unge spillere?

- Jeg ved hvad de står for til træning og jeg ved, at uanset hvem der kommer til at spille, så har de den rigtige mentalitet, ellers ville de ikke være her - og de har været i klubben længe. Nu er de begyndt at blive voksne nok til at komme i kamp, så jeg er slet ikke utryg ved at få nogle af dem på banen.

Annonce

Superliga, 24. runde


  • Søndag møder AGF Vendsyssel FF i tredjesidste spillerunde i grundspillet. AGF ønsker ikke længere at offentliggøre truppen et døgn før kampen, men her er Stiftens bud på en startopstilling:
  • 4-4-2: Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Jens Stage, Daniel Thøgersen - Kasper Lunding, Mustafa Amini, Adama Guira, Jakob Ankersen - Tobias Sana, Patrick Mortensen
  • Kampen spilles på Nord Energi Arena i Hjørring med start klokken 14.00

Knald eller fald

Uanset hvem, David Nielsen ender med at pege på, så står der 11 AGF-spillere klar i Hjørring søndag eftermiddag.

Og de står foran en kamp, som de næsten ikke kan tåle at tabe i forhold til jagten på en topseks-placering.

- For os var det knald eller fald mod Esbjerg i den første kamp i foråret. Og ugen efter i Sønderjyske. Det samme mod Midtjylland, fordi det er sådan, vi har sat holdet op over vinteren. Vi skal kunne klare den slags kampe. Og så kan vi blive reddet eller slagtet af de andre resultater, men hvis vi sidder og kigger på de andre kampe hele tiden uden at have koncentration på os selv, så begynder det først at gå imod os, mener David Nielsen.

Han og AGF blev mindet om Vendsyssels kvalitet i mandags, da de fik 1-1 i Parken mod FC København, på trods af holdets placering som næstsidst i Superligaen.

- Der et rigtig svært sted at spille, det er der ingen tvivl om. Men omvendt er vi et sted, hvor der er god energi i vores hold og det skal vi fortsætte med at vise.

Men er der en mental fare i, at I efter kampen mod bundholdet Vendsyssel mangler OB og AaB, der ligger lige omkring jer?

- Nej, det er der ikke. Da vi ikke fik point mod Midtjylland ved vi, at uanset hvad, så ved vi, at det handler om at spille den næste kamp som var det den sidste. Det er det mindset, alle hold går ind til de her sidste kampe med.

På trods af sejre over FC København og OB på eget græs tidligere på sæsonen, er Vendsyssel det hold i ligaen, der har fået færrest point på hjemmebane. Alligevel forventer Jens Stage en kamp som de fleste andre i en historisk kompakt Superliga:

- Det bliver en tæt kamp som alle andre i denne række. Bortset fra FC Københanvs 6-1-sejr over OB - FCK er i en klasse for sig efter min mening - så har jeg ikke set nogle kampe ende med en storsejr. Det er hele tiden fifty-fifty og hvis vi tager til Vendsyssel og spiller vores chance, så har vi samme odds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Østjyske borgmestre om statsministerens planer: Skævt og urimeligt, hvis vi skal bløde endnu mere

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce