Annonce
AGF

David Nielsen om top-seks: - Det kan hurtigt blive vildt, så vi må selv gøre det færdigt

David Nielsen og AGF møder OB mandag klokken 20.00. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
David Nielsen vil finjustere taktikken mod OB alt efter om AGF fra kampens begyndelse er sikret en plads i medaljeslutspillet eller ej.

FODBOLD: AGFs spillere og trænerstaben var tydeligvis ikke helt afstemt, da Patrick Mortensen i torsdags udlignede til 1-1 mod Randers FC i de døende minutter.

Mens målscoreren i jagten på endnu et mål løb ind og hentede bolden for at føre den tilbage til midten så hurtigt som muligt, stod Ruben Selles, AGFs assistenttræner, og signalerede til sine spillere, at de skulle sætte tempoet ned. Ta' det roligt.

Fordi sandheden er, at AGF med resultatet 1-1 – kampforløbet taget i betragtning – havde fået dét, de skulle have.

Selvfølgelig ville de helst have vundet, men det uafgjorte resultat betyder, at AGF har seks point og en bedre målscore ned til Randers på syvendepladsen med to runder igen. Og når grundspillet i Superligaen har overskriften "top-seks" så er det en vigtig detalje at holde sig for øje.

Og på samme måde spår AGFs cheftræner David Nielsen, at mandagens kamp mod OB vil være ekstremt finjusteret i forhold om det kan betale sig at gå efter en sejr i de døende minutter - alt efter hvad der er sket i timerne forinden.

AGF og OBs kamp begynder først klokken 20.00 som den sidste af fire kampe mandag.

- Kampene på den her tid af turneringen har en helt anden kontekst. Man kan mærke hvor fint og vigtigt, det hele er. Det er ikke bare to hold, der møder hinanden, men hver enkelt kamp tager udgangspunkt i stillingen; om du forsøger at komme i top-seks eller den ”rigtige” gruppe i nedrykningsspillet.

- Det er så tæt, at det er lige før, at resultaterne op til vores kamp sætter de sidste taktiske justeringer for kampen. Det kan i hvert fald få en indflydelse på hvad vi gør til sidst i kampen som imod Randers, hvor man må forstå hvor vigtigt pointet var at få med. Er vi for eksempel ikke foran mod OB men har sikret top-seks via de andre kampe, så kan vi gå all-in efter alle pointene uden at vi samtidig gambler med pladsen i top-seks.

- Det kan hurtigt blive vildt i de sidste to runder. Vi håber, at vi kan gøre det færdigt ved selv at vinde vores kamp (et point er nok, red.), siger David Nielsen.

Mens AGF er sikret top-seks mandag hvis Randers ikke formår at besejre Hobro, har OB mindst lige så meget at spille for i den anden ende af tabellen.

Fynboerne ligger lige nu til at ende i den ”forkerte” nedrykningspulje. På grund af, at Superligaen har tre hold i bunden med få point, vil den gruppe, syvende og ottendepladsen ender i, være meget overkommelig mens niendepladsen (OB) og tiendepladsen i skrivende stund vil have fire point ned til stregen, der adskiller overlevelse fra nervepirrende nedrykningskampe.

OB kigger mest på Lyngby og Horsens i deres jagt på den meget attraktive ottendeplads. Derfor vil Jakob Michelsens tropper altså afvente resultaterne af deres kampe mod henholdsvis FC København og FC Midtjylland med lige så stor spænding, som David Nielsen følger Randers-Hobro fra TV-skærmen.

AGF-OB begynder klokken 20.00 på Ceres Park og bliver spillet for tomme tribuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

AGF

Tidligere AGF-profil drager til Island

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce