Annonce
AGF

David Nielsen om ung debutant: - Hans potentiale er gigantisk

David Nielsen jublede over AGFs 2-0-sejr over AC Horsens. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
19-årige Zach Duncan imponerede i sin først kamp fra start for AGF, hvor han vikarierede for Nicolai Poulsen.
Annonce

FODBOLD: Zach Duncan måtte - bogstaveligt talt - tælle på fingrene, da han efter AGFs 2-0-sejr over AC Horsens blev spurgt til, hvor mange seniorkampe den 19-årige australier har spillet.

Først sagde han otte, men trak en fra. Syv. Den fjerde fra start. Den første hvor han spillede 90 minutter.

Med den baggrund var det ikke så sært, at den nye AGFer var nervøs, da han mandag var udvalgt til at erstatte karantæneramte Nicolai Poulsen på AGF-midtbanen.

Men han bestod med store ord til følge fra cheftræner David Nielsen.

- Det var en utrolig stærk præstation. Han er en meget ung spiller, der har imponeret os alle sammen i opstarten. Han har et potentiale, der er kæmpe stort. Og det er jeg ikke bange for at sige, når det er ham, fordi han arbejder knald-hamrende hårdt hver eneste dag. Vi behøver ikke holde ham på jorden. Hans potentiale er gigantisk og han skal bare fortsætte med at arbejde. Han er en unik spiller, sagde David Nielsen.

Selv var Zach Duncan begejstret for at have bestået sin startdebut som AGFer.

- Nicolai Poulsen har været en stor del af vores hold i de første kampe og Horsens er et fysisk stærkt hold, så det var nogle store sko, jeg skulle udfylde. Det var en hård kamp, men jeg synes, jeg gjorde det fint.

- Inden kampen sagde David Nielsen til mig, at jeg skulle slappe af og holde det simpelt. Han fortalte mig, at han tror på mig og at jeg bare skulle gå ud og spille som jeg normalt ville gøre, så skulle det nok gå.

- Jeg var selvfølgelig nervøs, men så snart, jeg trådte ind på banen forsvandt det. Det var vigtigt, at vi fik de tre point, det har manglet. Dette er et stort skridt i vores sæson. Når sejrene ikke kommer forsvinder selvtilliden, sagde Duncan.

Alt var dog ikke positivt for midtbanespilleren, der burde havde scoret til 3-0 kort før tid:

- Jeg kommer til at have mareridt om den beslutning, men det må jeg lære af. Jeg forsøgte at aflevere bolden, men jeg skulle have afsluttet selv.

Superliga, 6. runde

  • AGF – AC Horsens 2-0 (1-0)
  • Mål: 1-0 Nicklas Helenius (46.), 2-0 Mustapha Bundu (61.)
  • AGF (4-4-1-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Jesper Juelsgård (Frederik Tingager, 32.), Casper Højer Nielsen – Mustapha Bundu, Zach Duncan, Mustafa Amini, Jakob Ankersen – Jon Dagur Thorsteinsson (Bror Blume, 80.) – Nicklas Helenius (Patrick Mortensen, 79.)
  • AC Horsens (4-4-2): Michael Lansing – Peter Nymann (Peter Therkildsen, 62.), Malte Kiilerich Hansen (Erhan Masovic, 46.), Alexander Ludwig, Michael Lumb – Louka Prip (Mikkel Qvist, 75.), Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Jonas Thorsen – Rune Frantsen, Nicolai Brock-Madsen
  • Advarsler: William Eskelinen, Jakob Ankersen, AGF. Bjarke Jacobsen, AC Horsens
  • Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
  • Tilskuere: 7.162 på Ceres Park
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Annonce