Annonce
AGF

David Nielsen om ung debutant: - Hans potentiale er gigantisk

David Nielsen jublede over AGFs 2-0-sejr over AC Horsens. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
19-årige Zach Duncan imponerede i sin først kamp fra start for AGF, hvor han vikarierede for Nicolai Poulsen.

FODBOLD: Zach Duncan måtte - bogstaveligt talt - tælle på fingrene, da han efter AGFs 2-0-sejr over AC Horsens blev spurgt til, hvor mange seniorkampe den 19-årige australier har spillet.

Først sagde han otte, men trak en fra. Syv. Den fjerde fra start. Den første hvor han spillede 90 minutter.

Med den baggrund var det ikke så sært, at den nye AGFer var nervøs, da han mandag var udvalgt til at erstatte karantæneramte Nicolai Poulsen på AGF-midtbanen.

Men han bestod med store ord til følge fra cheftræner David Nielsen.

- Det var en utrolig stærk præstation. Han er en meget ung spiller, der har imponeret os alle sammen i opstarten. Han har et potentiale, der er kæmpe stort. Og det er jeg ikke bange for at sige, når det er ham, fordi han arbejder knald-hamrende hårdt hver eneste dag. Vi behøver ikke holde ham på jorden. Hans potentiale er gigantisk og han skal bare fortsætte med at arbejde. Han er en unik spiller, sagde David Nielsen.

Selv var Zach Duncan begejstret for at have bestået sin startdebut som AGFer.

- Nicolai Poulsen har været en stor del af vores hold i de første kampe og Horsens er et fysisk stærkt hold, så det var nogle store sko, jeg skulle udfylde. Det var en hård kamp, men jeg synes, jeg gjorde det fint.

- Inden kampen sagde David Nielsen til mig, at jeg skulle slappe af og holde det simpelt. Han fortalte mig, at han tror på mig og at jeg bare skulle gå ud og spille som jeg normalt ville gøre, så skulle det nok gå.

- Jeg var selvfølgelig nervøs, men så snart, jeg trådte ind på banen forsvandt det. Det var vigtigt, at vi fik de tre point, det har manglet. Dette er et stort skridt i vores sæson. Når sejrene ikke kommer forsvinder selvtilliden, sagde Duncan.

Alt var dog ikke positivt for midtbanespilleren, der burde havde scoret til 3-0 kort før tid:

- Jeg kommer til at have mareridt om den beslutning, men det må jeg lære af. Jeg forsøgte at aflevere bolden, men jeg skulle have afsluttet selv.

Annonce

Superliga, 6. runde

  • AGF – AC Horsens 2-0 (1-0)
  • Mål: 1-0 Nicklas Helenius (46.), 2-0 Mustapha Bundu (61.)
  • AGF (4-4-1-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Jesper Juelsgård (Frederik Tingager, 32.), Casper Højer Nielsen – Mustapha Bundu, Zach Duncan, Mustafa Amini, Jakob Ankersen – Jon Dagur Thorsteinsson (Bror Blume, 80.) – Nicklas Helenius (Patrick Mortensen, 79.)
  • AC Horsens (4-4-2): Michael Lansing – Peter Nymann (Peter Therkildsen, 62.), Malte Kiilerich Hansen (Erhan Masovic, 46.), Alexander Ludwig, Michael Lumb – Louka Prip (Mikkel Qvist, 75.), Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Jonas Thorsen – Rune Frantsen, Nicolai Brock-Madsen
  • Advarsler: William Eskelinen, Jakob Ankersen, AGF. Bjarke Jacobsen, AC Horsens
  • Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
  • Tilskuere: 7.162 på Ceres Park
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce