Annonce
AGF

David Nielsen pillede Bundu ud efter en halv time: - Jeg ville sprænge en bombe

Mustapha Bundu ønskede ikke at tale med pressen efter AGFs 2-1-sejr i Esbjerg, hvor han scorede men også blev taget ud efter en halv time.
Annonce

FODBOLD: Med Mustafa Aminis sejrsmål mod Esbjerg i slutsekunderne spillede AGF sig op på tredjepladsen i Superligaen.

Men det var kampens anden AGF-målscorer, som stjal fokus efter Superligasejren, der var århusianernes fjerde i træk.

Mustapha Bundu – der bragte AGF foran efter ti minutter – blev nemlig skiftet ud efter godt en halv time, hvilket kantspilleren ikke gjorde noget for at vise sin forundring over ved at slå ud med armene.

- Det var rent signal til spillerne. Vi var gået ind i et mode, hvor vi så ud til at ville blive stående indtil Esbjerg ville score og ville vinde fodboldkampen. Og Bundu havde mærket lidt med baglåret under opvarmningen, så jeg tænkte; ’okay, nu har han scoret ét mål, så lad os tage ham ud og få Ankersen ind,’ sagde AGFs cheftræner David Nielsen efter kampen.

Han sørgede for at hive fat i Bundu med det samme og fortalte ham årsagen til den meget tidlige udskiftning.

- Jeg sagde til ham, at jeg ikke ville tage nogen risiko med ham. Han bliver nøglen også i den næste kamp. Vi har ingen grund til, at han skal blive skadet. Og samtidig kunne vi sende et signal til holdet. Det gør man nogle gange, og det kan også være, det var forkert. Men jeg havde en dårlig følelse og så sprang jeg en bombe. Sådan er det.

- Vi er kommet videre derfra hvor vi accepterer, at det hele ikke fungerer. Det fungerede ikke i dag og så gjorde vi noget. Og så er det nemt at gøre noget forkert. Det kan også være, vi havde vundet 3-0 hvis vi havde ladet Bundu blive på banen, det ved jeg ikke.

Hovedpersonen selv, som bredt anerkendt har været AGFs bedste i denne sæson, var åbenlyst utilfreds med at blive skiftet ud.

Forstår du hans frustration over at blive skiftet ud i første halvleg?

- Der er mange, der ikke er tilfredse. Sådan er det. Det er dem, der får at vide, de ikke skal med på turen og dem, der ikke skal starte inde, også. Spillerne er rigtigt dygtige til at acceptere de her ting, også på en bedre måde end vi har været tidligere. Og det er en af grundene til, at holdet har noget succes, sagde David Nielsen.

Mustapha Bundu ønskede ikke at tale med pressen søndag.

Superliga, 18. runde

  • Esbjerg fB – AGF 1-2 (0-1)
  • Mål: 0-1 Mustapha Bundu (9.), 1-1 Patrick Egelund (84.), 1-2 Mustafa Amini (90.)
  • Esbjerg (4-4-2): Jeppe Højbjerg – Daniel Anyembe, Rudolph Austin, Jeppe Brinch, Jesper Lauridsen – Mathias Kristensen (Pyry Soiri, 62.), Jacob Lungi Sørensen, Lasha Parunashvili (Patrick Egelund, 78.), Joni Kauko – Mohammed Dauda, Yuri Yakovenko
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu (Jakob Ankersen, 35.), Mustafa Amini, Bror Blume, Jon Dagur Thorsteinsson (Kevin Diks, 84.) – Patrick Mortensen (Nicklas Helenius, 84.)
  • Advarsler: Nicolai Poulsen, Niklas Backman, AGF
  • Dommer: Jakob Sundberg
  • Tilskuere: 4.608 på Blue Water Arena, Esbjerg
Annonce

Bundu er bedste mand

I stedet spurgte avisen anfører Niklas Backman til situationen.

David Nielsen siger, han forsøgte at sprænge en bombe fordi spillet ikke fungerede. Havde det den ønskede effekt på Jer, synes du?

- Vi må sige, at anden halveg var bedre end første, så helt galt var det ikke.

Det er tidligt at blive pillet ud af en fodboldkamp, og Bundu så ikke tilfreds ud, hvad tænker du om det?

- Jeg er sikker på, at Bundu forstår, det var en taktisk disposition. Og jeg er sikker på, at han spiller næste kamp og at han er en af de bedste. Han har været vores bedste spiller i år, det er ham, der har mest x-factor, sagde Niklas Backman.

Mustapha Bundu har scoret otte mål og lagt op til fem i 18 Superligakampe i denne sæson.

Mustapha Bundu scorede til 1-0 for AGF inden han blev skiftet ud efter godt en halv time. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce