Annonce
Sport

David Nielsen roser sin anfører: - Stage ragede op over det hele

Jens Stage var nok engang anfører for AGF mod Sønderjyske. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Jens Stage beviste mandag, at han ikke længere er ham, der lapper huller. Han spiller fast på den centrale midtbane og var sit holds bedste i sejren over Sønderjyske.

FODBOLD: For et halvt år siden var det måske Jens Stage, der havde spillet højre back denne mandag, da AGF vandt 1-0 over Sønderjyske.

Men cheftræner David Nielsen beholdt sin viceanfører på den centrale midtbane og gav i stedet debut til 18-årige Magnus Anbo da Alexander Munksgaard var ukampdygtig med en skade.

Stage kvitterede med at være sit holds bedste, og cheftræneren garanterede efter kampen, at han fra nu af spiller på midtbanen.

- Vi kommer herned og de har sat Eggart Jonsson ind i midten og var klar til krig. Men Stage ragede op over det hele. Han spillede en kæmpe kamp med anførerbindet på. Det var godt at se.

Overvejede du at trække ham ned på backen eller er han fast mand centralt nu?

- Hvis han skal have lov til at udvikle sig som spiller, så skal han være en del af en midtbane. Vi kan ikke blive ved med at kaste ham rundt omkring. Men problemet er, at hver gang, han spiller på en anden position, så gør han det fremragende. Han spillede blandt andet en vild kamp som stopper oppe i Vendsyssel. Men han skal have lov til at udvikle sig. Denne sæson er hans første på den centrale midtbane og vi kan se, hvordan han stadig udvikler sig. Han er stadig ung og han bliver bedre og bedre, sagde David Nielsen.

Den besked glæder Jens Stage, der også varmede sig ved, at endnu en ung AGFer fik Superligadebut.

- David sætter holdet og jeg har ikke været inde ved ham for at forsøge at præge ham. Jeg er bare glad for, at jeg er på. Og at det så er centralt på midtbanen er en bonus.

- Men jeg er glad for, at han spiller mig derinde hvor jeg er bedst. Men havde jeg skulle spille højre back så spillede jeg højre back. Jeg er også glad for, at han smed Magnus Anbo ind og at han gjorde det godt. Han fik endnu vist, at at AGFs ungdomsafdeling er bedre end de flestes, sagde Jens Stage.

Også David Nielsen havde roser til den 18-årige debutant:

- Det var en stor kamp for sådan en ung dreng. Det var jo ikke en ligegyldig kamp at smide ham ind i. Det var godt at se den sindstilstand, han havde med ind på banen. Det første han gjorde var at drible tre mand. For en ung spiller var han rigtig god i defensiven og på dødboldene. Det var en stærk indsats.

Med 1-0-sejren i Sønderjyske er AGF stort set sikre på at blive i Superligaen.

- Det her giver os en mulighed for at gå efter at vinde gruppen. Det var to svære kampe ude mod Horsens og Sønderjyske og det har vi løst rigtig godt. Jeg er rigtig godt tilfreds med kampen i dag. De ville lave kampen til en krig, og vi fik bragt den kvalitet offensivt vi gerne ville - så var der andre ting, der ikke lykkedes så godt, sagde David Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Sport

Lokal travstald med svenske kunder

Annonce