Annonce
AGF

David Nielsen: - Vi kvaste AaB på fysikken

AGF har nu vundet fire kampe i træk i Superligaen. Foto: Ole Nielsen
For første gang i otte år har AGF vundet fire kampe i træk i Superligaens grundspil.

FODBOLD: Søndagens 3-0-sejr over AaB havde AGF grundlagt på træningsbanen.

Ifølge cheftræner David Nielsen var det først og fremmest et spørgsmål om fysik hvis de formstærke nordjyder skulle slås ned.

- Vi vidste, at hvis vi skulle have nogen chancer for at slå AaB, så skulle vi slå dem rent fysisk. Og Peter Sand (fysisk træner i AGF, red.) har lige hvisket mig i øret, at vi på den front havde den største sejr i min tid i dag på de parametre, vi måler på. Det er blandt andet højintense løb, meter løbet og så videre. Spillerne skal have en stor cadeau for det arbejde, sagde David Nielsen.

Sejren var AGFs fjerde i træk i Superligaen. Det er en bedrift, de ikke har gjort lignende i Superligaens grundspil siden 24. september 2011 - altså snart otte år siden - hvor FC Nordsjælland blev besejret 1-0 på mål af Peter Graulund.

Den gode form kommer efter en skidt sæsonstart med ét point i de første fire kampe. Men med sejren over AaB, der senest har slået AC Horsens 5-0 samt FC København, mener cheftræneren, at AGF har bevist deres værd.

- Det viser, at vi er et sted, hvor vi tror på os selv. Vi har været gode. Det har måske ikke fået så meget opmærksomhed, og det har jeg egentlig haft det fint med. Men vi er et godt sted og vi kan spille de fleste typer kampe. Vi er komfortable med at spille en låst kamp og en kamp, hvor det går frem og tilbage. Og det er faktisk dét, jeg er allermest glad for. Der er ikke så mange kampbilleder, som jeg ikke føler, vi kan håndtere, sagde David Nielsen.

AGF spiller igen på fredag, hvor OB venter i Odense.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce