Annonce
AGF

David Nielsen: - Vi kvaste AaB på fysikken

AGF har nu vundet fire kampe i træk i Superligaen. Foto: Ole Nielsen
For første gang i otte år har AGF vundet fire kampe i træk i Superligaens grundspil.

FODBOLD: Søndagens 3-0-sejr over AaB havde AGF grundlagt på træningsbanen.

Ifølge cheftræner David Nielsen var det først og fremmest et spørgsmål om fysik hvis de formstærke nordjyder skulle slås ned.

- Vi vidste, at hvis vi skulle have nogen chancer for at slå AaB, så skulle vi slå dem rent fysisk. Og Peter Sand (fysisk træner i AGF, red.) har lige hvisket mig i øret, at vi på den front havde den største sejr i min tid i dag på de parametre, vi måler på. Det er blandt andet højintense løb, meter løbet og så videre. Spillerne skal have en stor cadeau for det arbejde, sagde David Nielsen.

Sejren var AGFs fjerde i træk i Superligaen. Det er en bedrift, de ikke har gjort lignende i Superligaens grundspil siden 24. september 2011 - altså snart otte år siden - hvor FC Nordsjælland blev besejret 1-0 på mål af Peter Graulund.

Den gode form kommer efter en skidt sæsonstart med ét point i de første fire kampe. Men med sejren over AaB, der senest har slået AC Horsens 5-0 samt FC København, mener cheftræneren, at AGF har bevist deres værd.

- Det viser, at vi er et sted, hvor vi tror på os selv. Vi har været gode. Det har måske ikke fået så meget opmærksomhed, og det har jeg egentlig haft det fint med. Men vi er et godt sted og vi kan spille de fleste typer kampe. Vi er komfortable med at spille en låst kamp og en kamp, hvor det går frem og tilbage. Og det er faktisk dét, jeg er allermest glad for. Der er ikke så mange kampbilleder, som jeg ikke føler, vi kan håndtere, sagde David Nielsen.

AGF spiller igen på fredag, hvor OB venter i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce