Annonce
AGF

David Nielsen: Vi vidste, at vi kunne gøre ondt på Brøndby

AGF-træner David Nielsen råber sin glæde ud efter den historiske sejr i Brøndby. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.
AGFs cheftræner roste efter sejren sine spillere for at holde sig til en nøje udtænkt kampplan.

FODBOLD: Cheftræner David Nielsen leverede den første AGF-sejr på udebane over Brøndby siden 2007, og den plan, han havde lagt for kampen virkede i den grad.

- Det var en flot præstation. Det kræver det altid at vinde i Brøndby. Og ikke bare vinde, men også spille så godt, at vi helt holder dem fra chancer. Vi spiser os langsomt ind i kampen, og ville på forhånd gerne have dem til at spille ned mod deres fans i 1. halvleg, så vi kunne få det værste tryk der, og så slå til efter pausen. Det lykkedes, og det er stærkt af spillerne, lød det fra Nielsen efter kampen.

I sad med en god følelse i omklædningsrummet med 0-0 i pausen?

- Ja, for jeg ved, at de altid er stærkest ned mod deres egne fans. Vi får lukket dem helt ned, og rammer stolpen ved Bundu før pausen på en chance, vi skal score på. Vi er farligere, end de er, selvom de er mest på bolden, og det viste mig, at vi kunne gøre noget efter pausen. Vi vidste, at vi kunne gøre ondt på dem.

Går I højere op på dem i presset efter pausen?

- Vi rammer bare en bedre timing i de ting, vi gør. Og det er det, det handler om. Hvis man rammer den rette timing og har en stærk organisation bag sig, er det nemmere at gå op i presset, og de ting fik vi justeret lidt i pausen. Det fik Brøndby til at lave nogle fejl, der tog energien ud af deres hold, kom det fra AGFs cheftræner.

AGF har fået syv point i de seneste tre kampe, og er nu hoppet op på en ottendeplads i Superliga-tabellen. Sønderjyske ligger nummer seks, blot ét point foran århusianerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce