Annonce
AGF

David Nielsen vil ikke snakke guld: - Nu skal vi ud og sørge for, at vi kvalificerer os til Europa

AGF førte i mindre end et minut søndag på Brøndby Stadion. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Efter søndagens uafgjorte resultat mod topholdet Brøndby erklærede AGFs cheftræner sig stolt over det grundspil, hans hold har leveret og som sender dem ind i slutspillet på tredjepladsen.

FODBOLD: AGF leverede måske ikke en gylden præstation søndag aften på Brøndby Stadion, men de havde stor ære af det uafgjorte resultat mod duksen Brøndby.

Og derfor var det en meget opløftet cheftræner, der efter 1-1-kampen mødte pressen.

- Vi leverede en super indsats og spillede en fantastisk kamp. Vi ville selvfølgelig gerne have vundet, men den præstation, vi i dag leverede mod førerholdet på en dag, hvor vi er nede på folk, var helt enorm, sagde David Nielsen med henvisning til, at han blandt andre måtte undvære Nicolai Poulsen, Patrick Olsen, Jesper Juelsgård og Frederik Tingager.

Annonce

Superliga, 22. runde

Brøndby – AGF 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 Patrick Mortensen (straffespark, 35.) 1-1 Mikael Uhre (36.)

Brøndby (5-2-3): Marvin Schwäbe – Kevin Mensah (Lasse Vigen Christensen, 46.), Hjörtur Hermannsson, Andreas Maxsø, Anthony Jung, Peter Bjur (Andreas Bruus, 27.) – Josip Radosevic, Morten Frendrup – Simon Hedlund, Mikael Uhre, Jesper Lindstrøm (Anis Ben Slimane, 81.)

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara – Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Bubacarr Sanneh, Casper Højer Nielsen – Kevin Diks – Gift Links, Bror Blume, Albert Grønbæk Erlykke, Jon Dagur Thorsteinsson (Milan Jevtovic, 81.) – Patrick Mortensen

Advarsler: Kevin Mensah, Josip Radosevic, Lasse Vigen Christensen, Anthony Jung, Brøndby. Alexander Munksgaard, Bubacarr Sanneh, Kevin Diks, AGF

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tilskuere: 0 på Brøndby Stadion

Den svære anden sæson

Resultatet betyder, at AGF går ind i medaljeslutspillet på tredjepladsen. Syv point efter Brøndby og tre point foran FC Købehavn på fjerdepladsen.

Og det er alt taget i betragtning et godt sted at ligge, vurderer David Nielsen.

- Der er ekstremt stor forskel på at være syv eller ti point efter topholdet. Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke vandt kampen, men jeg må også sige, at det der med, at man ikke kan bruge uafgjort til noget, det er noget værre vrøvl. Men når vi kigger på vores præstation mod Brøndby, så fik vi lukket dem ude af den fodboldkamp her.

- Det her var vores svære anden sæson. Og alle spørgsmål til os gik på, om vi kunne komme i top seks og cementere vores plads i dansk fodbold. Men når du kigger på vores fem seneste kampe, så har vi mødt alle de andre top seks hold, og vi kunne have stået og kigget ind i noget, der var rigtig ubehageligt nu. Men spillerne har leveret, så vi overhovedet ikke har tænkt på top seks på noget tidspunkt.


Hvis vi ender med at have et skud for at vinde guld til sidst, så forsøger vi selvfølgelig på det. Men det kræver meget.

David Nielsen, AGF


Annonce

Europa i sigte

De fremmødte pressefolk ville efter kampen gerne vide, om cheftræneren så AGF som kandidat til at vinde guld:

- Nu skal vi ud og sørge for, at vi kvalificerer os til Europa. Det er et kæmpe mål for os. Vi skal jagte medaljer, men vi må også forholde os til, at der er et hold, der er syv point foran os. Der skal meget til for at hente syv point på ti fodboldkampe.

Er det realistisk at hente dem?

- Det ved jeg ikke. Jeg forholder mig ikke til guldet, det er ikke dét, det handler om. Vi ved, vi er gode til at møde de andre tophold. Men det kan lige så vel være, vi skal forsøge at holde nogle af dem bag os væk. Og det gør vi kun ved at holde fokus på at spille godt.

- Jeg siger ikke, at vi ikke kan vinde guld, men vi behøver ikke at presse alle hold ind i en kontekst i forhold til guld. Vi er rigtig glade for den sæson, vi har spillet og vi har leveret super godt.

- Vi kommer til at give den fuld skrald og gøre alt, hvad vi kan. Og hvis vi ender med at have et skud for at vinde guld til sidst, så forsøger vi selvfølgelig på det. Men det kræver meget. Der er syv point op og vi har to semifinaler mod Randers i pokalturneringen, vi også skal spille, sagde David Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce