Annonce
Sport

David Nielsen vil lukke diskussion om kedelig fodbold efter sejr i Hobro

David Nielsen, cheftræner i AGF. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

For første gang i sæsonen scorede AGF to gange, da Hobro blev besejret i syvende spillerunde. Modstanderen havde dobbelt så mange chancer som århusianerne, men det generer ikke cheftræner David Nielsen.

FODBOLD: Da to ældre nordjyder på DS Arena i Hobro skulle opsummere hjemmeholdets 0-2-nederlag til AGF, var de ikke uenige.

- De er godt nok kyniske, de århusianere, lød det i kor.

Og et hurtigt kig i statistikkerne giver dem ret.

Hobro havde 18 skud på mål, AGF syv. Hobro havde 55 procent boldbesiddelse, AGF 45. Men gæsterne vandt 2-0.

Og det gjorde de, fordi cheftræner David Nielsens opskrift virkede til punkt og prikke.

- Vi havde den samme gode, defensive tryghed som i det seneste kampe. Og så leverede vi flere hak opad på flere parametre. Vi brugte tiden rigtig godt i kampen til at komme bedre og bedre ind i den. I de første ti minutter var vi fantastiske. Men efter scoringen gik vi tilbage i vores sikkerhedsting, hvor vi er så trygge ved at forsvarere, at vi føler, at det er dét, vi skal. Derfor fik vi ikke nok kvalitet på bolden, og det ved vi, at vi skal arbejde med. Det blev dog meget bedre i anden halvleg, hvor vi blev bedre på bolden og lavede et fremragende mål, sagde David Nielsen.

I begyndelsen af anden halvleg satte han Tobias Sana på banen, hvilket hjalp på offensiven.

Kan han være nøglen til at åbne op for den her lidt træge offensiv?

- Nu har vi lige spillet mod FCK hvor vi trods alt scorede et mål. Og vi lavede to i dag. Så jeg bruger ikke så meget tid på det dér. Med den sæsonstart, vi har haft, bliver det sgu for dumt at stå og sige, at vi mangler noget. Vi kan ikke forvente os mere. Spillerne gør alt, de kan. Og hvis vi ser på den chancer, vi har brændt - og at vi laver to mål i dag - så beviser det for mig, at vi har kvaliteterne på holdet.

Er du ved at være træt af at høre på, at folk kalder jer kedelige og defensive?

- Det bliver jeg ikke træt af. Nu er vi kommet til at punkt, hvor vi ikke taber fodboldkampe længere. Og så begynder folk at snakke om, hvad der så er galt.

Men det er vel okay at sætte spørgsmålstegn ved, om spillet ikke kan blive bedre?

- Jo, men vi kan jo ikke bruge en kamp mod FC København til at definere hvem vi er. Vi har produceret så mange chancer i de første tre kampe. Og vi lavede et fantastisk mål i dag, vi viste, vi kan den slags, så det må være den diskussion der er død med det, sagde David Nielsen.

Inden de resterende kampe i syvende spillerunde indtager AGF fjerdepladsen i Superligaen.

- Det var en utrolig vigtig sejr for os. Og vi gjorde det på komfortabel vis.

- Det var specielt vigtigt efter i søndags mod FCK. For spillerne gør det ekstremt ondt at modtage et mål efter 92 minutter på Ceres Park foran 15.000 århusianere. Så jeg har ikke sovet hele ugen fordi jeg vidste, at den her kamp ville være ekstremt vigtig for os. Og den ville give et billede af, hvordan vi kan opsummere starten på sæsonen. Så jeg er ekstremt glad for den energi, spillerne kom ind til kampen med. De første ti minutter var vi på overalt. Det var stærkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Corona og masker

112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce