Annonce
Sport

DBU-boss: VAR skal bringe dommere tilbage i verdenseliten

Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
VAR i Superligaen skal være med til at løfte danske dommere, så de kan håndtere internationale kampe med VAR.

Videodommersystemet VAR's kommende indtog i Superligaen skal være med til at løfte de danske fodbolddommere tilbage i den europæiske elite, hvor Danmark tidligere har haft internationale topdommere som Peter Mikkelsen, Kim Milton Nielsen og Claus Bo Larsen.

Det siger Dansk Boldspil-Unions konstituerede administrerende direktør, Kenneth Reeh, efter at unionens bestyrelse har godkendt at indføre VAR i Superligaen fra sæsonen 2020/21.

- VAR er godt for dansk fodbold af flere årsager. Vi vil gerne have vores dommere tilbage i verdenseliten, og jeg tror, at det bliver svært uden VAR, for de skal også have den del med sig, hvis de skal have topkampe på internationalt niveau.

- Derudover løfter det også Superligaen, som får et bedre produkt med bedre kendelser, siger Kenneth Reeh.

VAR benyttes blandt andet af dommerne ved slutrunder og i Champions League.

Der går et år, før de danske dommere også er klar til at kunne benytte VAR i betydende kampe, siger Kenneth Reeh.

- Nu har vi fået en rammegodkendelse fra klubberne og fra DBU's bestyrelse, og nu skal vi have teknologiaftalerne på plads inden for den ramme, og en aftale med dommerne inden for den ramme, før vi kan begynde udrulningen af VAR.

- Det tager 12 måneder at køre VAR ind i forhold til at uddanne dommerne og teste systemet i Reserveligaen. Det er ikke noget, man bare lige gør. Så planen er, at vi går i gang i august, så vi forhåbentlig kan være klar i næste sæson.

- Man skal passe på med at spå, men jeg har en forventning om, at vi kan lande alting inden for den ramme, vi har fået, siger Kenneth Reeh.

VAR er i løbet af de seneste to år blevet indført i flere europæiske topligaer, Champions League og ved slutrunder. Systemet får dog stadig kritik, blandt andet for at spilstoppene ved VAR-situationer tager for lang tid.

Kenneth Reeh mener dog ikke, at der er grund til at vente med at indføre VAR i dansk fodbold, indtil VAR er blevet optimeret på den internationale scene.

- Jeg synes, at mange af børnesygdommene er væk. Når man kigger på opstarten, er det rigtig nok, at der har været perioder, hvor det har taget lang tid. Men hvis man kigger på de ligaer, hvor man har haft VAR i et år eller to, så ser man hele tiden, at VAR-tiden falder drastisk.

- Jeg tror, at man vil fortsætte med at se den nedgang. Det duer ikke, at man bruger to-tre minutter hver gang, man skal se noget igennem, men det sker heller ikke længere i de ligaer, der allerede har udrullet VAR. Her er ventetiden faldet markant, siger DBU-direktøren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce