Annonce
Østjylland

DBU efter kontroversiel U15-kamp: Afviser klage mod Helsted Fremad for voldsom opførsel

Nu er DBU kommet med en konklusion efter at have set på, hvad der foregik i U15-kampen mellem Viborg Eastside og Helsted Fremad, hvor en Viborgspiller endte med to brækkede håndled og et brækket kraveben. Arkivfoto: Annelene Petersen
Fodboldkampen, der endte med, at en spiller brækkede to håndled og et kraveben, politianmeldelse af en træner og indberetning til DBU's disciplinærudvalg, bør give anledning til at Viborg Eastside evaluerer sagen internt, lyder det i DBU's konklusion.

Helsted/Viborg: Den megen omdiskuterede U15-fodboldkamp, der blev spillet lørdag 25. maj mellem Viborg Eastside og Helsted Fremad, har nu fået et punktum hos Dansk Boldspil-Unions disciplinærudvalg.

Kampen endte med, at Viborg-spilleren Kasper Kallestrup Madsen efter en luft-duel brækkede begge håndled og kravebenet, og at Helsted-træneren blev politianmeldt på grund af trusler og flere voldsomme scener på sidelinjen mellem forældre og trænere.

Viborg Eastside indberettede Helsted Fremad for voldsom og upassende opførsel og slog fast, at flere af deres spillere er direkte utrygge ved at spille mod Helsted Fremad efter flere kedelige hændelser.

DBU Jyllands Disciplinærudvalg har undersøgt sagen og har meldt tilbage til klubberne. Og DBU afviser klagen, idet dommeren fra kampen ikke kan genkende det billede, Eastside tegner af kampen, dommeren kan ikke bekræfte trusler og er uforstående overfor, at der skulle være tale om en voldshandling, da Viborg-spilleren kom til skade.

Ole Frandsen, sekretær i disciplinærudvalget, kommenterer her på, hvad undersøgelsen har ført til:

- Vi opfatter hændelsen med den tilskadekomne spiller som et uheld, båret af flere uheldige omstændigheder. Han lander helt forkert. Så er det rigtigt, at der er en træner, der opfører sig dumt eller tåbeligt, om man vil, og ham har vi givet karantæne frem til 30. juni, men her har Helsted Fremad selv handlet og afskediget træneren. Så vi synes, at klubben har gjort, hvad den kan i den her sag, siger Ole Frandsen.

Han tilføjer, at DBU har opfordret Viborg Eastside til internt at evaluere sagen, idet den vurderes til at være kørt op på et plan, hvor den ikke hører hjemme.

Annonce

Lægger nu låg på

Helsted Fremad er ikke meget for, at sagen igen kommer i avisens spalter.

- Der er ikke nogen sag, der har aldrig været nogen sag, og det tjener ikke noget formål at komme med en opfølgning på det her. Vi har talt med forældrene og sendt DBU's afgørelse rundt og lukket den ned. Og vi er selvfølgelig glade for den afgørelse, der er kommet fra DBU, siger Steen Haugaard Fransen, formand for Helsted Fremad IF.

Viborg Eastside har også holdt et møde med forældrene, og sagen er blevet evalueret. Årgangsleder Carsten Veje oplyser, at man i Viborg ikke er helt enige i konklusionen fra DBU, men at der jo netop er to parter med to forskellige holdninger i den her sag.

- Men vi accepterer DBU's afgørelse og lægger nu låg på. Vi er trætte af den her sag og havde da helst været den foruden. Men vores mål var at få fjernet Helsted-træneren, der havde en negativ indflydelse på nogle ellers søde drenge. Nu er han væk, og det er vi glade for. Så nu handler det om at kigge fremad og komme videre, siger Carsten Veje.

Sagen er afsluttet hos DBU, men tilbage står politianmeldelsen af træneren fra Helsted Fremad.

- Den sag er jeg slet ikke inde over, det er den tilskadekomne drengs far, der har anmeldt sagen, og hvordan det går med den, ved jeg ikke, siger Carsten Veje, der tilføjer, at drengen, som endte med at komme på skadestuen, er i bedring.

- Han har det efter omstændighederne godt, siger Carsten Veje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce