Annonce
Aarhus

DBU-formand: Aarhus skal bygge nyt nationalstadion nummer to

DBU-formand Jesper Møller mener, at Aarhus skal komme igang med at ombygge Ceres Park eller bygge nyt stadion, så byen får status af at have Danmaarks nationalstadion nummer to. DBU giver sin moralske støtte. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Dansk Boldspil-Unions formand, Jesper Møller, blander sig nu med et kraftigt indspark i stadiondebatten og opfordrer efter weekendens udsolgte AGF-opgør til at få bygget i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Det nationale fodboldforbund, DBUs, formand Jesper Møller, opfordrer Aarhus til hurtigst muligt at bygge et nyt, ægte fodboldstadion med plads til 25.000 tilskuere. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) melder sig for første gang på banen i debatten og siger, at nu skal der findes en løsning.

Dansk Boldspil-Unions formand kommer med sin opbakning til et nyt stadion i Aarhus i forbindelse med, at DBU ønsker et nyt nationalstadion i København med plads til 50.000 tilskuere i stedet for Parken, som er utidsvarende og kun har plads til 38.000. Danmark skal have nye, moderne stadionfaciliteter her og nu, hvis større internationale fodboldkampe skal til landet. Det er her, at Aarhus kommer ind i billedet.

Jesper Møller mener, at Aarhus skal lægge jord til Danmarks nye nationalstadion nummer to med plads til 25.000 tilskuere.

- Jeg er ret imponeret over, at der var godt 22.000 tilskuere til AGFs kamp mod Silkeborg. Det var fantastisk med så mange mennesker og siger noget om potentialet i Aarhus. Som nordjyde kunne jeg foreslå, at Aalborg skulle have et nyt, stort stadion. Selv om både Aalborg og Odense er storbyer, så er Aarhus altså en rigtig storby, hvor et stadion med 25.000 tilskuere vil komme til sin ret, siger Jesper Møller, der for godt tre år siden luftede samme tanker om et nyt stadion i Aarhus.

- Jeg blev interviewet af Århus Stiftstidende i 2016, og jeg sagde nøjagtig det samme dengang. Siden er der ikke sket noget. Man må sige, det tager tid. Jeg synes, det er på tide at finde en løsning både for AGFs vedkommende, byens - og DBU og dermed hele fodbolddanmark, siger Jesper Møller.

Annonce

DBU kunne lægge administration i Aarhus

DBU-formandens ærinde er at sikre hele Danmark bedre stadionfaciliteter, så Danmark i fremtiden kan blive vært for eksempelvis EM- og VM-slutrunder for kvinder, Champions League finaler og ungdomsmesterskaber, som U21 Europamesterskabet, hvor Aarhus også var vært.

- Fire EM-slutrundekampe skal spilles i København i 2020, når mesterskabet er delt mellem flere lande. Da vi havde besøg af det europæiske fodboldforbund, UEFA, som skulle besigtige Parken op til slutrunden, var forbundet langt fra imponeret. Hvis slutrunden havde været i udbud, havde Danmark ikke fået nogle kampe. Tilskuerkapaciteten er for lille i forhold til for eksempel i Sverige og Ungarn, hvor man bygger nyt. Vi kan i Danmark vælge at slå op i banen og glemme alt om at få store fodboldoplevelser til landet. Eller, vi kan tage kampen op. Jeg mener, vi skal det sidste, og her er et nyt stadion i Aarhus en vælsentlig brik i det samlede billede, siger Jesper Møller.

Hvordan kan DBU bidrage til debatten om nyt stadion i Aarhus ud over sit gode navn og rygte? Kan forbundet også komme med kolde investeringer?

- DBUs anlægspolitik er delt op i tre søjler. Vi skal have et godt nationalstadion. Vi skal have gode træningsfaciliteter for alle. Vi skal samtidig have kontorfaciliteter. Man kan tænke sig, at en del af vores administration kunne have til huse i kontorfaciliteterne på et nyt stadion i Aarhus - eller for eksempel DBU Jylland. Det er strøtanker, men der findes jo altid modeller. Foreløbig skal vi have nye stor-stadions i Danmark op at stå, og Aarhus er lige stedet til et nummer to nationalstadion. Jeg synes, byen og AGF fortjener det. Akkurat, som DBU og fodbolddanmark vil have glæde af det, siger Jesper Møller.

Annonce

Bundsgaard: Nu skal stadionplaner landes

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), har ikke tidligere for alvor blandet sig i den hidsige stadiondebat. Han vil dog meget gerne have, at Aarhus bliver hjemby for nationalstadion nummer to i Danmark.

- Det vil betyde, at der kan komme nogle flere landskampe til Aarhus, og der er rigtig mange her, der holder af at tage til fodbold. Både når det gælder AGF og de andre klubber, der spiller her, men også landsholdet. Så det lyder spændende, siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard til dr.dk om DBU's stadionforslag.

- Der er en stor diskussion i Aarhus lige nu, og den skal landes, og der er det her et perspektiv, som spiller fint ind, siger Jacob Bundsgaard.

DBU-formand Jesper Møller mener, at Aarhus har hele grundlaget for at komme i sving - og tage en beslutning.

- Der er ingen tvivl om, at hvis AGF spiller med i toppen af ligaen, så er der jo masser af mennesker på stadion. Det viste søndagens kamp, og sådan er potentialet. At mine gamle studiekammerater så joker med, at de snart skal købe billetter til AGFs Champions League-finale i 2020, nu holdet ligger til slutspillet i Superligaen, er en anden sag, smiler juristen Jesper Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Aarhus

Dagens corona-tal viser en lille stigning, men der er langt op til de grimme tal fra december

Annonce