Annonce
Sport

DBU Jylland arbejder med tre løsninger til afvikling af forårets turneringer

DBU Jylland arbejder med en række planer for hvordan turneringerne i fodbold skal afvikles, når det nationale lockdown stopper og fodbold igen kan sættes i gang. Her er det et billede fra en 2. divisionskamp med Brabrand. Foto: Ole Nielsen
DBU Jylland er i fuld gang med at lave planer for afviklingen af de forskellige turneringer, så man er klar til at sætte fodbolden i gang, når det nationale lockdown engang bliver ophævet.

FODBOLD: Coronavirussen har sat sit sæt præg på hele verden, også den sportslige.

Det er ikke bare de professionelle rækker, der er sat i bero. Breddefodbolden må også vente på et startsignal fra myndighederne.

Hos DBU Jylland er man i fuld gang med at se nærmere på en række alternativer, der kan sættes i aktion i det øjeblik, at der bliver grønt lys til at spille fodbold igen. Forbundet arbejder med tre modeller, der kan sættes i værk alt efter hvilken dato som Statsministeriet igen åbner op.

- Det skal naturligvis understreges, at planerne kun er arbejdsskitser, som hele tiden kan justeres, når sundhedssituationen ser anderledes ud end nu, forklarer Ole Frandsen, turneringschef hos DBU Jylland i en pressemeddelelse.

For alle tre modeller er det dog gældende, at JM-kampe for ungdomsrækkerne udgår, ligesom der ikke vil blive spillet playoffkampe i seniorfodbold fra Jyllandsserie til Serie 4.

Hvis det nationale lockdown slutter i perioden mellem 13. og 20. april, så vil plan A formentlig træde i kraft. Det betyder, at turneringen vil blive afviklet som planlagt og de aflyste kampe der vil være i begyndelsen, vil blive fordelt mellem de andre kampe.

I plan b hedder det, at hvis lockdown slutter i perioden fra 20. april til 17. maj, så vil man afvikle turneringen på sådan en måde, at det kun er andenrunde-kampene der bliver spillet. Det vil sige, at i de rækker, hvor der er otte hold, vil der bliver spillet syv kampe i stedet 14 som normalt. I rækker med seks hold vil det være fem kampe i stedet for de normale 10 kampe.

Skulle det nationale lockdown vare længere end 17. maj, så vil turneringsformen blive annulleret. Bliver lockdown ophævet inden 28. juni kan der blive lavet et særligt indspil til DBU-rækkerne for herrer og kvinder.

I forhold til syv og ottemands-fodbold i de regionalt sammenhæng, så kan turneringerne startes op i den efterfølgende uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce