Annonce
Aarhus

DBU Jylland har fået styr på op- og nedrykninger i de jyske serierækker

DBU Jylland har fundet en løsning til at afvikle de jyske serierækker. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Fodboldforbundet har valgt at lade de hold rykke op, som teoretisk set havde mulighed for at sikre sig oprykning i afslutningen af de jyske fodboldrækker.
Annonce

FODBOLD: Da statsminister Mette Frederiksen fredag aften meldte ud, at der ville komme nye restriktioner i forhold til corona, satte det en stopper for afslutningen af de jyske serierækker i fodbold.

Det nye forsamlingsforbud på 10 personer betyder, at alle seniorkampe i fodbold fra 26. oktober og fire uger frem ikke kan blive afviklet.

Derfor har DBU Jylland været nødsaget til at finde en alternativ løsning på årets turneringsafslutning. Mandag aften kom man frem til en løsning, der betyder, at hvis man pr. 26. oktober havde en teoretisk mulighed for at rykke op eller for at undgå nedrykning, så vil det blive imødekommet. Samtidig bliver de planlagt playoff-kampe aflyst.


Vi synes, at løsningen på stort set alle områder imødekommer klubbernes situation i forhold til både op- og nedrykning.

Ole Frandsen


Det betyder blandt andet, at der i Jyllandsserien 1 vil være seks ekstra hold i rækken til foråret, fordi der udover de fire hold, der i de fire rækker indtager oprykningspladserne, er seks hold, som fortsat havde en mulighed for at rykke op. Derfor bliver der 22 hold i Jyllandsserie 1 fremfor de normale 16.

Og sådan fortsætter fordelingen i de forskellige rækker, hvilket er udspecificeret i faktaboksen.

Fodbold, fakta

Sådan kommer rækkerne til at se ud i foråret 2021

Herrer:

Jyllandsserie 1: Normen hedder 16 hold, men i foråret vil der være 22

Jyllandsserie 2: Normen hedder 16 hold, men i foråret vil der være 18

Serie 1: Normen hedder 48, men i foråret vil der være 52 hold

Serie 2: Normen hedder 96, men i foråret vil der være 105 hold

Serie 3: Normen hedder 192 hold, men i foråret vil der være 210

Serie 4, Serie 5 og Serie 6 er ikke afklaret endnu.

Kvinder:

Kvindeserie Vest: Normen hedder 16 hold, men i foråret vil der være 21 hold

Jyllandsserie kvinder: Normen hedder 32 hold, men i foråret vil der være 33

Serie 1 kvinder: Her er antallet fortsat 48

Serie 2 kvinder er endnu ikke afgjort

- Vi synes, at løsningen på stort set alle områder imødekommer klubbernes situation i forhold til både op- og nedrykning. Ulempen er til gengæld, at vi i foråret vil stå i en situation med for mange hold på de forskellige niveauer i forhold til den sædvanlige turneringsstruktur. Det kan betyde, at der skal foretages en del ekstraordinære nedrykninger i forbindelse med afslutningen af forårets turnering, men der kan eventuelt også findes andre løsninger. Det skal vores seniorudvalg nu arbejde videre med, forklarer DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen.

DBU Jyllands turneringsafdeling skal nu i gang med at udrede de enkelte rækker, pulje for pulje. Forårets hold på de forskellige niveauer vil snarest muligt og løbende blive offentliggjort på DBU Jyllands hjemmeside.

Hvis der skulle være hold, der af forskellige årsager ikke ønsker at rykke op eller få suspenderet en nedrykning, kan man meddele dette til DBU Jylland inden otte dage.

Fodbold, oprykning

Sådan kommer Jyllandsserie herrer 1 til at se ud i foråret 2021:

AaB, Aabenraa BK, Aabyhøj IF, Aalborg Chang, Aarhus 1900, ASA Aarhus, Brabrand IF, Esbjerg fB, Frederikshavn fl, Fuglebakken, Gug B, Hjørring IF, Holstebro B, IF Lyseng, Kristrup Boldklub, Odder IGF, Randers Freja, Sædding/G IF, Skive IK, Søften GF, Vatanspor og Viborg FF.

Sådan kommer Jyllandsserie Herrer 2 til at se ud i foråret 2021:

Aalborg Freja, Agerbæk SF/Starup IF, Christianbjerg IF, Egen UI, FC Skanderborg, Give Fremad, Gundersted IF, Hasle B, Helsted Fremad IF, Hobro IK, Hornbæk SF, Horsens Freja, IFSK, Jetsmark IF, Løgstør IF, Thisted FC, Varde IF og SK Aarhus

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce