Annonce
Østjylland

DBU rejser disciplinærsag efter voldsom U15-kamp

Bent Clausen er formand for DBU Jylland og næstformand i DBU. Han opfordrer til, at klubberne har et kodeks for, hvordan man opfører sig på og udenfor banen. Arkivfoto: Timo Battefeld
Langt de fleste fodboldkampe afvikles i god ro og orden, men 30-40 gange om året må DBUs disciplinærudvalg på arbejde. Nu ender en lokal ungdomskamp på udvalgets bord.
Annonce

Helsted/Viborg: DBU´s uafhængige disciplinærudvalg skal nu se på en sag, hvor Helsted Fremad IF er den ene involverede part. Ved en U15 kamp i Viborg lørdag middag blev en spiller fra Viborg Eastside skadet på banen og måtte køres væk i ambulance. Derefter opstod der tumult på sidelinjen, hvor både trænere og forældre var involverede. Sagen har resulteret i politianmeldelser over hele forløbet mod Helsted Fremad IF.

- Vi har omkring 60.000 kampe om året, helt generelt. Og 30-40 af dem løber lidt af sporet, fortæller Bent Clausen, der er formand for DBU Jylland og næstformand i DBU.

- Der er tale om promiller, men én sag er naturligvis én sag for meget, understreger han.

DBU´s disciplinærudvalg får indberetninger fra de involverede parter, og træffer derefter en beslutning. Udvalget har forskellige sanktionsmuligheder, hvis medlemmerne mener, at regler er overtrådt. Blandt andet bøde og udelukkelse fra turneringer.

- Foreløbig afventer vi indberetningerne, siger Bent Clausen om den aktuelle sag.

Annonce

Husk respekten

Helt overordnet er det en god ide, at klubberne har et fast kodeks og retningslinjer for, hvordan man opfører sig, mener Bent Clausen.

- Det er også vigtigt, at det enkelte hold snakker om tingene.

- Engang imellem løber det løbsk, hvis man glemmer, hvordan man bør opføre sig. Og så skal der helst være mindst én, der kan holde hovedet koldt, siger han.

DBU lavede sidste år en undersøgelse af, hvordan vi opfører os, når vi står på sidelinjen til en fodboldkamp.

Undersøgelsen viste, at knap 40 procent af de adspurgte omkring børne- og ungdomskampe har oplevet forældre, der råber nedsættende til dommere under fodboldkampe. DBU og lokalunionerne har efterfølgende sat fokus på god opførsel til fodboldkampe med indsatsen "HUSK Respekten."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Annonce