Annonce
Sport

DBU støtter AGF i kampen for et nyt stadion

20.000 AGF-fans var mødt op i Parken til pokalfinalen. Foto: Axel Schütt

Et nyt stadion med plads til mindst 30.000 tilskuere i Aarhus, som der jævnligt skal spilles landskampe på. Dét er hvad Dansk Boldspil-Union vil arbejde for i forbindelse med det samlede nordiske bud på EM-slutrunden i 2024.

Aarhus er en fodboldby, som fortjener et fodboldstadion.

Det mener Dansk Boldspil-Unions (DBU) formand Jesper Møller.

Derfor vil han inden sommerferien indkaldte Aarhus' borgmester samt AGF-ledelsen til et møde, hvor planer for fremtiden skal vendes.

Annonce

DBU-formanden udtrykker sit ønske om et stort fodboldstadion i Aarhus i forbindelse med Danmarks bud på EM-slutrunden i 2024 eller 2028, som man vil afholde i samarbejde med fem andre lande i Norden.

»Vi har en interesse i, at Aarhus Idrætspark bliver gjort så fodboldmindet - hvis man kan sige det sådan - som overhovedet muligt. Og det ønske er accelereret efter at vi sammen med de nordiske lande er gået i gang med at sondere mulighederne for at byde på EM i 2024 eller '28. Det vil kræve nogle yderligere stadionfaceliteter i Danmark,« siger Jesper Møller til Århus Stiftstidende.

Men hvad er der galt med det stadion, Aarhus nu engang har?

»Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes, at et rigtig fodboldstadion ingen løbebane har. Og ser jeg på det som DBU-formand, så er det klart, at så vil vi godt have nogle flere pladser til tilskuere. Vi skal op på mindst 30.000 i forhold til UEFA's krav og gerne længere op også, men det forudsætter nu nok en drøftelse med brugerne og kommunen, fordi det skal også kunne hænge sammen.«

»Vi vil meget gerne arrangere EM, fordi vi tror, det kan give dansk fodbold et kæmpe løft, men vi vil også sikre, at det bliver bæredygtigt, så der ikke står nogle stadions tilbage bagefter, som ikke kan bruges til noget som helst,« siger Jesper Møller.

Enestående stemning

Debatten om et nyt fodboldstadion i Aarhus har fået ny nærring efter torsdagens pokalfinale, hvor omkring 20.000 AGF-tilhængere skabte en fantastisk stemning i Parken.

Efter kampen rørte AGF's direktør Jacob Nielsen endnu engang i gryden, da han udtalte følgende til Stiften:

»Der er ingen tvivl om, at jeg ikke drømmer længere. Det må være åbenlyst for enhver, at de her fans fortjener et ordentligt fodboldstadion og ikke ét af de eneste stadions i hele Nordeuropa med en løbebane. Det har vi fået bevist én gang for alle i dag,« sagde Jacob Nielsen.

Også DBU-formanden mærkede en utrolig stemning i Parken fra AGF's fans.

»Selvom jeg er Aalborg-mand, så blev jeg ret begejstret over stemningen til pokalfinalen. Det bekræfter, hvad jeg godt vidste, fordi jeg engang har læst i Aarhus; Der er et kæmpe potentiale i Aarhus som fodboldby. Der skal ikke så meget til at vække den, det var fantastisk at opleve. Kulturministeren og jeg måtte opgive at høre nationalmelodien nede på banen. Det er længe siden, jeg har været med til så fantastisk en stemning,« siger Jesper Møller.

Annonce

Faste landskampe i Aarhus

DBU har som sådan ingen penge at putte i et stadionbyggeri eller en ombygning af Ceres Park, men man har andet at komme til bordet.

»Vi kan bidrage med aktiviteter, der skaber omsætning og dermed forhåbenligt også indtjening, så der sker noget andet på stadion end AGF's kampe,« siger Jesper Møller.

Han er klar til at sende A-landskampe til Aarhus:

»Det er klart, at hvis der skal laves en udvidelse af stadion i Aarhus, så kan jeg forestille mig at borgmesteren siger, at så skal der også spilles nogle kampe i DBU-regi på stadion. Og det er vi også klar til. Der kommer jo Nations League fra 2018, som vi skal finde spillesteder til, og vi vil gerne flytte tingene ud i landet, så vi får alle med.«

Nations League er et koncept, som det europæiske fodboldforbund (UEFA) sætter i søen, der skal erstatte venskabskampe som vi kender dem i dag.

DBU-formand Jesper Møller luftede sine idéer for Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard og AGF-direktør Jacob Nielsen i Parken torsdag.

»Borgmesteren er positiv indstillet, det fortalte ham mig til pokalfinalen. Han er klar til en konstruktiv dialog om det her, så det vil vi skabe nu. Jeg tænker, vi holder et møde inden sommerferien,« siger Jesper Møller.

»Man får ikke et wild card til noget i sportens verden. Det gør AGF heller ikke, man skal spille sig til det. Men Aarhus er vigtig for os. Byen har et kæmpe potentiale. Det er Danmarks næststørste by, og med AGF's historik og det fodboldarbejde, der i øvrigt foregår i byen, har vi en klar interesse i at få Aarhus med. Og det gik vist også op for de fleste i forbindelse med pokalfinalen, hvad Aarhus kan.«

Annonce

»Vigtigst er et nyt stadion«

Hos AGF glæder man sig over, at også DBU ønsker et nyt stadion.

»Det er mest naturligt, at hvis der skal være et stadion nummer to i forbindelse med EM, så skal det ligge i Danmarks næststørste by. Men det er jo i bund og grund kommunen og DBU, mere end det er os, der skal finde ud af det,« siger AGF-direktør Jacob Nielsen.

Vil et stadion på mindst 30.000 tilskuere ikke være for stort til jeres behov?

»30.000 er stort, det er der ingen tvivl om. Vi kan vel nøjes med et stadion med 15.000 pladser, men det vigtigste er, at vi får et nyt stadion. Om det så er på 15.000 eller 30.000, det er ikke op til os. Størrelsen er sekundær.«

DBU forventer, at Danmark skal stille to stadions til rådighed til en EM-slutrunde.

UEFA indbyder interesserede - og dermed altså DBU samt Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne - til at indsende bud på at afholde EM allerede i efteråret. I foråret 2017 ventes det at UEFA træffer en beslutning om, hvor EM i 2024 skal afholdes.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Gift-skandale i Aarhus tager en ny drejning: Nu er jagten på ekstrem gift i mælk fra køer ved brandskole forbi

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

Alarm 112

77-årig kvinde med blå sko efterlyses: Lider af alzheimer og kan ikke selv finde hjem

Aarhus

Dagens corona-tal: Antallet af nye smittede fortsætter stigningen

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Sport

28 brændte afslutninger! - Et ekstremt uskarpt Aarhus United-hold gav sejren til overmagten fra Esbjerg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Annonce