Annonce
AGF

DBU vil være med i stadionprojektet i Aarhus: - Vi har brug for et stadion med plads til 25.000

Et nyt stadion i Aarhus kan blive med 25.000 siddepladser. Det ville i hvert fald gøre Aarhus og Danmark mere attraktiv for internationale kampe og slutrunder. Arkivfoto: Axel Schütt
Det danske fodboldforbund vil nu gå aktivt ind i processen med et nyt stadion i Aarhus. Håbet er, at man kan hjælpe så Aarhus og dermed Danmark får et nyt stadion med plads til 25.000 tilskuere.

AARHUS: Det et vigtigt, at et kommende stadion i Aarhus får 25.000 siddepladser. Det mener DBU, der dermed får bedre mulighed for at byde ind på EM- og VM-værtsskaber, og derfor går fodboldforbundet nu ind i arbejdet med Kongelunden og et kommende stadion.

Det fortæller man i en pressemeddelelse.

- Det er afgørende med et nyt og moderne stadion med mulighed for plads til 25.000 tilskuere, hvis vi skal kunne byde på for eksempel EM- og VM-værtskab for kvinder i 2025 og 2027, og så Aarhus også får mulighed for at danne ramme om store fodboldbegivenheder til glæde og gavn for alle. Derfor vil jeg gerne rose Aarhus Kommune, AGF og investorerne for det ihærdige og hårde arbejde, som vi nu også aktivt gerne vil være en del af, siger Jesper Møller, formand i DBU.

Annonce


Dagens melding fra DBU’s bestyrelse kommer på et rigtigt godt tidspunkt, og vi har inviteret DBU ind i det konkrete projektsamarbejde mellem AGF og Aarhus Kommune

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus


Med et nyt stadion vil både Herrelandsholdet, Kvindelandsholdet og en række andre af DBU's landshold kunne spille kampe i Aarhus. Derudover er det planen, at DBU Jylland skal rykke fra Tilst til Kongelunden, som området, hvor det kommende stadion vil ligge, hedder.

- Vi ser en masse gevinster og perspektiver i at blive en del af dette spændende og ambitiøse projekt, som vi synes er den helt rigtige løsning for jysk og dansk fodbold. Vi vil få mulighed for at rykke tættere på et stærkt fodboldmiljø med relevante samarbejdspartnere, siger Bent Clausen, der er formand for DBU Jylland.

Borgmester bakker op

At DBU nu melder sig som samarbejdspartner, ser byens borgmester som en positiv melding.

- Projekt Kongelunden og et nyt stadion har stor bevågenhed og allerstørste prioritet i Aarhus. Dagens melding fra DBU’s bestyrelse kommer på et rigtigt godt tidspunkt, og vi har inviteret DBU ind i det konkrete projektsamarbejde mellem AGF og Aarhus Kommune, som er tilrettelagt over efteråret, siger Jacob Bundsgaard.

Det nye samarbejde mellem kommune, investorer, DBU og AGF glæder også sidstnævnte.

- Det er et stærkt signal, at de (DBU, red) nu ønsker at indgå endnu mere i samarbejdet med et konkret sigte om at placere DBU Jylland i det kommende fodboldstadion i Kongelunden. Det er også meget positivt, at DBU ser gode muligheder for at afvikle kampe i vores by for både Herre - og Kvindelandsholdet, og AGF byder DBU velkommen som samarbejdspartner til et kommende nyt fodboldstadion i Aarhus. Vi har i forvejen bevist, at vi kan løfte store landskampe i Ceres Park og det vil vi med et nyt stadion få endnu bedre mulighed for i fremtiden, siger bestyrelsesformand i AGF, Lars Fournias.

Ifølge de seneste meldinger vil AGF kunne spille sin første kamp på et kommende stadion i 2025.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Debutant med godkendt indsats i sæsonens sidste kamp

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce