Annonce
AGF

DBU vil være med i stadionprojektet i Aarhus: - Vi har brug for et stadion med plads til 25.000

Et nyt stadion i Aarhus kan blive med 25.000 siddepladser. Det ville i hvert fald gøre Aarhus og Danmark mere attraktiv for internationale kampe og slutrunder. Arkivfoto: Axel Schütt
Det danske fodboldforbund vil nu gå aktivt ind i processen med et nyt stadion i Aarhus. Håbet er, at man kan hjælpe så Aarhus og dermed Danmark får et nyt stadion med plads til 25.000 tilskuere.

AARHUS: Det et vigtigt, at et kommende stadion i Aarhus får 25.000 siddepladser. Det mener DBU, der dermed får bedre mulighed for at byde ind på EM- og VM-værtsskaber, og derfor går fodboldforbundet nu ind i arbejdet med Kongelunden og et kommende stadion.

Det fortæller man i en pressemeddelelse.

- Det er afgørende med et nyt og moderne stadion med mulighed for plads til 25.000 tilskuere, hvis vi skal kunne byde på for eksempel EM- og VM-værtskab for kvinder i 2025 og 2027, og så Aarhus også får mulighed for at danne ramme om store fodboldbegivenheder til glæde og gavn for alle. Derfor vil jeg gerne rose Aarhus Kommune, AGF og investorerne for det ihærdige og hårde arbejde, som vi nu også aktivt gerne vil være en del af, siger Jesper Møller, formand i DBU.

Annonce


Dagens melding fra DBU’s bestyrelse kommer på et rigtigt godt tidspunkt, og vi har inviteret DBU ind i det konkrete projektsamarbejde mellem AGF og Aarhus Kommune

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus


Med et nyt stadion vil både Herrelandsholdet, Kvindelandsholdet og en række andre af DBU's landshold kunne spille kampe i Aarhus. Derudover er det planen, at DBU Jylland skal rykke fra Tilst til Kongelunden, som området, hvor det kommende stadion vil ligge, hedder.

- Vi ser en masse gevinster og perspektiver i at blive en del af dette spændende og ambitiøse projekt, som vi synes er den helt rigtige løsning for jysk og dansk fodbold. Vi vil få mulighed for at rykke tættere på et stærkt fodboldmiljø med relevante samarbejdspartnere, siger Bent Clausen, der er formand for DBU Jylland.

Borgmester bakker op

At DBU nu melder sig som samarbejdspartner, ser byens borgmester som en positiv melding.

- Projekt Kongelunden og et nyt stadion har stor bevågenhed og allerstørste prioritet i Aarhus. Dagens melding fra DBU’s bestyrelse kommer på et rigtigt godt tidspunkt, og vi har inviteret DBU ind i det konkrete projektsamarbejde mellem AGF og Aarhus Kommune, som er tilrettelagt over efteråret, siger Jacob Bundsgaard.

Det nye samarbejde mellem kommune, investorer, DBU og AGF glæder også sidstnævnte.

- Det er et stærkt signal, at de (DBU, red) nu ønsker at indgå endnu mere i samarbejdet med et konkret sigte om at placere DBU Jylland i det kommende fodboldstadion i Kongelunden. Det er også meget positivt, at DBU ser gode muligheder for at afvikle kampe i vores by for både Herre - og Kvindelandsholdet, og AGF byder DBU velkommen som samarbejdspartner til et kommende nyt fodboldstadion i Aarhus. Vi har i forvejen bevist, at vi kan løfte store landskampe i Ceres Park og det vil vi med et nyt stadion få endnu bedre mulighed for i fremtiden, siger bestyrelsesformand i AGF, Lars Fournias.

Ifølge de seneste meldinger vil AGF kunne spille sin første kamp på et kommende stadion i 2025.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Sport

Kojo Musah løber 29. hurtigste tid og er færdig ved OL

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Bisseck var bedst i AGFs pinlige exit

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Annonce