Annonce
Sport

DCU-direktør sammenligner banekvartet med guldfireren

Odd Andersen/Ritzau Scanpix
Direktør i DCU Martin Elleberg Petersen drømmer om OL-guld efter baneholdets suveræne VM-triumf.

Tre verdensrekorder og en suveræn VM-triumf har unægteligt sendt det danske 4000-meterhold helt op i toppen af favoritfeltet til sommerens OL i Tokyo.

Annonce

Og med meritterne ved denne uges VM i banecykling in mente er det svært at lade være med at drømme, erkender Martin Elleberg Pedersen, der er direktør i Danmarks Cykle Union (DCU).

- Hvis man er verdensmester og har sat en stor verdensrekord, er det svært at hoppe ud af en favoritrolle. Forventningen til OL må være en medalje, og den må gerne være af guld.

- Det kan man sagtens stå og sige her. Men vi ved godt, der kan ske meget det næste halve år. Landene kommer med nye cykler og det ene og det andet, og så kan der ske alt muligt, siger han.

Torsdag aften slog det danske mandskab bestående af Lasse Norman Hansen, Frederik Rodenberg Madsen, Julius Johansen og Rasmus Lund Pedersen verdensrekord for tredje gang under VM i tiden 3 minutter og 44,672 sekunder.

Tiden sikrede en suveræn finalesejr over New Zealand.

Den danske opvisning ved VM er resultatet af 15 års hårdt arbejde med 4000-meterholdet, påpeger DCU-direktøren.

- Det har bare udviklet sig hele vejen igennem. Det er en fantastisk historie.

- I roning har de en guldfirer, der ikke eksisterer mere, fordi disciplinen er udgået af OL. Det her er nærmest en ny guldfirer, for de kører med om medaljer hver eneste gang, siger Martin Elleberg Pedersen.

Danmark vandt sit første verdensmesterskab i holdforfølgelsesløb i 2009. Torsdagens triumf var den første i disciplinen siden dengang.

I mellemtiden er det blevet til tre gange bronze og to gange sølv. I alt har det danske 4000-meterhold taget medaljer med hjem fra ti verdensmesterskaber, når man fraregner medaljer fra amatørkonkurrencerne i 1962 og 1963.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce