Annonce
Debat

De akut syge patienter svigtes – igen

Annonce

Læserbrev: Mens regeringen deler penge ud til højre og venstre, skal hjælpen til de akut syge patienter spares væk. Det er i hvert fald tilfældet på Aarhus Universitetshospital, der endnu engang forsøger at rette op på et budget, der født alt for lavt. Det er ikke muligt at drive specialiseret sygehus for de penge.

Det må jo koste et eller andet sted og igen koster det de varme hænder. Personalet til indlagte patienter skæres ned.

Charlotte Green, overlæge, Akutafdelingen AUH, formand for specialerådet i Akutmedicin Region Midtjylland. Pressefoto

Hvorfor sker det gang på gang, at de varme hænder forsvinder? Det er der flere forklaringer på. Ingen af dem er særligt rare. En af forklaringerne er, at ingen tænker, at de bliver akut syge. Så derfor findes der ingen patientforening for akut syge. De store patientforeninger sikrer, der vedtages kræftplaner, hjerteplaner osv. gennem lobbyisme på Christiansborg. Men patienter uden forening findes ikke hos politikerne. Så de akutte patienter mangler helt politikernes opmærksomhed.


I lover mere frontpersonale, men der sker det modsatte ude i virkeligheden. Skal der være personale, når ambulancen kommer ind på sygehuset, så skal I handle nu. Der er er kun jer til at sikre det.

Charlotte Green


Der var ellers gode takter med akutplanen for godt 10 år siden. Landspolitikerne vedtog et nyt speciale for læger og sygeplejersker til behandling af akutte patienter, og der kom akutmodtagelser på alle de nye sygehuse. De akutte patienter skulle have en mere patientsikker modtagelse. Hensigten var god, men pengene fulgte ikke med til regionerne. De nye sygehuse fik ikke penge til drift af de nye afdelinger.

Kort sagt så mistede politikerne hurtigt interessen igen. Ingen interesse er lig med ingen penge. For hver sparerunde bliver der mindre personale ude ved patienterne. Til sidst bliver arbejdsvilkårene i frontlinjen så dårlige, at personalet ikke kan være i det. Med dårlige vilkår kommer der heller ikke nyt personale til. Der er allerede ubesatte stillinger alle steder. Mindre og mindre personale koster kvalitet og sikkerhed for patienterne. Allerede nu er der så travlt, at personalet jævnligt går grædende hjem.

Så kære politikere – hvis I vil have et velfungerende sundhedsvæsen for de patienter, der pludselig rammes af sygdom, så er det nu I skal investere i akutmodtagelserne. Det er bydende nødvendigt, hvis der skal være den tryghed for befolkningen, at sygehusvæsnet er der for dem, der rammes af pludselig sygdom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce