Annonce
Østjylland

De Brune Riddere sætter lokal grillbar på bøfsandwichtronen

De brune Riddere har kåret bøfsandwichen hos Rasses Skovpølser til landets bedste i 2017. Pressebillede
Annonce

Skanderborg: Landets bedste bøfsandwich, den mest kælne brune sovs og de syndigste syltevarer finder man hos Rasses Skovpølser.

Det mener De Brune Riddere, en gruppe bøfsandwichentusiaster, som hvert år kårer Danmarks bedste bøfsandwich. Det sker efter omhyggelige prøvespisninger, hvor delelementer som sovs, løg, boller, bøffen og syltevarerne bliver bedømt.

Prisen kalder entusiasterne selv Den brune Camino, og den blev overrakt fredag formiddag, da det også blev offentliggjort, at restauranten Dollys i Horsens er nummer to på listen.

Ifølge De brune Riddere kan man i bøgeskoven ved Skanderborg finde en bøfsandwich serveret i brun sovs i en brun tallerken serveret ved et brunt kakkelbord. Faktisk burde byen omdøbes til Skanderbrun, mener De brune Riddere.

- Rasses går hele vejen og serverer simpelthen bøfsandwichen i en dyb tallerken med en voldgrav af sovs. Og vi snakker om en brun sovs i verdensklasse med fuld fart på en lækker fond, smækfyldt med smag og kraft - tilsmagt perfekt, så den er rund, behagelig og gjorde at vi følte os trygge og varme. Sovsen er faktisk blandt de allerbedste, vi nogensinde har smagt, siger Peter Tessin fra dommerpanelet.

Bedømt i fem kategorier

De brune Riddere ser på fem delelementer, når de kører landets bedste bøfsandwich. Det er løg, bollen, sovsen, bøffen og det syltede indhold. Ifølge dommerne, så præsenterer Rasses Skovpølser den mest kælne brune sovs og de syndigste syltevarer og blev den samlede vinder.

Dollys i Horsens har landets frækkeste boller og den mest flabede hakkedreng, og det blev til en samlet andenplads.

Spisehuset Pagoden i Ølgod har landets svedigste løg og den tredjebedste bøfsandwich, mener De brune Riddere.

Den brune Camino kalder bøfentusiasterne prisen, som går til spisestedet i bøgeskoven. Pressebillede
Annonce

Dybt inde i skoven finder man den

Annonce

Også bedst til sovs og det syltede

Foruden at løbe med prisen som bedste bøfsandwich, vandt Rasses Skovpølser også i kategorierne sovs og syltevarer.

Rasses Skovpølser laver sin bøfsandwich med to tyndere bøffer, og det betyder dobbelt op på stegeskorpe og smag.

- Perfekte bøffer med stegeskorpe, god krydring med salt og peber og et blødt og saftspændt rosa indre. For at holde umamibølgen og alt det bløde i skak er det vigtigt med godt med surt. Rødbederne var bløde og havde både sødme og kant fra en frisk syltelage. Remouladen var også perfekt balanceret, så retten tippede ikke på nogen måde og var en stilsikker opvisning i, hvordan man laver en fantastisk bøfsandwich, tilføjer Peter Tessin.

Det var en anden af årets top tre-restauranter, der gav De brune Riddere et tip om Rasses Skovpølser. Det førte til adskillige besøg og to officielle anmeldelser med topkarakterer i løbet af året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus

Politiet øger patruljeringen i Aarhus: Klar med hotspots, hvis det bliver nødvendigt

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Danmark

Kåre Mølbak kan ikke anbefale fase 4 af genåbning

Annonce