Annonce
Sport

De dårlige afslutningers aften: United-cheftræner er tilfreds med indsatsen trods nederlag

Aarhus United tabte en ligakamp for tredje gang i sæsonen Arkivfoto: Ole Nielsen.
Første halvleg gav for få mål, og Aarhus United kunne ikke lukke Herning-Ikasts forspring i anden halvleg.
Annonce

HÅNDBOLD: I onsdags var det Ajax København, der prøvede at være på den kedelige side af 10 mål til pause, da de blot scorede fire gange mod Aarhus United i første halvleg.

I dag var det så Aarhus United selv, der for anden gang i sæsonen kunne gå til pause med blot syv scorede mål. Det endte med et nederlag på 23-19 mod Herning-Ikast tirsdag aften.

Cheftræner Heine Eriksen kunne efter kampen godt se tegningerne til noget rigtig godt. Alt i alt var han faktisk tilfreds med præstationen fra de turkisblå damer.

- Jeg synes faktisk, der er rigtig mange ting, der lykkes, og i bund og grund har vi godt fat i kampen og styrer den også på nogle tidspunkter.

- Vi fik også rigtig godt fat i vores offensive 3-2-1-forsvar, som vi for første gang i denne sæson fik implementeret i vores spil, så på mange måder var det en god indsats, siger Heine Eriksen.

Annonce

Store afbrændere

Op til kampen var norske June Bøttger en af profilerne. I 7. spillerunde var hun for tredje gang i sæsonen på ugens hold i damehåndboldligaen, men mod Herning-Ikast havde hun det svært. Hun startede med at brænde en helt fri kontrachance på den tyske keeperprofil Sabine Englert og havde generelt en svær dag på kontoret sammen med Charlotte Lund Mikkelsen på den anden fløj. Den tyske målvogter havde i øvrigt en redningsprocent, der på et tidspunkt i anden halvleg var tæt på 60 procent.

- Forskellen i dagens kamp er helt klart vores afslutninger, og da vi går til pause har vi brændt seks frie skud ind over, mens de ikke har brændt en eneste. Det handler om vores egen manglende kvalitet netop der, men det handler naturligvis også om, at Sabine Englert er en superdygtig målmand.

- Vi vidste, at alle spillets faser skulle gå vores vej, hvis vi skulle tage en sejr her i dag, og der manglede afslutningsfasen i vores spil, siger Heine Eriksen.

Aarhus United er med nederlaget aktuelt stadig på en syvendeplads i ligaen, fordi tirsdagens kamp kickstartede 8. spillerunde. Herning-Ikast går med sejren op på en delt førsteplads med Team Esbjerg, der som minimum holder til vestjydernes kamp onsdag mod Viborg HK.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Aarhus

Ingen fly: Aarhus Lufthavn lukket

Annonce