Annonce
Sport

De dårlige afslutningers aften: United-cheftræner er tilfreds med indsatsen trods nederlag

Aarhus United tabte en ligakamp for tredje gang i sæsonen Arkivfoto: Ole Nielsen.
Første halvleg gav for få mål, og Aarhus United kunne ikke lukke Herning-Ikasts forspring i anden halvleg.

HÅNDBOLD: I onsdags var det Ajax København, der prøvede at være på den kedelige side af 10 mål til pause, da de blot scorede fire gange mod Aarhus United i første halvleg.

I dag var det så Aarhus United selv, der for anden gang i sæsonen kunne gå til pause med blot syv scorede mål. Det endte med et nederlag på 23-19 mod Herning-Ikast tirsdag aften.

Cheftræner Heine Eriksen kunne efter kampen godt se tegningerne til noget rigtig godt. Alt i alt var han faktisk tilfreds med præstationen fra de turkisblå damer.

- Jeg synes faktisk, der er rigtig mange ting, der lykkes, og i bund og grund har vi godt fat i kampen og styrer den også på nogle tidspunkter.

- Vi fik også rigtig godt fat i vores offensive 3-2-1-forsvar, som vi for første gang i denne sæson fik implementeret i vores spil, så på mange måder var det en god indsats, siger Heine Eriksen.

Annonce

Store afbrændere

Op til kampen var norske June Bøttger en af profilerne. I 7. spillerunde var hun for tredje gang i sæsonen på ugens hold i damehåndboldligaen, men mod Herning-Ikast havde hun det svært. Hun startede med at brænde en helt fri kontrachance på den tyske keeperprofil Sabine Englert og havde generelt en svær dag på kontoret sammen med Charlotte Lund Mikkelsen på den anden fløj. Den tyske målvogter havde i øvrigt en redningsprocent, der på et tidspunkt i anden halvleg var tæt på 60 procent.

- Forskellen i dagens kamp er helt klart vores afslutninger, og da vi går til pause har vi brændt seks frie skud ind over, mens de ikke har brændt en eneste. Det handler om vores egen manglende kvalitet netop der, men det handler naturligvis også om, at Sabine Englert er en superdygtig målmand.

- Vi vidste, at alle spillets faser skulle gå vores vej, hvis vi skulle tage en sejr her i dag, og der manglede afslutningsfasen i vores spil, siger Heine Eriksen.

Aarhus United er med nederlaget aktuelt stadig på en syvendeplads i ligaen, fordi tirsdagens kamp kickstartede 8. spillerunde. Herning-Ikast går med sejren op på en delt førsteplads med Team Esbjerg, der som minimum holder til vestjydernes kamp onsdag mod Viborg HK.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce