Annonce
Sport

De danske topklubber danner Fifa-Superliga

August Rosenmeier (th.), dobbelt verdensmester i Fifa, var tirsdag med til at promovere den nye Fifa-liga for superligaklubberne i Danmark.

Divisionsforeningen hopper med på vognen omkring e-sport med oprettelsen af en e-Superliga i spillet Fifa.

At e-sport er i vækst hersker der ingen tvivl om. Og hos superligaklubberne ønsker man ikke at blive koblet af den vogn.

Derfor har Divisionsforeningen, som repræsenterer klubberne i Danmark, sammen med Discovery Networks Danmark og Dreamhack oprettet en Fifa-liga, hvor alle klubberne i Superligaen med undtagelse af FC Nordsjælland er med.

Til gengæld er sidste sæsons nedrykkere fra FC Helsingør, Silkeborg IF og Lyngby Boldklub med.

Det blev tirsdag afsløret på et pressemøde i Carlsberg Byen, hvor flere af spillerne fra de danske klubbers Fifa-hold var til stede.

Turneringen bliver en del af EA Global Series, og alle holdene skal bestå af to til fem spillere, hvoraf mindst to skal være professionelle.

Der skal bruges to spillere fra hvert hold til hver runde, hvor hvert hold spiller både ude og hjemme.

Klubber som Brøndby, FC København og AGF har allerede taget e-sport ind under klubparaplyen, og hvis nogle tror, at man i den nye Fifa e-turnering kommer til at opleve Dame N'Doye og Hany Mukhtar med controllere i hånden, bliver man skuffet.

Holdene består af dygtige e-sportsudøvere, så det bliver Fifa-kampe på et højt niveau, og Discovery Networks kommer til at dække turneringen både på tv og som streaming.

Formatet i den nye e-Superliga er, at alle 16 klubber er med i et grundspil, hvorfra de otte bedste klubber går videre.

De otte hold i slutspillet kommer så til at kæmpe om de øverste placeringer og den samlede præmiepulje på 365.000 kroner.

Turneringen starter 5. november og afvikles over de følgende syv uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce