Annonce
Aarhus

De er i Australien for at arbejde og holde ferie

De tre danskere med nogle af skulpturerne i baggrunden. Fra venstre Rasmus Jakobsen, Kristina Wittig og Christian Vestergaard. Foto: Richard Watson

To århusianere og en københavner har slået sig sammen om en tur til den australske skulpturfestival.

AARHUS/COTTESLOE: Der er mange måder at komme rundt i verden på. Tre unge danskere, heraf to fra Aarhus, har valgt deres helt egen måde. De er taget til Perth i Australien for at være assistenter på Cottesloe-stranden ved Sculpture by the Sea-udstillingen, som fire gange også har haft en århusiansk udgave.

- Denne arbejdsferie giver os stor viden om, hvordan hverdagen bliver levet i Australien, siger de tre. Det er Christian Vestergaard og Katrina Wittig, begge 22 år og fra Aarhus, samt Rasmus Jakobsen på 20 år fra København.

De siger, at de har en skøn tid ved at arbejde sammen med det australske mandskab, der har hjulpet med at stable udstillingen på benene og nu hjælper med at holde den kørende.

- Arbejde kombineret med rejser har mange fordele. Jobbet med skulpturerne har ført til møder og venskaber med et bredt udsnit af personer og erhvervsfolk lige fra lokale til internationale kunstnere, kunstnere fra Danmark og et mandskab, der er blevet tætte venner. Vi arbejder med mange unge mennesker, så det er super nemt at møde nye venner. Knap så sjovt bliver det at komme hjem til Danmark i dårligt vejr, siger de tre, der gerne ser Sculpture by the Sea i Aarhus igen.

Christian Vestergaard og Katrina Wittig vil være i Australien i to måneder, mens Rasmus Jakobsen fortsætter eventyret efter skulpturfestivalen og bliver downunder i op til et år.

Sculpture by the Sea er en australsk idé, som første gang blev overført til Aarhus i 2009 og siden har været der i 2011, 2013 og 2015. Nu er den afløst af Aros-triennalen "The Garden", som næste gang får temaet "Mytologi". Udstillingen i 2020 vil handle om fortællinger, vi har bygget vores fællesskab i samfundet op omkring gennem tiderne. Det handler om myter, religioner og ideer.

Sculpture by the Sea kan ses i Cottesloe til 19. marts.

Sculpture by the Sea

Sculpture by the Sea er i Cottesloe i Australien til 19. marts. Blandt skulpturerne er en, der er skabt af det århusianske arkitektfirma Gjøde og Partnere. Det er et 85 meter langt spejl, der på stranden skaber en illusion om at være på en øde ø.Sculpture by the Sea har været i Aarhus 2009, 2011, 2013 og 2015, men blev i 2017 afløst af Aros-triennalen The Garden. Temaet for næste triennale i 2020 bliver mytologi.

Vandet er lækkert i Cottesloe. Fra venstre Christian Vestergaard, Katrina Wittig og Rasmus Jakobsen. Foto: Richard Watson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce