Annonce
Sport

De hyperunge københavnere klædte Fremad af i første halvleg: - Vi kæmpede med at løse det i alle situationer

Emil Obitsø kom på banen i anden halvleg for Aarhus Fremad. For anden divisionskamp i træk var Emil Junge foretrukket på venstre back. Foto: Ole Nielsen.
Der var striptease i første halvleg, da B93 gæstede Aarhus Fremad og Riisvangen Stadion. Desværre for størstedelen af de 417 fremmødte var det hjemmeholdet i sort og gult, der blev klædt af.

FODBOLD: Fodbold er efterhånden blevet et matematisk spil.

I hver enkelt fodboldkamp er et givent fodboldholds talkombination af unge mænd til skue.

"Hov, de spiller 4-3-3 i dag. Det havde jeg ikke gjort," kan man hviske til sig selv i chaiselongen med en skål friturestegte kartoffelskiver, mens man leger mandagstræner.

Annonce

Men det er måske nogle helt andre tal, man skal kigge på for at få fornemmelsen af en fodboldkamp, og hvordan dens forløb har været.

Lad os prøve.

Seks: Det antal mål, der blev scoret i lørdagens 2. divisionskamp mellem Aarhus Fremad og B93. Sidstnævnte vandt 4-2.

12: Det antal mål, der kunne være blevet scoret i kampen. 1 første halvleg kunne B93 i sig selv have scoret fire eller fem. I anden halvleg brændte københavnerne på tomt mål, og Jeppe Hansen brændte en friløber for Fremad.

22,5: Gennemsnitsalderen for B93's startopstilling. I anden halvleg blev den gennemsnitsalder gjort endnu lavere, da tre 18-årige kom på banen. Den samlede førsteholdstrups gennemsnitsalder i B93 er i øvrigt 20,7 og er med afstand den laveste i 2. division.

Og til sidst:

11/16: Af de 16 spillere, som lørdag kom på banen for B93, havde de 11 af spillerne spillet U19-fodbold i klubben.

Erenbjerg- og Carrara-magi

Og hvad vil vi så sige med alle de mange tal, der netop er blevet listet op? Vi vil sige, at det var en strålende fodboldkamp med et hav af chancer. Og at det var mange, unge egenproducerede drenge, der kørte Fremad midtover.

Hele første halvleg var stort set på B93's præmisser. Når Aarhus Fremad skulle bygge spillet op, pressede københavnerne højt.

Når Fremad spillede bolden ind centralt i banen, kunne de ikke vende, for der stod allerede en modspiller i ryggen på dem.


Jeg tror, at hvis vi ser på statistikken, laver vi lidt flere fejl i det opbyggende spil, end vi har gjort i mange andre kampe.

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Aarhus Fremad


Og når endelig Aarhus Fremad kom til chancer i første halvleg, gik de ikke ind. Modsat B93, der allerede efter 41 minutters spil var foran med 3-0.

Først efter et mål, der naturligvis burde have været underkendt, for Oliver Carrara begik et stort frispark, inden han kunne sparke bolden ind.

Men de næste to var formidable. To gange Jeppe Erenbjerg, to gange kontramål efter et boldtab midt på banen af Fremad. To gange topklasse-scoringer af B93.

2. division

Aarhus Fremad - B93 2-4 (1-3)

Mål: 0-1 Oliver Carrara (14.); 0-2 Jeppe Erenbjerg (21.), 0-3 Jeppe Erenbjerg (41.), 1-3 Mathias Damgaard (44.), 1-4 Oliver Carrara (57.), 2-4 Mathias Damgaard (62.)

Aarhus Fremad (4-4-2): Thomas Hagelskjær - Marcus Kirchheiner, Frederik Rieper, Mathias Damgaard, Emil Junge (Emil Obitsø 65.)  - Julius Fechtenburg (Mathias Kubel 65.), Emil Hauge Mortensen, Lasse Hauge Mortensen (Søren Bugge 72.), Lucas From (Magnus Kirchheiner 65.) - Søren Andreasen, Jeppe Hansen (Mathias Laursen 77.)

B93 (4-3-3): Aris Vaporakis - Simon Wæver, Søren Sørensen (Hamid El Idrissi 46.), Abdullah Iqbal, Simon Schultz - Lauge Persson (Frederik Valbjørn 87.), Niels Morberg, Mikkel Mouritz Jensen - Jeppe Erenbjerg (Milan Rasmussen 66.), Oliver Carrara (Rasmus Brodersen 77.), Souheib Dhaflaoui (Vitus Christiansen 87.)

Advarsler: Aarhus Fremad: Lucas From, Emil Junge, Søren Bugge. B93: Niels Morberg, Milan Rasmussen, Mikkel Mouritz Jensen. 

Tilskuere: 417 på Riisvangen Stadion. 

- Vi har en situation på det første mål, hvor dommeren, som ellers dømmer fint, overser et kæmpestort frispark. Vi kunne måske godt have været hurtigere til at opfatte det, men det så så tydeligt ud, at vi næsten allerede var videre. Og så er det et godt hold. De pressede os i første halvleg, og vi kæmpede med at løse det i alle situationer.

- Jeg tror, at hvis vi ser på statistikken, laver vi lidt flere fejl i det opbyggende spil, end vi har gjort i mange andre kampe. Det er også en ros til modstanderen, for de gjorde det godt, og vi plejer ikke have samme fejlprocent som i dag, siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Dahm Kjærgaard.

Annonce

Dobbelt op på Damgaard

Der var dog lys i mørket, for i de allersidste sekunder af anden halvleg fik Mathias Damgaard reduceret til 1-3. Det medførte, at Fremad fra anden halvlegs start havde diamanter i benene og smed sig selv op i højeste gear.

Men det er også gerne sådan, at hvis man prøver at klikke sig selv videre fra højeste gear, så går det galt.

Det gjorde det også for Fremad, der indkasserede endnu et mål på kontra til 1-4. Og selvom Mathias Damgaard igen reducerede efter en dødbold til 2-4, så kunne Fremads spillere ikke for alvor komme tæt på.

- Vi får rettet vores backers placering i pausen, og vi dominerer fra starten af anden halvleg, men lige i vores gode periode får de et mål, hvor vi måske chancer en lille smule, og de udnytter flot en tre-mod-to-situation. Derefter går vi igen i højt pres på hele banen og har kæmpechancer. Hvis vi havde scoret på en af dem, tror jeg ikke, comebacket var langt væk, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Aarhus Fremad dominerede anden halvleg, men målene ville ikke ind. På en anden dag var de nominelle fakta måske gået deres vej.

Men det gjorde de ikke lørdag.

Og tilbage står der så et ettal ud fra det vigtigste kolonne overhovedet - den, der signalerer, hvor mange point man som hold har fået i en given sæson.

Et point står de bare på, Aarhus Fremad, efter to kampe. Om ikke andet viser det i hvert fald, hvor tæt rækken er.

Opdateret kl. 22:15 med præcision omkring B93' gennemsnitsalder. 

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Sport

Lutter sejre i denne sæson: Når man er på hold med Anne Mette Hansen, vinder man hver eneste gang

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce