Annonce
Byudvikling

De lokale undrer sig: Hvorfor står dette enlige hus alene tilbage på stor byggegrund?

På en stor byggeplads i Vejlby-Risskov står et ensomt hus tilbage. Og der bliver det efter alt at dømme stående noget tid endnu. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye 
Alle huse langs hjørnet ved Vikærsvej og Vejlbygade i Vejlby-Risskov er jævnet med jorden – undtagen et enkelt. Her er forklaringen.

AARHUS: Hele kvarteret omkring de gamle IBM-bygninger i Vejlby er revet ned og udlagt til byggeri, men som flere lokale har undret sig over står et enkelt hus tilbage på Vikærsvej – og det bliver det ved med på ubestemt tid.

Den aldrende murermestervilla tilhører ellers virksomheden Vejlbygade ApS, der har planer om at opføre en række byhuse langs vejen, men da man opkøbte grunden, indgik man en særlig aftale med sælger. Det forklarer Erik Thye, der er direktør for Vejlbygade ApS til RisskovLIV. 

- Vi har ejet grunden i 10-15 år, men da vi købte, var det et vilkår i handlen, at sælgeren skulle kunne blive boende som lejer så længe, som muligt. Han ønsker ikke at flytte, og det respekterer vi også den dag i dag, siger Erik Thye.

Annonce

Tre generationer

Han kan fortælle, at lejeren er en ældre mand, hvis familie har boet på adressen gennem tre generationer, og selvom byggestøjen er høj, er beboerens følelser for huset større.

Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye

- Hans bedsteforældre har bygget huset, som han selv har boet i siden barnsben. Det samme gælder hans børn. Han har store følelser for det hus og for området omkring, siger Erik Thye.

Kan du give ham et tilbud eller på anden måde lokke ham til at forlade sit hjem?

- Jeg har været i dialog med ham for at høre, om han kunne have interesse i at flytte. Ifølge lovgivningen kan jeg ikke tilbyde ham penge. Det er ham, der frivilligt skal komme og bede om et tilbud eller kompensation. Jeg har tilbudt ham andre bomuligheder tæt på, men han ønsker ikke at flytte, siger Erik Thye.

Annonce

Bygget bliver der uanset

Vælger den ældre beboer at blive boende, kan han efter planen se frem til igen at få naboer. Ved IBM-bygningen opfører Kollegiekontoret i disse år omkring 300 kollegielejligheder, mens en anden bygherre har planer for området imellem den gamle IT-gigant og det enlige hus på Vikærsvej.

Det tredje afsnit af lokalplanen er så Vejlbygade ApS’ planer om at opføre 17 byhuse i tre etager med saddeltag langs Vikærsvej og Vejlbygade. Foreløbigt må Erik Thye dog nøjes med at bygge 14, for de resterende tre tænkes opført, hvor det ensomme hus står i dag.

Er det en torn i øjet?

- Både ja og nej. Jeg har kendt til lejerens holdning og ønske om ikke at flytte derfra fra start af, og det respekterer jeg,  men rent praktisk er det alt andet lige billigere at opføre 17 huse på én gang frem for 14, siger Erik Thye.

Ifølge bygherre er tegninger og skitser for byggeriet allerede på plads - kun de sidste praktiske detaljer mangler, før første spadestik kan tages.

- Det er en gammel landsby, og vi har vurderet, at byhuse passer bedre ind i et kvarter af ældre dato. Jeg ved ikke, om byggeriet er noget, jeg bliver populær på blandt de lokale, men det passer bedre ind end meget andet, siger direktøren for Vejlbygade ApS.

RisskovLIV har været i dialog med den ældre beboer i huset på Vikærsvej, men han ønsker ikke at være en del af artiklen.

Artiklen er tidligere blevet bragt i RisskovLIV, der er et nyt hyperlokalt nyhedsbrevsmedie, som du kan tilmelde dig gratis her.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden

Annonce