Annonce
Aarhus

Midlertidigt lukkede akutklinikker åbner igen:  Politikerne nedstemte forslag om forlængelse af lukning

Genåbn akutklinikkerne og læg en del af vaccinationsprogrammet ud i klinikkerne, lyder opfordringen fra et flertal i hospitalsudvalget. Foto: REUTERS/Ammar Awad
Både Venstre og Socialdemokratiet afviste på et ekstraordinært møde i hospitalsudvalget at forlænge lukningen af akutklinikkerne i Ringkøbing, Skive, Silkeborg og Grenaa. De vil genåbne samt lægge en del af vaccinationsprogrammet ud i klinikkerne.

Regionen: Den midlertidige lukning af akutklinikkerne i Grenaa, Ringkøbing, Skive og Silkeborg forlænges ikke, som det ellers er foreslået fra direktionens side i Region Midtjylland.

Ved et ekstraordinært møde i hospitalsudvalget mandag morgen vendte både Venstres og Socialdemokratiets medlemmer tomlerne ned for forslaget om at forlænge lukningen frem til 21. februar, mens alle øvrige medlemmer tog forbehold.

Da beslutningen om at lukke klinikkerne midlertidigt frem til og med 24. januar blev vedtaget i forretningsudvalget 4. januar, stemte kun DF's to medlemmer imod, mens det fra alle øvrige partier blev understreget, at der netop var tale om en midlertidig lukning, og at der ingen planer overhovedet var om at lukke permanent.

Og den holdning blev altså mandag morgen bekræftet. Lukningen af akutklinikkerne er sket for at sikre, at der for regionens hospitaler er tilstrækkeligt med personale at trække på i en periode, hvor antallet af indlæggelser på grund af covid-19-smitten presser systemet.

- Og vi har stor respekt for det pres, som sygehusene oplever. Men vi mener, det giver mening at genåbne akutklinikkerne 25. januar og lade dem tage en del af presset fra de øvrige dele af sundhedssystemet ikke mindst ved at lægge en del af vaccinationsprogrammet ud på  klinikkerne, siger formanden for hospitalsudvalget Henrik Gottlieb Hansen (S).

Annonce

5000 klar til at give en hånd

Han peger videre på, at ikke færre end 5000 pensionerede sundhedsansatte har tilbudt at give en hånd med, når der skal vaccineres.

- Så vi synes, det er oplagt at takke ja til disse, siger Henrik Gottlieb Hansen.


Og vi har stor respekt for det pres, som sygehusene oplever. Men vi mener, det giver mening at genåbne akutklinikkerne 25. januar og lade dem tage en del af presset fra de øvrige dele af sundhedssystemet, ikke mindst ved at lægge en del af vaccinationsprogrammet ud på klinikkerne.

Henrik Gottlieb Hansen, formand for hospitalsudvalget (S)


S og V foreslår videre, at der tages kontakt til borgmestrene i de midtjyske kommuner med henblik på sammen at finde den bedst mulige måde at klare udfordringerne på.

Beslutningen om at genåbne akutklinikkerne 25. januar blev få timer efter, lidt før middag mandag, bakket op også af et flertal i forretningsudvalget, dog med den tilføjelse, at genåbningen skal ses i lyset af fald i såvel smittetal som indlæggelser. Heri ligger derfor også, at hvis smitten igen stiger, kan det blive nødvendigt at genoverveje en midlertidig lukning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce