Annonce
Østjylland

De mindste elever i Horsens får ikke en kortere skoledag

Indskolingseleverne i Horsens Kommune får ikke en kortere skoledag. I hvert fald ikke i det kommende skoleår. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Folketinget har tilladt kommunerne at sænke timetallet i folkeskolen, men det sker ikke for de yngste elever i Horsens Kommune. I hvert fald ikke fra næste skoleårs begyndelse. Det er for sent at ændre på det nu, mener alle partier i økonomi- og erhvervsudvalget undtagen Liberal Alliance.

Horsens: Folketinget har givet kommunerne lov til at forkorte skoledagen på landets folkeskoler, men det kommer ikke til at ske for de yngste elever i Horsens Kommune. I hvert fald ikke i det skoleår, der starter efter sommerferien.

Det har først børne- og uddannelsesudvalget og nu også økonomi- og erhvervsudvalget besluttet. Jakob Bille (LA) stemte på økonomi- og erhvervsudvalgets møde mandag som den eneste imod at fastholde timetallet på de 1200, 30 timer om ugen, som eleverne i indskolingen (0.-3. klasse) har i dag.

Politikerne kunne have sænket det årlige elevtal til 1110 timer gældende fra det kommende skoleår, men det sker altså ikke fra skoleåret 2019/2020.

- Først og fremmest handler det om, at det er for sent at ændre timetallet i forhold til det kommende skoleår. Det vil ikke være rimeligt i forhold til skolernes planlægning af lærer- og pædagogtimer. Flertallet i børne- og uddannelsesudvalget mener, at vi i stedet i det kommende skoleår skal gå i dialog med skolerne og undersøge nærmere, om vi gør det rigtigt. Det kan ende med, at vi fra skoleåret 2020/2021 sætter timetallet ned, men det er ikke afgjort endnu, siger formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Lone Ørsted (S).

Annonce
I den her sag sætter jeg børnenes ve og vel højest, og jeg synes ikke, at der er nogen grund til at vente med at sætte timetallet ned.

Jakob Bille (LA), byrådsmedlem

LA: Ingen grund til at vente

Liberal Alliance, der siden folkeskolereformen blev indført i 2014, har talt for en kortere skoledag, ønsker, at timetallet sættes ned til 1110 timer allerede fra næste skoleår.

- I den her sag sætter jeg børnenes ve og vel højest, og jeg synes ikke, at der er nogen grund til at vente med at sætte timetallet ned. Med et lavere timetal kan vi højne kvaliteten af undervisningen, og jeg tror godt, at det kan lade sig gøre at planlægge sig ud af det på de enkelte skoler, siger partiets byrådsmedlem, Jakob Bille.

Horsens Kommune har i en årrække kørt med en udvidet skoledag i indskolingen, 30 timer om ugen, for de mindste elever. Den ordning blev annulleret med folkeskolereformen, men det fik ingen praktisk betydning, da timetallet i Horsens var det samme, som det timetal, der blev vedtaget i reformen.

Politikernes beslutning, der formelt skal konfirmeres af byrådet i næste uge, gælder kun for indskolingen. For mellemtrinnet (4.-6. klasse) og udskolingen (7.-9. klasse) er der lagt op til, at det bliver den enkelte skole, der afgør skoledagens længde ud fra de retningslinjer, der er angivet af Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce