Annonce
Aarhus

De orker ikke bureaukrati: Finder selv en løsning

Kantinen i det tidligere Amtssygehuset blev brugt til Prokk's udstilling sidste år. Her ses kunstneren Tina Langhoff med et meget symbolsk corona-værk. Foto: Axel Schütt
Den nedlagte journalisthøjskole er endnu ikke indrettet, men der er allerede rift om at komme ind.

AARHUS: De har skreget på sådan et sted i årevis. Og nu er det der, nærmest opstået ud af intet.

Kunstnerne i Aarhus har i mange år manglet steder, de kan holde udstillinger. Og når endelig gamle bygninger har kunnet bruges midlertidigt, har besværlig arbejdsgang og bureaukrati i det offentlige system for ofte hindret overkommelig adgang til stedet.

De professionelle kunstneres sammenslutning i Aarhus, Prokk, brugte sidste år den nedlagte kantine på det, der engang var Amtssygehuset i Tage-Hansens Gade, til deres store udstilling. Men i år skulle der søges en ny tilladelse hos brandmyndighederne. Og det er åbenbart både dyrt og besværligt. Det samme gjaldt shippinghuset på havnen.

Annonce

Dreier har altid en løsning

Men så fik de ideen til at spørge manden, der har en nem løsning på det meste: Torben Dreier, leder af oplysningsforbundet FO-Aarhus.

Han er i færd med at indrette den nedlagte journalisthøjskole i Olof Palmes Allé til en slags borgerhus og Ovartaci Museum.


Stedet ser virkelig godt ud. Der er lys og plads. Vi har været ved at fortvivle.

Merete Malund


Netop dér er der masser af plads til kunst på gangene. Så Prokks formand, kunstneren Marianne Steenholdt Bork, og den øvrige bestyrelse var hurtige til at beslutte sig, da de fik øje på muligheden.

Nu har de lagt billet ind på stedet til deres store, årlige udstilling i september i ugerne 37, 38 og 39. Og det bliver der.

Annonce

Travl hverdag

Sidste år deltog 64 af Prokks 125 medlemmer i udstillingen med corona som tema i Amtssygehusets kantine. Der kom 500 til ferniseringen og mange hundreder i de følgende dage.

- Vi har travlt med vores kunst i det daglige, så vi er begejstrede for at have fundet journalisthøjskolen til udstillingen. Kommunens folk er flinke og rare, men systemet er besværligt, siger Marianne Steenholdt Bork, der har værksted i Højbjerg.

Merete Malund er med i Prokks bestyrelse, og hun siger:

- Stedet ser virkelig godt ud. Der er lys og plads. Vi har været ved at fortvivle, men nu er vi begejstrede.

Annonce

Café og auditorium

For Prokk-folkene er der ikke alene god plads til udstillingen. Der er også alt det, der efterspørges til sådan et arrangement: café og et auditorium, hvor der kan holdes fernisering, debatter og artist talks.

- Vi overvejer også at invitere virksomhederne i området til et fyraftensarrangement, siger Marianne Steenholdt Bork.

- Det bliver en god oplevelse for vores brugere, at der kommer kunst og liv på gangene. Vi er i færd med at skabe et levende bydelshus, og det her kan ikke passe bedre, siger Torben Dreier, der ser huset som et kommende sted for skiftende udstillinger - foruden meget andet.

Marianne Steenholdt Bork er formand for Prokk og er her i sidste års udstilling på det nedlagte Amtssygehuset. Foto: Axel Schütt
Der er mange muligheder på den tidligere journalisthøjskole på Olof Palmes Allé.  Torben Dreier er leder af FO-Aarhus, der er i færd med at indrette stedet til borgerhus og Ovartaci Museum. Foto: Axel Schütt

Udstillingen

  • Prokk er en sammenslutning af professionelle kunstnere i Aarhus.
  • De vil bruge den nedlagte journalisthøjskole til deres årlige, store udstilling. Sidste år deltog 64 kunstnere af 125 medlemmer i det nedlagte Amtssygehusets kantine
  • Udstillingen skal være i september i ugerne 36, 37 og 38. Endelige datoer er endnu ikke besluttet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF drømmer om 8000 tilskuere på stadion til næste hjemmekamp

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Annonce