Annonce
Sport

De rød-hvide gik ned med fanen højt: Tak for festen, Danmark

Danmark var med længe mod England, men faldt fysisk sammen, da nøglespillerne Thomas Delaney og Andreas Christensen måtte give op og angriberne ikke holdt standarden på magisk aften på Wembley.

FODBOLD: Festen er forbi. Tak så længe det varede.

Danmark er ude af EM-turneringen på tærsklen til finale. De 8000 bosiddende danskere gjorde, hvad de kunne, men England løb med finalepladsen på en fuldstændig ekstatisk aften på Wembley.

Til sidst var der ikke flere kræfter. Danmark forsøgte at redde sig frem til straffesparkskonkurrencen, men tabte på et tyndt straffespark i overtiden.

Annonce

Kasper Hjulmand og hans mandskab har skabt et kært minde, der vil vare ved. Danmark rejste sig, da Christian Eriksen faldt og rev hele nationen med i begejstringsrus.

Slut med at bære den store Eriksen-trøje ind på alverdens fodboldbaner og slut med at spise skeer med de store. I denne turnering. Men Kasper Hjulmand fik endegyldigt fodbolden hjem til Danmark.

Mikkel Damsgaard bragte nationen på den anden ende, da han scorede til 1-0 på frispark på Wembley. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

På Wembley måtte danskerne finde sig i brølene "Engeland, Engeland, Engeland...." midt under "vi er røde, vi er hvide". Sådan var det at være på udebane.

Og der var knald på stemningen og da "Sweet Caroline" tordnende rundt i ovalen var murene ved at at bryde sammen.

På banen havde Kasper Hjulmand for tredje gang i træk holdt fast ved den samme startopstilling og altså ikke satse på mere fysik med Yussuf Poulsen eller tidligere sygdomsramte Daniel Wass.

Det blev en vild første halvleg. Danskerne stillede sig med femmandskæde og herfra styrede Simon Kjær, Andreas Christensen og Jannik Vestergaard med kølig klasse slagets gang.

Sterling en udfordring

I begyndelsen var Raheem Sterlings hurtigste bevægelser og fødder en udfordring og danskerne mistede bolde i omstillingen.

Men efter et kvarter var det pludselig englænderne, der løb efter de boldsikre danskere. Englands målmand Jonathan Pickford begyndte at blive nervøs og skældte ud, selv om han selv stod for usikkerheden.

Da Patrick Emile Højbjerg erobrede bolden fra Kalvin Philips varslede det godt for danskerne. Kasper Dolberg var dygtig til at holde fast i bolden, når han var hårdt presset og de rød-hvide nærmere sig meter for meter feltet.


Men efter et kvarter var det pludselig englænderne, der løb efter de boldsikre danskere.


Det danske pres endte i et frispark lige uden for feltet og Mikkel Damsgaard lagde bolden hen over håret på muren og i det korte hjørne med en gylden fod. Jonathan Pickford stod for centralt til at kunne gøre noget ved den. 0-1. Og det må have sprøjtet gevaldigt med øl derhjemme i andedammen.

Føringen var fortjent, men englænderne ikke rystet. Harry Kane begyndte at flakke mere rundt og hive spillet til sig og fordelte boldene, og det gjorde ondt på danskerne.

Et par stikninger gennem det danske forsvar var dræbende. Første gang reddede Schmeichel mirakuløst Sterlings forsøg fra tre meter, men anden gang gik det galt, da Saka kunne smide bolden ind i gabet og Simon Kjær ikke gøre andet end kure bolden i eget mål med Sterling på nakken.

Men det kogte videre fra starten af anden halvleg. Harry McGuire gjorde sig først bemærket ved en albue direkte i hovedet på Simon Kjær og lidt efter, da han headede til bolden, så Kasper Schmeichel måtte dykke som en musvåge helt ned ved den ene stolpe og redde med det yderste af handskesyningen.

Danskerne var farligst, når der blev spillet på tredjemand og det huede ikke værterne. Men nu blev det fysiske pres for stort for Hjulmands tropper. Stryger, Delaney og Braithwaite mistede bolde og Saka var svær at tøjle for Joakim Mæhle, når han løb på indersiden af nordjyden og forbi store Jannik Vestergaard.

Annonce

Skift til 3-5-2

Hjulmand tog Stryger, Damsgaard og Dolberg ud og skiftede til 3-5-2, mens Saka blev taget ud til fordel for Jack Grealish, der vanen tro blev mødt med et tordenbrøl fra de engelske fans.

Danmark forsvarede sig stort set udlukkende, og det var svært at bygge noget op.

Christian Nørgaard kom en anelse for sent i feltet mod Harry Kane, og tusinder af struber skreg på straffespark, som end ikke VAR-dommerne kunne se, selv om ikke en hund havde gøet på Wembley, hvis det var blevet dømt.

Andreas Christensen fik flere og flere fysiske problemer og måtte vige pladsen, og nederlaget nærmede sig uværgerligt. Der var stort set ingen danske aflastningsangreb.

Kun når Englands keeper Jonathan Pickford havde bolden, var der håb om en gave. Danskerne var på kanten af deres ydeevne og Thomas Delaney måtte give to minutter før den ordinære tids udløb.

Danmark stod i ringhjørnet og tog imod slag. Og reddede sig som en fuld mand akkurat ind over dørtrinnet til ekstra-tiden.

Det var en stakket frist. Mens der var to bolde på banen skubbede var Mathias Jensen i duel med Sterling, der faldt i feltet og det tynde straffespark blev bekræftet af VAR. Schmeichel reddede, men Harry Kane sparkede riposten ind.

Danmark forsøgte at svare igen, men rytmen var væk og kræfterne også.

Det rakte ikke til EM-finalen, som på søndag hedder England-Italien.

KAMPEN KORT:

EM-semifinale, England-Danmark 2-1 - 1-1 (1-1) efter ordinær tid.

Mål: 0-1 Mikkel Damsgaard (30) sparker flot et frispark ind i det nærmeste hjørne, 1-1 selvmål Simon Kjær (39) efter Sakas centring mod Sterling, 2-1 Harry Kane på returen på straffespark (104)

Advarsler: Harry McGuire, England (49), Daniel Wass, Danmark (72)

England (4-2-3-1) Jordan Pickford - Kyle Walker, John Stones, Harry McGuire, Luke Shaw - Kalvin Philips, Declan Rice (95. Jordan Henderson) - Bukayo Baka,(69. Jack Grealish (105. Kieran Trippier)), Mason Mount (95 Phil Foden), Raheem Sterling - Harry Kane.

Danmark: (3-4-3) Kasper Schmeichel  - Andreas Christensen  (79. Joachim Andersen), Simon Kjær, Jannik Vestergaard (104. Jonas Wind) - Jens Stryger Larsen (67. Daniel Wass - karakter: 4), Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney (88. Mathias Jensen), Joakim Mæhle - Mikkel Damsgaard (67. Yussuf Poulsen - karakter: 02), Kasper Dolberg (67. Christian Nørgaard - karakter: 4), Martin Braithwaite.

Bedste spillere:  England:  Harry Kane Danmark: Kasper Schmeichel

Dommer: Danny Makkelie, Holland - karakter: 7.

Tilskuere: ca. 67.000 - deraf 8.000 danskere.

Næste kamp: EM-finale, søndag kl. 21.00, England-Italien på Wembley.

KARAKTERER: Kasper Schmeichel 10 - Andreas Christensen 10, Simon Kjær 10, Jannik Vestergaard 7 - Jens Stryger Larsen 4, Pierre-Emile Højbjerg 7, Thomas Delaney 10,  Joakim Mæhle 7 - Mikkel Damsgaard 7, Kasper Dolberg 7, Martin Braithwaite 02.

Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Spildevand i havnebassin: - Vandkvaliteten er på et niveau, hvor jeg ikke vil anbefale, man bader

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

Alarm 112

Tre personer kæntrede i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen sejlede til undsætning

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Rindom sætter OL-guldkurs efter seks sejladser

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Annonce