Annonce
Aarhus

De røde faner bliver hjemme i år: Kampdagen er aflyst

I 2018 holdt regnen mange væk fra 1. maj arrangementet på Havnepladsen. I år holder corona-epidemien alle væk. Arrangementet er aflyst. Arkivfoto: Axel Schütt
Corona-epidemien har overhånden i øjeblikket og tager mange arrangementer med i faldet. Nu er 1. maj mødet på Havnepladsen i Aarhus aflyst.
Annonce

AARHUS: Der bliver ingen smældende, røde faner 1. maj på Havnepladsen i Aarhus i år. Efter regeringens beslutning om at forlænge restriktionerne i landet, har en enig bestyrelse i LO Aarhus nemlig set sig nødsaget til at aflyse årets 1. maj-festen.

Det sker både for at vise opbakning til myndighederne og for at undgå unødig smittespredning.

- Vi befinder os i en ekstraordinær situation i Danmark lige nu, hvor den bedste måde at udvise solidaritet og samfundssind på, er ved at undgå at samles i store forsamlinger. Under disse omstændigheder er det mest ansvarligt at aflyse dette års 1. maj-arrangement, forklarer Kresten Vendelboe, der er formand for LO Aarhus.

Annonce

Røde faner skal smælde digitalt

Efter 20 år på Tangkrogen valgte arrangørerne i 2018 at flytte 1. maj-arrangementet til den dengang nyetablerede havneplads, men der bliver altså ingen taler, kampråb, røde faner, demonstrationstog eller underholdning i år.

I stedet opfordrer LO Aarhus til, at arbejdspladser, organisationer og borgere markerer Arbejdernes internationale kampdag hjemmefra, ved eksempelvis at være aktive på de sociale medier og række ud til hinanden derigennem.

- Vi skal udvise sammenhold ved at holde afstand. Derfor må vi i stedet ty til andre måder, hvorpå vi kan gøre folk opmærksomme på denne historisk vigtige dag. De sociale medier er blevet en så naturlig del af vores hverdag, at det giver os en alternativ mulighed for alligevel at markere 1. maj, selvom vi ikke kan mødes fysisk, lyder det fra Kresten Vendelboe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Annonce