Annonce
Østjylland

De røde partier får tre formandsposter: - Vi har rakt hånden langt ud til Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten

De røde partier bakker nu også op om den kommende borgmester, Kasper Bjerregaard, og de røde partier får tre formandsposter i de politiske udvalg. Foto: Anders Tilsted
De otte partier i den kommende kommunalbestyrelse i Norddjurs laver en bred aftale, hvor de røde partier bakker op om Venstres kommende borgmester Kasper Bjerregaard.

Norddjurs: Den kommende borgmester Kasper Bjerregaard (V) og de borgerlige partier fortsætter traditionen med at lave brede konstitueringer i kommunalbestyrelsen i Norddjurs.

For det borgerlige flertal er blevet enige med Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten om, at de får tre formandsposter i de politiske udvalg, mod at de peger på Kasper Bjerregaard som borgmester. Det bliver arbejdsmarkedsudvalget, børne- og ungdomsudvalget og kultur- og fritidsudvalget.

Det betyder, at alle otte partier er med i konstitueringsaftalen. De blå partier har et snævert flertal på 14 mod 13 i kommunalbestyrelsen, og med aftalen er håbet, at der bliver arbejdsro i den kommende tid i byrådet.

Annonce

- Vi har rakt hånden langt ud til Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, fordi det er vigtigt for os, at vi arbejder bredt sammen. Det dur ikke, hvis det hele tiden bliver 14 mod 13, siger Kasper Bjerregaard.

S: - Vi får en smule indflydelse

Hos Socialdemokratiet er man ikke enig i, at hånden er rakt langt ud til de tre røde partier. Men de går med for at få så meget indflydelse som muligt i de næste fire år.

- Når tallenes logik tilsiger, at 14 peger på Kasper, så går vi ind i den her aftale for Norddjurs Kommunes skyld og for borgernes og for at få indflydelse. Den smule indflydelse, vi får, tager vi og arbejder videre med. Vi kan ikke endnu sætte navne på de tre formandsposter eller sige, hvordan de bliver fordelt mellem Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, fortæller talsmand for den socialdemokratiske forhandlergruppe, Lars Møller.

Selvom der bliver et bredt samarbejde i kommunalbestyrelsen, så understreger den kommende borgmester, Kasper Bjerregaard, at borgerne kommer til at kunne mærke, at de borgerlige partier nu har flertal.

- Der bliver et skifte i fokus. Vi vil have et stort fokus på at forbedre erhvervslivets vilkår, og så skal velfærdsdelen bygges op igen efter nogle hårde økonomiske år. Så vi vil gerne gøre tingene på en anden måde. Minuttyranniet i det offentlige vil vi meget gerne lave om på, og vi kommer til at vægte traditionelle borgerlige værdier højt, siger han.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Østjylland

En læser undrer sig: Hvordan kan fitnesscenter sende regninger ud med fem års forsinkelse?

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce