Annonce
Indland

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne

Klima er et af de store emner ved forhandlingsbordet hos Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Der er fortsat en række uenigheder blandt de fire partier, som i to uger har haft regeringsforhandlinger, der efter planen skal munde ud i en ren S-regering.

Men De Radikales leder, Morten Østergaard, er sikker på, at alt falder i hak på klimaområdet i hvert fald.

Det siger han på vej ind til forhandlinger hos S-formand Mette Frederiksen sent onsdag eftermiddag.

- Vi skal bøje os mod en fælles retning. Og den fælles retning er enormt ambitiøs på klimaområdet.

- Det tror jeg, at den bliver, uanset hvordan de sidste detaljer falder ud, siger Østergaard.

De Radikale, Enhedslisten og SF indgik sammen med Alternativet før valget en pagt om at forpligte en ny regering til en reduktion af udledningen af drivhusgasser på 70 procent i 2030.

Socialdemokratiet er mere forsigtig og har sagt 60 procent.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, ser ligeledes fine fremskridt omkring klimaemnet.

Det sagde hun efter Enhedslistens besøg hos Mette Frederiksen onsdag eftermiddag.

- Vi burde være ved at være der på det grønne område.

- Vores krav er meget klart: Vi skal op på en reduktion på 70 procent i 2030 for at leve op til Parisaftalen, sagde hun.

Tidligere onsdag sagde også SF-formand Pia Olsen Dyhr, at det går fremad i forhandlingerne inden for klima.

- Jeg er meget optimistisk efter dette møde, sagde hun.

- Jeg synes, der er en imødekommenhed fra Socialdemokratiets side i forhold til det grønne. Derfor synes jeg, det rykker rigtig meget, sagde Olsen Dyhr.

Østergaard mener også, at der er en fælles retning, som er meget ambitiøs på børne-, unge-, uddannelses- og skoleområdet.

- Men alt det kræver et solidt økonomisk fundament, og så skal vi ikke glemme, at vi har en række udeståender, når det gælder fattigdom i Danmark.

- At vi ikke efterlader nogen, som slet ingen hjælp får. Der er vi enige med Enhedslisten, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion: - Vi stod jo med 38 medarbejdere, der havde 38 forskellige måder at gøre tingene på

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce