Annonce
Aarhus

De største musiknavne kommer til historiens største firmafest

<p>Danmarks største musikstjerne, Lukas Graham, bliver hovednavnet, når Dansk Supermarked grundlovsdag holder firmafest i Aarhus for alle sine 39.000 medarbejdere. Gnags og Dizzy Mizz Lizzy varmer op til et brag af en fest. Foto: Scanpix</p>

De ubetingede største navne indenfor dansk musik, inklusive Lukas Graham, møder op, når Dansk Supermarked inviterer 39.000 ansatte til danmarkshistoriens største firmafest i Aarhus? baghave.

Nogle holder firmafest i et ydmygt lokale i en baggård i Klostergade. Andre - som Dansk Supermarked - inviterer samtlige 39.000 medarbejdere på fridagen grundlovsdag, 5. juni, og putter øjeblikkets største musiknavne som Lukas Graham, Gnags, Christopher og Dizzy Mizz Lizzy i indkøbskurven.

Annonce
Dansk Supermarked 2015 © Foto: Jesper Rais, www.raisfoto.dk

Og så skal der også lige være plads til små 80.000 rundstykker som optakt til danmarkshistoriens største firmafest i detailkoncernens hovedsæde i Årslev i Aarhus' baghave.

350 busser, privatfly og fire færger er chartret ind, så medarbejderne fra alle kroge af landet får chancen for at udnytte butiks-helligdagen til fulde.

66 dage, står der på nedtællingskalenderen, der hænger i et af kontorerne hos Dansk Supermarkeds hovedsæde i Årslev klos op ad motorvejssammenfletningen og Logistikparken, hvor 1000 medarbejdere har deres daglige gang - og festen fyres af.

Foreløbig har godt 20.000 ansatte hos Netto, Føtex, Bilka og de andre medlemmer af medlemmer af Danmarks største detailhandelskæde meldt sig til.

Der er plads til alle koncernens 39.000 ansatte i Danmark. De skal ud over et enkelt gebyr på 100 kroner til transport - uanset om du kommer fra Bornholm eller Højbjerg ikke betale en klink. Fest(ival)pladsen på 60.000 kvadratmeter, som bliver parkeringpladsen ved hovedsædet og højlagrene i Årslev, byder dagen igennem med musik fra 11.00-20.00 på gratis drinks og alle måltider, der som på enhver festival kan hentes i øl- og madboder.

At DSLIVE, som firmafesten hedder, har Lukas Graham på plakaten, tør Dansk Supermarkeds HR-direktør, Peter Poulsen, knap nok selv tro på. Københavneren turnerer lige nu kloden rundt som det største verdensnavn, Danmark har skabt indenfor musikken i årtier. Han topper hitlisterne i USA - og spiller mellem alverdens metropoler kun to koncerter i Danmark resten af året. Blandt andet på DSLIVE.

»Vi har forsøgt at finde musik for alle. Det er altid svært. Men det er meget vigtigt med sammensætningen. Vi har ganske unge medarbejdere på 15 år og seniorer,« siger Peter Poulsen.

»Vores medarbejdere afspejler samtidig hele Danmark, så kunsten er at finde noget for alle. Men vi er glade for alle bands, det er lykkedes os at hyre, og det er ingen hemmelighed, at det er lidt af et scoop, vi har gjort med Lukas Graham, der er blevet det helt store hit i USA og resten af verden. Det siger jeg uden at forklejne de andre kunstnere. Gnags har også en historie, som tiltaler mange, mens mange har sagt, de er rigtig glade for, at Christopher kommer lige som Dizzy Mizz Lizzy er et godt rock hit.«

Dansk Supermarked er, som det siger sig selv, vant til at håndtere med store størrelser. Men koncernen er ikke ekspert i at være festival-arrangører. Derfor er det århusianske event-firma, Dypång, hyret ind som ansvarlig for detaljerne.

Historiens største firmafest skal ikke blot være en musikfestival. Blandt andet står det nybyggede idrætsanlæg i Årslev klar til at komme i spil til firmafesten, hvor TV 2-værten Anders Breinholt bliver konferencier.

»Vi forsøger at lave en festivalplads, hvor nogle - akkurat som på en festival - vil dyrke selve musikken, mens andre foretrækker en snak med kollegaerne. Der vil samtidig være flere andre former for underholdning med blandt andre radioværter. Musikken er en del af firmafesten. Men den er ikke alt. Mere en katalysator for, at vi alle får en god virksomhedsoplevelse,« siger Peter Poulsen.

Vores nye idrætsanlæg er også i spil. Her kan der kan spilles fodbold, tennis og basketball. Gennem Salling Fondenes sponsorat af Team Danmark kommer der også nogle idrætsstjerner på besøg. Jeg håber, vi får en dejlig dag, hvor der er noget for alle - og forhåbentligt bliver der fint vejr.«

Det er dog ikke hele Dansk Supermarked, der fester. Nogle Netto-butikker har døgnåbent rundt om i Danmark, og de skal holdes i gang for kunderne lige som personale også på festdagen vil arbejde lige op og ned af festpladsen i Nettos Vestlager, så varerne er klar til næste dag. Men langt de fleste medarbejdere har buddet om at komme med - og intet er overladt til tilfældighederne.

»Vi har hyret sikkerhedspersonale med erfaring fra Roskilde Festivalen, så den side er sagen er også plads. Det er mange mennesker, der kommer, og en af udfordringer bliver, når de mange busser kommer rullende. Vi har samtidig sat en aldersgrænse udskænkningen af alkohol. Det lyder måske lidt konservativt i dagens Danmark, men vi har det fulde ansvar for vores medarbejdere på dagen, også dem på 15. Så grænsen er sat ved 18 år. Sådan er det.«

Firmafestens endelige detailplanlægning er endnu ikke helt på plads. Den største opgave af alle - transporten af de mange ansatte til og fra Årslev - er dog i faste rammer. Både med shuttlebusser til og fra Aarhus Hovedbanegård - og et privatfly.

»Logistikken er den største og mest massive opgave. Jeg tror aldrig, at der på dansk grund har været en lignende logistisk udfordring. Vi samler folk fra hele landet, og dagen efter skal de møde ind på arbejdet klokken syv. Blandt andet skal 90 medarbejdere flyves fra Bornholm til Billund og videre i bus til firmafesten. Der bliver sat 350 busser ind og fra Sjælland er fire færger charteret.«

»Logistikken er samtidig den klart dyreste post. Men hvad festen koster, det er en privat sag,« siger Peter Poulsen.

Det er et større beløb fra Købmand Herman Sallings Fond, som muliggør Danmarks største firmafest. Nogensinde.

Klik her hvis du er på mobilen for at se grafik over pladsen i Årslev, hvor små 40.000 mennesker skal til danmarkshistoriens største firmafest.

Det kræver sin virksomhed at arrangere historiens største firmafest. Dansk Supermarked skal blandt andet sørge for 140.600 måltider i løbet af grundlovsdag - også vegetarer og måltider uden svinekød til muslimer, forstås. Flere lokale idrætsklubber kommer også med på sidelinjen til DSLIVE, som blandt andet består af:
To scener, hver 25 meter brede (som den største på Grøn Koncert)
332 toiletter
46 kvadratmeter storskærm mellem scenerne
To 18 kvadratmeter tv-skærme
350 busser
Et fly (Rønne-Kastrup-Rønne)
Fire færger fra Odden-Ebeltoft og Odden-Aarhus om morgenen
Fire færger fra Ebeltoft-Odden og Odden-Aarhus om aftenen
Flere end 400 frivillige hjælpere - heraf størstedelen fra medlemmer af idrætsklubber, som tjener penge til idrætsklubben
Al overskydende mad doneres til varmestuer og lignende

Dansk Supermarked med hovedsæde i Aarhus er Danmarks største detailhandelskæde. Ni millioner kunder besøger hver uge de 1466 butikker verden over i 112 lande. 47.000 er ansat verden over under Dansk Supermarkeds hatten, der i Danmark tæller 39.000 medarbejdere.
Til den store firmafest ved hovedsædet i Aarslev er alle danske medarbejdere samlet. De kommer fra følgende kæder under Dansk Supermarked: Føtex, Føtex food, Netto, DøgnNetto, Bilka, A-Z, Salling, Wupti, iPosen.dk, Starbucks, Carl's Jr., Lagrene og medarbejdere på hovedkontorerne.
Omsætning i det seneste regnskabsår var 57 milliarder kroner i 2014. Driftsiftsresultat - overskuddet - lød på 2,4 milliarder kroner
Dansk Supermarked bygger på Salling Stormagasin, der åbnede på Strøget i Aarhus i 1906 med Ferdinand Salling som stifter af sin egen forretning efter endt elevuddannelse i en manufakturforretning. Frem til sin død i 1953 arbejdede han med udvidelse af sin forretnings salgsareal. Han omdannede firmaet til aktieselskabet F. Salling A/S. Da Ferdinand døde, overtog sønnen Herman Salling ledelsen af firmaet og satte for alvor gang i tingene - blandt andet med åbningen af landets første Føtes i Guldsmedgade. Efter en jordomrejse for at samle inspiration og nye idéer satsede Herman Salling på stormagasiner, varehuse og supermarkeder i kædedrift. Med succes

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Gratis AGF-billetter kan fylde stadion: Få praktisk info her

Annonce