Annonce
Østjylland

De startede cirkus-shitstorm: Jeg så hvad jeg så med mine egne øjne

Uddrag af tekstdelen af det opslag, der satte sindene i kog. Screenshot fra Facebook

Stephanie Ersgard fra Horsens tog de billeder og video, der blev lagt på Facebook af hendes veninde. - Vi gjorde det for at advare folk, siger hun.

Annonce

Horsens: Stephanie Ersgard fra Horsens er rystet over, hvor meget venindens Facebook-opslag er blevet delt og hvor mange kommentarer, det har fået.

De to veninder besøgte Cirkus Trapez på Langelinie i Horsens fredag aften, og blev så forargede over angiveligt bl.a. tynde heste, køer med lange klove og en dyrepasser, der slog en kamel, at de besluttede sig for at tage billeder, filme og lave opslaget, der lørdag satte sindene i kog på Facebook, indtil det blev fjernet midt på dagen.

- Ja, vi har startet en shitstorm, og vi er helt i chok over, at opslaget er delt så meget. Men jeg synes, at det er okay. Hvis dyrene alligevel har det godt, vil det jo komme frem, siger Stephanie Ersgard, da Horsens Folkeblad møder hende på cirkuspladsen lørdag middag.

Jeg kan godt følge Cirkus Trapez i, at de bliver kede af det og vrede, og jeg vil gerne være med til at få lukket det opslag på Facebook. Det er synd for dem, og jeg håber, at de kan få en god sæson.

Jakob Skov, Aarhus

Cirkus Trapez

Cirkus Trapez er ejet af Isabella Enoch Sosman, som har flere generationers cirkusblod i årerne, og Bernhard Kaselowsky.Cirkusset har base i Mølby, der ligger vest for Christiansfeld i Sydjylland.

På sin 2018-turné rundt i landet hylder årets forestilling, at det er 250 år siden, cirkus opstod som branche. Med i showet er både heste, ponyer, geder, køer og elefant.

Cirkus Trapez turnerer primært i Jylland og på Fyn og har efter besøget i Horsens bl.a. Odder, Lystrup, Løgten, Ebeltoft samt Randers og flere omegnsbyer på turplanen.

Kilde: Wikipedia og cirkustrapez.dk

Jakob Skov fra Aarhus er en af de mange, der har læst opslaget på Facebook, hvor Cirkus Trapez hænges ud. Han, der selv er kritisk over for cirkus Trapez, tog lørdag middag til Horsens for at se på forholdene og hans konklusion er, at dyrene er sunde og raske og har det godt. - Jeg forstår godt, at ejerne er vrede og kede af det, siger han. Foto: Birgitte Avnesø
Annonce

Filmer ikke for sjov

Hun fortæller, at hun og veninden ikke har anmeldt den påståede dyremishandling til politiet.

- Vi anede ikke, hvad vi skulle gøre, derfor lavede vi opslaget. Jeg blev så sur, da jeg så, at en dyrepasser slog en kamel, siger Stephanie Ersgard, der filmede en del af hændelsen med dyrepasseren.

Det er dog meget svært at se på videoen, om der rent faktisk bliver slået på kamelen.

- Jeg så, hvad jeg så. Jeg filmer ikke bare for sjov, siger Stephanie Ersgard.

Annonce

Ændrer opfattelse

Hun møder op ved Cirkus Trapez på Langelinie, mens Horsens Folkeblad, Leila Andersen, som er områdechef fra Dyrenes Beskyttelse, cirkusdirektør Isabella Enoch og hendes søn David Sosman står og taler.

Med sig har hun Jakob Skov fra Aarhus, der læste opslaget på Facebook og besluttede sig for at tage ned og se på Cirkus Trapez med egne øjne.

Jakob Skov var for to år siden ude med riven efter Cirkus Trapez og var stærkt kritisk over for de forhold, dyrene gik under.

Den opfattelse havde han også, da han gik ind på cirkuspladsen på Langelinie lørdag middag. Men efter en snak med Dyrenes Beskyttelse, Isabella Enoch og David Sosman - samt et kritisk kig til dyrene - ændrer han opfattelse.

Annonce

Dyrene ser sunde og raske ud

- Det er nu min vurdering, at alle dyrene ser sunde og raske ud. Der er sket en ændring fra 2016 og til nu, siger Jakob Skov, der er berider og uddannet landmand og derfor mener sig i stand til at vurdere dyrenes helbredsmæssige tilstand.

Han forstår godt cirkus-ejernes frustrationer over at blive hængt ud på Facebook.

- Jeg kan godt følge dem i, at de bliver kede af det og vrede, og jeg vil gerne være med til at få lukket det opslag på Facebook. Det er synd for dem, og jeg håber, at de kan få en god sæson, siger Jakob Skov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce