Annonce
Sport

De tekniske fejl sneg sig tilbage i det århusianske angreb

Nikolaj Læsø blev endnu engang topscorer for sit hold. Foto: Kim Haugaard.
Århus Håndbold lavede alt for mange fejl i afgørende situationer af kampen og det blev skæbnesvangert mod et stærkt Sønderjyske mandskab.
Annonce

HÅNDBOLD: I sæsonens første kampe har man stort set ikke set til dem, men i mandagens nederlag på 25-28 til Sønderjyske blev de tekniske fejl igen et emne i Århus Håndbold. Holdet kæmpede sig flot tilbage efter at have været bagud med både fem og seks mål, men de gange, hvor muligheden for at lukke hullet opstod, dukkede fejlene frem. Specielt til allersidst, hvor hjemmeholdet kun var nede med et enkelt mål, men alligevel måtte se Sønderjyske tage sejren og de to point med syd på.

- Det var en mærkelig kamp. I første halvleg kom vi langt bagefter i en situation, hvor vi ikke spillede særligt godt, men alligevel kom frem til flere store chancer. Ved pausen havde vi egentlig følelsen af, at der sagtens kunne have stået 15-15 til trods for, at vi ikke havde spillet godt. Vores angreb flød ikke og de fik dækket os godt op. I anden halvleg sejlede det videre, men vi kom helt op på dem. Vi lavede bare mange tekniske fejl i de faser af kampen, hvor tingene skulle afgøres. Det var alt for mange og det ødelagde det for os, sagde træner Erik Veje efter kampen.

I har nærmest ikke lavet dem i denne sæson, men ender på 12 tekniske fejl i dag. Hvor kom de fra?

- Det er meget paradoksalt, når vi stort set ikke har lavet nogle i løbet af sæsonen. Jeg ved ikke, om det var fordi vi ikke vandt vores mand til mand situationer. Vi kom i situationer, hvor vi var under pres og så kom de her halvkvalte afleveringer. Det var de tekniske fejl, der dræbte det for os i anden halvleg, sagde Erik Veje og tilføjede, at alt for mange spillere ikke ramte dagen mod et stærkt kæmpende sønderjyske mandskab.

- De var store og dækkede godt op. Samtidig gav deres målmand dem også masser af selvtillid. Han havde godt nok mange redninger i første halvleg, lød det fra Erik Veje.

Håndboldliga, herrer

Århus Håndbold - Sønderjyske 25-28 (10-15)

Århus Håndbold: Nikolaj Læsø 11, Anders Kragh Martinusen 7, Tobias Torpegaard Møller 2, Anton Laursen 1, Nikolai Vinther 1, Torben Petersen 1, Mads Peter Lønborg 1, Emil Jessen 1

Sønderjyske: Aaron Mensing 6, Frederik Børm 5, Christian Jensen 4, Mikkel Kjær Møller 3, Arnar Birkir Halfdansson 2, Oskar Sunnefeldt 2, Oliver Eggert 2, Jon Andersen 2, Svein Johannssson 1, Stefan Høi 1

Stillingen undervejs: 2-1, 5-5, 5-8, 7-13, 10-15, 15-18, 18-21, 22-23, 23-27, 25-28

Udvisninger: Århus Håndbold 1, Sønderjyske 1

Diskvalifikation: Frederik Børm, Sønderjyske - direkte rødt kort

Annonce

Vi kæmper for hinanden

Nikolaj Læsø var i vanlig stil drivkraften gennem 60 minutter, men også han måtte erkende, at det ikke kørte for den århusianske offensiv.

- I perioder sejlede det i forsvaret og i andre perioder brændte vi alt for store chancer i angrebet. Vi havde flere store afbrændere. Samtidig havde vi for mange tekniske fejl og generelt set var det bare ikke godt nok i dag, sagde Læsø og fortsatte:

- De stod godt i deres defensiv og havde mange gode varianter, som de benyttede sig af. Samtidig var de gode til at tage højde på os i bagkæden igennem hele kampen og fik taget tempoet ud af vores spil. Det gjorde de fremragende og vi formåede desværre ikke at løse det, lød det.

Men I er alligevel ved at kæmpe jer tilbage ved stillingen 22-23?

- Vi kæmpede til sidste ende. Selvom vi var bagud med fem og seks mål undervejs, så formåede vi at komme tilbage, og det vidner bare om, at vi er et hold, der kæmper. Til tider kan det blive svært, men vi bliver ved, og i dag undgik vi et stort nederlag, fordi vi blev ved med at kæmpe. Det viser, at vi er stærke som et hold og vi kæmper for hinanden helt til det sidste, sagde Nikolaj Læsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce