Annonce
AGF

De tog AGF med storm, fløj lidt under radaren eller skuffede fælt. Men hvor blev de egentlig af?

Mens Jens Jønsson og Mikkel Kirkeskov har fået to flotte karrierer, er talentet aldrig rigtig blevet forløst for Dzhamaldin Khodzhaniazov. Aron Jóhannsson har fået mange år smadret af et regulært skadeshelvede. Arkivfotos: Sergio Perez, Mads Claus Rasmussen, Ole Nielsen & Henning Bagger.
AGF har haft ganske mange spillere forbi at vende de seneste år. Nogle af dem har fået skabt sig en ganske fin karriere efterfølgende, mens andre er havnet i en blød mellemvare af en klub.

FODBOLD: Der har været mange spillere forbi Fredensvang de seneste år. Nogle af dem som lejesvende, nogle af dem som unge udlændinge med store forhåbninger, mens andre igen er rykket op gennem ungdomsrækkerne i det århusianske.

Men hvor er de så nu? Stiften.dk har gravet i annalerne hos AGF, og har fundet en række spillere med fortid i klubben, der enten har haft en specielt god udvikling på karrieren eller har taget skridt i den forkerte retning.

Samtidig er der også blevet plads til et par spillere, hvor det ikke nødvendigvis er en hverken helt god eller helt skidt udvikling karrieren.

Annonce

Sidst har vi valgt at folde et par af historierne helt ud, hvorfor du i de kommende dage vil kunne læse om, hvordan det er gået for et par tidligere AGF-profiler.

Topscorer i Japan og nøglespiller på gigantdræber

Vi starter med at kigge på en håndfuld spillere, der har taget skridt i den rigtige retning efter skiftet væk fra AGF.

En oplagt kandidat er angriberen Kasper Junker. I AGF kunne den nu 27-årige spydspids overhovedet ikke ramme målformen, og det gik ikke meget bedre i AC Horsens, men under et lejeophold i norske Stabæk scorede Kasper Junker pludselig 6 mål i 12 kampe. Det vakte interesse hos Bodø/Glimt, der hentede angriberen. Her scorede Kasper Junker 28 mål i 26 kampe for nordmændene, der kørte den norske liga midtover og vandt klubbens første norske mesterskab nogensinde. Målene gav et stort skifte til japanske Urawa Red Diamonds, hvor Kasper Junker allerede har scoret 10 mål i 13 kampe.

En anden spiller, der næsten giver sig selv på denne liste, er Jens Jønsson. Den 28-årige er efter et ophold i tyrkiske Konyaspor havnet i Cádiz. I det andalusiske har Jens Jønsson etableret sig som en nøglespiller, og århusianeren var med fra start i 33 kampe i den forgangne sæson. Cádiz fik i sæsonen vist sig som lidt af en drillepind for de store hold, og det blev faktisk til sejre over både Barcelona og Real Madrid. De gode præstationer har også gjort Jens Jønsson til et emne på det danske landshold, og tidligere på sommeren fik avisen sig da også en god snak med Jønsson om tilværelsen i Spanien.

Jens Jønsson, Kasper Junker og Mikkel Kirkeskov er tre af de tidligere AGFere, der har taget skridt i den rigtige retning, siden de forlod AGF. Arkivfotos: Sergio Perez, Daniele Mascolo & Mads Claus Rasmussen

Og nu vi er ved de solide århusianske spillere, kan vi da ligeså godt nævne Mikkel Kirkeskov. Venstrebacken forlod AGF i forbindelse med nedrykningen i 2014. Siden har backen været forbi OB, Aalesund i Norge og Polen. I Polen tilbragte den nu 29-årige forsvarsspiller i alt tre år med Piast Gliwice, og undervejs var han med til at sikre klubbens første polske mesterskab. I januar bød nordtyske Holstein-Kiel sig så til, og her har defensivspilleren nu adresse på et tophold i den næstbedste tyske række. I den forgangne sæson var Holstein-Kiel endda ekstremt tæt på at rykke op i Bundesligaen.

Hvor blev de af?

  • Århus Stiftstidende har gravet i spillerlisterne for de seneste år, og fundet en række spillere frem. 
  • De har enten fået sig en flot fodboldkarriere, er landt i en blød mellemvare, eller har skuffet efter de forlod Fredesvang.
  • Hør blandt andet fra Mikkel Kirkeskov og læs om, hvordan Aron Jóhannsson næsten havde indstillet karrieren sidste år.

For Jens Stage har skiftet til den danske hovedstad vist sig som en god beslutning. Midtbanespillere har så småt etableret sig på FCK-midtbanen, hvor han i mesterskabsspillet i den forgangne sæson viste god målform med blandt andet en scoring mod AGF. I den kommende sæson kan Jens Stage da også se frem til europæiske kvalkampe, da FCK tog tredjepladsen i Superligaen.

Annonce

Hverken helt godt eller helt skidt

AGF tjente rigtig godt med penge på at sende Mustapha Bundu til belgiske Anderlecht. Her er det dog slet ikke blevet til noget gennembrud for sierraleoneren, der i foråret blev sendt til FCK på en lejeaftale. Heller ikke her kunne Mustapha Bundu finde niveauet fra tiden i AGF, så det er særdeles tvivlsomt, om der er en plads til kantspilleren på Anderlecht i den kommende sæson. I stedet virker endnu en lejeaftale som det mest realistiske.

Efter sit lejeophold i det århusianske fik Chris Ikonomidis aldrig chancen i Lazio. I stedet blev han først lejet ud til en klub i hjemlandet Australien, før han permanent skiftede til Perth Glory. Her har kantspilleren præsteret flot og har været lidt af en profil i den bedste australske række, hvilket også har medført en del australske landskampe.

Chris Ikonomidis, Aron Jóhannsson, Mustapha Bundu og Dino Mikanovic har fodboldkarrierer, der alle lever i bedste velgående, selvom de måske ikke helt har ramt det niveau, som talentet oprindeligt indikerede. Arkivfotos: Axel Schütt, Henning Bagger, Bo Amstrup & Ole Nielsen. 

I efteråret 2012 var Aron Jóhannsson mere end bare almindeligt skarp. Islændingen, der efterfølgende valgte at stille op for det amerikanske landshold, scorede 14 mål i efterårssæsonen, og blev derfor solgt til AZ Alkmaar, hvorefter han røg videre til den tyske traditionsklub Werder Bremen. Her plagede skader ham dog i fire år. Siden er det blevet til et kort men succesfuldt ophold i svenske Hammarby. Nu er Aron Jóhannsson så havnet i polske Lech Poznan, der dog er langt fra tidligere tiders niveau og måtte tage til takke med en 11. plads i den forgangne sæson. Angriberen håber dog stadig at få sparket lidt liv i karrieren, hvor et ophold i MLS blandt andet er på radaren.

Kairat Almaty ringer nok ikke nogen klokke for specielt mange, men her har Dino Mikanovic spillet, siden han i 2019 forlod AGF. Og den kasakhiske klub har faktisk gjort fin figur i de seneste sæsoner, da de blandt andet er lykkedes med at vippe storklubben FC Astana af pinden og vinde den kasakhiske liga.

Annonce

Ikke den karriere, der var forventet

Han blev betragtet som et af landet største talenter, da han tidligt i sin karriere blandt andet imponerede for Esbjerg. Men nu er Youssef Toutouh faktisk klubløs i en alder af 28 år. Efter opholdet i Aarhus rejste offensivspilleren til Marokko, men her blev det til ganske få kampe for FAR Rabat og heller ikke i rumænske Botosani kunne Youssef Toutouh slå igennem, og det har altså efterladt Youssef Toutouh uden arbejdsgiver. 

Der var store forventninger til Youssef Toutouh, Dzhamaldin Khodzhaniazov og Casper Sloth tidligt i deres respektive karrierer, men det blev aldrig til det helt store gennembrud for nogen af dem. Arkivfotos: Ole Nielsen & Henning Bagger.

Da AGF i 2015 hentede den russiske forsvarsspiller med det mundrette navn Dzhamaldin Khodzhaniyazov, var der tale om en ung og talentfuld spiller med kampe for Zenit St. Petersborgs førstehold på CV'et. Men opholdet i AGF blev aldrig den helt store succes, og efterfølgende er den nu 24-årige russer havnet i Aserbajdsjans tredjebedste klub efter mislykkede ophold i flere russiske og et enkelt hviderussisk hold.

Selvom listen er blevet udvidet betragteligt de seneste par år, er der alligevel ikke mange danskere, der kan sige, at de har startet en landsholdskamp på Wembley. Det kan Casper Sloth dog. I 2014 var midtbanespilleren en stor profil i AGF, og samme sommer blev det da også til et skifte til Leeds United. Siden er det dog gået ret skævt for nu 29-årige Casper Sloth, der efter ophold i blandt andet Notts County og Helsingør nu er havnet i islandske Stjarnan.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Sport

En århusiansk sejlsportstirsdag er i vente: Med lidt held er der en OL-medalje

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Sport

Århusiansk guldsejler står tirsdag morgen i sin tredje OL-finale med mulighed for medalje: - I sidste ende er det oppe i hovedet

AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Annonce