Annonce
Debat

De unge råber op: Tag hensyn til vores vilkår og aflys nogle af vores eksaminer

"I vores klasse på SCU HHX har vi ikke været til en reel eksamen siden 1.G, og derfor ser vi også god grund til at gå til eksamen, men dog ikke dem alle. Lyt til os, forstå os og tag vores ønsker op til overvejelse", skriver Nanna Reffstrup Pedersen og Celina Hørberg Nielsen. Arkivfoto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix

DEBAT: De unge mennesker i Danmark har været underlagt restriktioner, hjemsendelse og begrænsning af vores hverdag. Mange af vores medstuderende har klaget over dette, og det er der fuld forståelse for. Dog skal vi passe på de svage og udsatte i det danske samfund samt begrænse smitten, så vi kan få en normal hverdag hurtigst muligt.

Dog har disse restriktioner også betydet, at mange unge studerende har været tvunget til at få omlagt deres hverdag til det værre i form af onlineundervisning som en nødkompensation for normal undervisning. Da det er en nødkompensation for normal undervisning, har niveauet af undervisningen været væsentligt lavere.

Dette har forårsaget, at mange elever ikke har fået den optimale undervisning, som de ellers har krav på – igen, der er forståelse for, at krisen skal bremses så vidt muligt, men er det fair overfor de unge mennesker, at de skal pålægges normale eksamenskrav nu, når de ikke har den retmæssige viden til at gå til eksamen til sommer?


Vi forstår, at det er væsentligt, at vi går til eksamen, fordi det lægger en grobund for vores fremtid som samfundsborgere og studerende. Men vi mener ikke, at det er nødvendigt eller retfærdigt, at vi skal op til alle vores eksaminer.


Der er lige nu et borgerforslag, som foreslår, at de danske gymnasieelever ikke skal gå til diverse eksaminer til sommer. I dag, 21. januar kl. 09.05, har forslaget 49.952 stemmer, og derfor er der stor sandsynlighed for, at det skal tages op i Folketinget. Dog er vi og vores medstuderende bange for, at dette ikke er nok. Vi tror ikke, at politikerne vil tage vores stemme seriøst. Vi er bekymret for, at vores afsluttende karakterer samt eksamenskarakterer vil have konsekvenser for vores fremtid.

Vi og flere af vores medstuderende føler ikke, at vi er blevet hørt under krisen. Dog har vi uden de store udskejelser modtaget onlineundervisning også selvom, at vi var imod det. Det kan derfor ikke være rigtigt, at de unge ikke skal høres, vi er trods alt den danske fremtid.

I forbindelse med borgerforslaget skriver vi derfor til statsministeren og Folketinget. Det kan ikke og skal ikke være fair, at årgang 2021 skal op til alle sine eksaminer. Set i lyset af, at årgang 2020 fik flere af sine eksaminer aflyst, kan det også kun være retfærdigt, at årgang 2021 får aflyst flere af sine eksaminer.

Vi har modtaget mere onlineundervisning end den forrige årgang, og derfor har vi ikke modtaget den undervisning i pensum, som vi har krav på, som netop kræver, at vi kan gå til eksamen og komme ud med en retmæssig og retfærdig karakter.

I det tilfælde, at det ikke vil være muligt at aflyse flere af eksaminerne, beder vi derfor om en lempelse - af ordentlig karakter - af eksaminerne.

Vi forstår, at det er væsentligt, at vi går til eksamen, fordi det lægger en grobund for vores fremtid som samfundsborgere og studerende. Men vi mener ikke, at det er nødvendigt eller retfærdigt, at vi skal op til alle vores eksaminer. I vores klasse på SCU HHX har vi ikke været til en reel eksamen siden 1.G, og derfor ser vi også god grund til at gå til eksamen, men dog ikke dem alle.

Lyt til os, forstå os og tag vores ønsker op til overvejelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

Annonce